Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
МІЛАНСЬКА «ЗЕБРА»: КІНЕЦЬ ЧОРНОЇ СМУГИ
Головною несподіванкою футбольного вікенду в провідних європейських змаганнях стала переконлива перемога в Римі «Мілана», суперника донецького «Шахтаря» в Лізі чемпіонів. Після серії невдалих матчів «россо-нері» буквально розгромили ще одного учасника найпрестижнішого континентального турніру — столичний «Лаціо». Рахунок — 5:1.

Італія
Останнім часом гру «Мілана» нещадно критикували. Команда Карло Анчелотті виявилася не здатною перемогти в п’яти турах поспіль, а в Лізі чемпіонів поступилася «Селтику». Після фіаско в Глазго власник «россо-нері» Сільвіо Берлусконі навіть зауважив, що це найважчий період за час його президентства. З’явилися чутки про відставку Анчелотті та запрошення екс-тренера лондонського «Челсі» Жозе Мурінью. Єдине, що могло реабілітувати нинішнього керманича «Мілана», це перемога над «Лаціо». Причому вона мала бути безапеляційною. Зрештою, так і сталося.
Поєдинок розпочався за переваги «Лаціо», проте гості чи не в першій же атаці спромоглися забити, однак гол Джилардіно не зарахували через офсайд нападника. І все ж на 16-й хвилині «Мілан» таки повів у рахунку. Після удару Амброзіні м’яч перелетів через голкіпера «Лаціо» Фернандо Муслера і опинився в сітці. Римляни доволі швидко відновили рівновагу. На 23-й хвилині Маурі замкнув простріл Лоренцо Де Сільвестрі. А через три хвилини сторож воріт міланців Діда продемонстрував, що володіє не лише акторськими здібностями: він блискуче парирував удар головою Роккі. Тим часом на 33-й хвилині Муслера порушив правила проти Джилардіно у власному штрафному майданчику, за що отримав покарання одинадцятиметровим ударом, який чітко реалізував Кака.
У другому таймі «Мілан» домінував на полі і перетворив свою перевагу на три голи. На 52-й хвилині комбінацію за участі Кларенса Зеєдорфа та Андреа Пірло прицільним ударом завершив Кака, на 70-й Джилардіно довів рахунок до розгромного, а на 78-й нападник збірної Італії не реалізував чистого виходу віч-на-віч. Але вже через хвилину Джилардіно все-таки оформив дубль після передачі Зеєдорфа — 5:1 на користь гостей.
У ще одному поєдинку, який заслуговує на увагу, зустрічалися «Інтер» та «Наполі». Після доволі блідого старту «Інтер» видав феєричну серію з розгромних перемог над «Сампдорією» та «Ромою» в чемпіонаті та над «ПСВ» у змаганнях Ліги чемпіонів. Щодо «Наполі», то гості хотіли якнайшвидше забути про домашню поразку від «Дженоа» в попередньому турі.
«Інтер» з перших хвилини домінував, а на двадцятій закономірно відкрив рахунок. Ібрагімович увійшов у штрафний майданчик «Наполі», відтягнув на себе відразу трьох захисників і зробив чудову передачу на вільного Круса, якому залишалося влучити в площину воріт з шести метрів, що він і зробив. Через три хвилини сам Ібрагімович після подачі Луїша Фігу міг забити вдруге, але м’яч після удару шведського нападника потрапив у зовнішній бік сітки воріт. Проте в першому таймі господарі все ж таки подвоїти перевагу. На 36-й хвилині після передачі Деяна Станковича віч-на-віч з голкіпером гостей несподівано опинився Крус і довів рахунок до 2:0.
У другому таймі малюнок гри змінився. «Інтер» утримував рахунок, а «Наполі» перехопив ініціативу, щоправда, майже не створював небезпечних моментів біля воріт Жуліо Сезара. Лише на 85-й хвилині гості організували доволі непогану атаку, яка завершилася голом у ворота чемпіона: Соса продемонстрував технічну гру головою. Але на щось більше «Наполі» виявився нездатним.
В іншому матчі суботи «Аталанта» зіграла внічию з «Удінезе» (0:0). Слід зазначити, що господарі цілком могли виграти цей поєдинок, але Дзампанья на 81-й хвилині не реалізував одинадцятиметрового.
Результати решти матчів: «Фіорентина» — «Ювентус» — 1:1, «Парма» — «Рома» — 0:3, «Палермо» — «Реджина» — 1:1, «Торіно» — «Сампдорія» — 1:0, «Катанья» — «Ліворно» — 1:0, «Дженоа» — «Кальярі» — 2:0, «Сієна» — «Емполі» — 3:0, «Аталанта» — «Удінезе» — 0:0.

