Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
САМ ДО СЕБЕ ПО СВОЄ...
Набирає обертів парламентська виборча кампанія в Російській Федерації. На з’їзді «Єдиної Росії» президент Володимир Путін очолив список кандидатів від цієї партії. Подібний перебіг подій експерти вважали цілком ймовірним, але, як завжди буває у російській політичній практиці, конкретне рішення багатьом тепер здається несподіваним. Західні політики називають таке розв’язання проблеми «спадкоємця» узурпацією влади і порушенням засад демократії.

Не відкриваючи передчасно своїх планів, президент Росії розколює єдиний фронт своїх опонентів. Російська економічна та політична еліти, вважаючи Путіна «кульгавою качкою», ладні були нехтувати інтересами «пітерської команди» в процесі визначення пріоритетів на найближче майбутнє. За цих обставин представники «силового» блоку Кремля дійшли висновку, що єдиним гарантом максимального дотримання їхніх інтересів може бути сам Володимир Путін. Тим часом перспектива запеклої сутички провідних кандидатів на посаду президента є ризикованою з огляду на можливе руйнування механізмів контролю за «суверенною демократією», яка сформувалася в Росії впродовж двох президентських термінів нинішнього глави держави.
Рішення президента РФ очолити список «Єдиної Росії», певніше за все, збільшить популярність цієї партії російських бюрократів і підвищить активність виборців на виборах депутатів Державної думи Російської Федерації другого грудня цього року. Соціологи прогнозують, що завдяки Володимирові Путіну «Єдина Росія» здатна отримати на парламентських виборах близько 70 відсотків голосів виборців. Натомість монополізація адміністративного ресурсу ставить під сумнів подолання семивідсоткового прохідного бар’єра до Думи іншими партіями, які вважаються союзниками Кремля. Мова про такі політичні сили, як «Справедлива Росія», «Патріоти Росії» та Ліберально-демократична партія Володимира Жириновського. Зважаючи на те, що прохідний бар’єр навряд чи подолають прозахідні демократичні партії — «Союз правих сил» і «Яблуко» — єдиною опозиційною силою в новому складі Держдуми можуть стати комуністи Геннадія Зюганова, які майже гарантовано, як свідчать соціологічні опитування, наберуть сім відсотків голосів.
Водночас не зрозуміло, чи стане Володимир Путін після закінчення свого президентського терміну прем’єр-міністром, а якщо так, то з якими повноваженнями. Поки що він вважає недоцільним змінювати конституцію Російської Федерації під «конкретну людину». Найближчим часом Росія навряд чи трансформується з президентської на президентсько-парламентську республіку з великими повноваженнями глави уряду. Утім, нічого неможливого в Росії немає.
також у паперовій версії читайте:
  • ІРАН СФОРМУВАВ АНТИАМЕРИКАНСЬКИЙ СОЮЗ
  • З «ВІСІ ЗЛА» ВИПАЛА ЛАНКА
  • ДЕМОКРАТИЗАЦІЯ ПРОТИ ІСЛАМІЗАЦІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».