Англія
Через чотири дні після сенсаційної домашньої поразки від «Марселя» в Лізі чемпіонів «Ліверпуль» у девятому турі національної першості ледь не зазнав іще одного фіаско.
Команда Рафаеля Бенітеса приймала на своєму полі «Тоттенхем» і в першому таймі повністю домінувала на полі. На дванадцятій хвилині рахунок відкрив Андрій Воронін, який опинився першим на добиванні після удару зі штрафного у виконанні Стівена Джерарда. Згодом чудові гольові шанси втратили Торрес і Воронін, а Джеррард влучив у штангу. Розплата за недбалість настала на останній хвилині першого тайму: після передачі Дімітара Бербатова Роббі Кін зрівняв рахунок. Ця ж пара організувала другий гол у ворота «Ліверпуля» на початку другого тайму. У подальшому «Тоттенхем» упевнено грав на втримання рахунку, але зберегти його, проте, не зміг. Після серії замін «Ліверпуль» підсилив гру й уник першої поразки в Прем’єр-лізі завдяки влучному удару головою Фернандо Торреса на другій доданій хвилині.
Лідер першості лондонський «Арсенал» у звітному турі таки здолав «Сандерленд» з рахунком 3:2. Після гостьової перемоги в Лізі чемпіонів над іспанською «Валенсією» лондонський «Челсі» під керівництвом Авраама Гранта вперше виграв і в Прем’єр-лізі. «Аристократи» завдяки влучному удару Саломона Калу в гостях перемогли «Болтон» (1:0). Українець Андрій Шевченко з’явився на полі на 73-й хвилині. Чемпіон країни та суперник київського «Динамо» в Лізі чемпіонів — «Манчестер Юнайтед» приймав «Уїган». Зустріч відбувалася з величезною ігровою та територіальною перевагою господарів поля, хоча лише в другому таймі манкуніанцям вдалося сповна втілити її в життя. На 54-й хвилині Тевес, опинившись віч-на-віч із Кірклендом, обіграв голкіпера і вразив порожні ворота. За п’ять хвилин відзначився Кріштіану Роналду, а згодом португалець став автором дубля. На 82-й хвилині розгром «Уїгана» завершив Руні, який ударом головою замкнув передачу Роналду.
Результати інших матчів: «Ньюкасл» — «Евертон» — 3:2, «Манчестер Сіті» — «Міддлсбро» — 3:1, «Блекберн» — «Бірмінгем» — 2:1, «Рідінг» — «Дербі» — 1:0, «Фулхем» — «Портсмут» — 0:2, «Астон Вілла» — «Вест Хем» — 1:0.

Іспанія
Головною несподіванкою сьомого туру першості Іспанії стала четверта поспіль поразка володаря Кубка УЄФА «Севільї». Програвши «Барселоні» й «Еспаньолі», вона на власному полі поступилася «Депортиво» з рахунком 0:1. Щодо інших фаворитів першості, то вони у звітному турі здобули перемоги. «Реал» завдяки голам Ван Ністелроя та Ігуана вдома здолав «Рекреатіво» (2:0), а каталонська «Барселона», теж у рідних стінах, розгромила «Атлетико» (3:0).
Результати решти матчів: «Осасуна» — «Вільярреал» — 3:2, «Сарагоса» — «Леванте» — 3:0, «Мальорка» — «Гетафе» — 4:2, «Мурсія» — «Бетіс» — 0:0, «Атлетик» — «Альмерія» — 1:1, «Расинг» — «Вальядолід» — 2:0, «Валенсія» — «Еспаньол» — 1:2.

Німеччина
Доволі несподівано першої поразки в сезоні зазнав віце-чемпіон «Шальке-04». Гельзенкірхенці в дев’ятому турі на своєму полі з рахунком 0:2 поступилися «Карлсруе». На відміну від «Шальке-04» бременський «Вердер» підтвердив своє реноме німецького гранда і переміг. «Музики» в гостях обіграли «Дуйсбург» (3:1). Вже на сьомій хвилині Даніель Єнсен вивів гостей уперед. Та «зебри» досить скоро відігралися — це зробив Аїлтон. На початку другого тайму господарі залишилися вдесятьох: Касерес за три хвилини одержав дві жовті картки і залишив поле. Уже за хвилину Саного вивів «Вердер» уперед. А наприкінці зустрічі Андреасен добив м’яч у сітку після удару Саного.
Чергову перемогу в першості здобула мюнхенська «Баварія», яка розгромила на своєму полі «Нюрнберг» (3:0). За відсутності травмованого Мірослава Клозе головним героєм протистояння став нападник збірної Італії Лука Тоні. На рахунку гравця дубль, що дало йому змогу зрівнятись у списку найкращих бомбардирів чемпіонату Німеччини з одноклубником Клозе — обидва забили по вісім голів. Тим часом «Баварія» на п’ять очок у турнірній таблиці випереджає найближчого переслідувача — «Карлсруе».
Результати решти матчів: «Армінія» — «Гамбург» — 0:1, «Герта» — «Енергі» — 0:0, «Вольфсбург» — «Ганза» — 1:0, «Боруссія» — «Бохум» — 2:1, «Штутгарт» — «Ганновер» — 0:2, «Айнтрахт» — «Байєр» — 2:1.
також у паперовій версії читайте:
  • НЕРВОВА ПЕРЕМОГА «ДИНАМО», або У ВСЬОМУ ВИННІ ЖІНКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».