Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ЧЕЛСІ» ПРОГРАЄ ЧЕМПІОНУ
Минулими вихідними у провідних європейських футбольних чемпіонатах відбулося чимало важливих поєдинків, проте найбільшу увагу привернули два матчі. В Англії «Манчестер Юнайтед» приймав «Челсі», а в Італії до «Роми» завітав «Ювентус».

Англія
До зустрічі «МЮ» з «Челсі» ставилися як до битви двох головних претендентів на чемпіонство в англійському футболі, адже грали чемпіон і віце-чемпіон останнього року. Проте після раптової відставки Жозе Мурінью на матч дивилися під іншим кутом: усім було цікаво, як проявить себе новий тренер «аристократів» Авраам Грант.
Сер Алекс Фергюсон одним з перших негативно висловився про відставку Мурінью: шотландець вважає це втратою передусім для англійського футболу. На матч проти головного конкурента керманич «МЮ» виставив атакувальний варіант з Тевесом і Руні попереду. Тим часом Грант вирішив зіграти з одним форвардом, яким прогнозовано став Андрій Шевченко. Протистояння розпочалося з атак «манкуніанців», і вже на другій хвилині Петер Чех демонстрував дива майстерності після удару Вейна Руні. Гості відповіли ударом Шевченка здалеку. Загалом гра відбувалася за переваги господарів. А на 32-й хвилині їм допоміг рефері матчу Майк Дін: у цілком звичному ігровому епізоді він вилучив з поля Обі Мікеля. Якщо фол навіть і був, то він аж ніяк не «тягнув» на червону картку. За хвилину до перерви «червоні дияволи» відкрили рахунок. Карлос Тевес після подачі Раяна Гігза зіграв на випередження і відправив м’яч у сітку воріт.
У другому таймі гра була на диво рівносильною, хіба що практично не знайшлося роботи в Едвіна Ван дер Сара. У підсумку «аристократи» так і не відігралися, а під завісу зустрічі суддя ухвалив ще одне сумнівне рішення — призначив пенальті у ворота Чеха, хоча з численних повторів було зрозумілим, що Бен-Хаїм не порушував правил проти Луї Саа. «Потерпілий» пробив по центру воріт і встановив остаточний рахунок — 2:0 на користь господарів.
Тим часом доволі цікаву інформацію оприлюднило видання «The People». Воно повідомило, що до Нового року головним тренером лондонського «Челсі» стане італієць Марчелло Ліппі. Зазначено також, що Авраам Грант нібито не має ліцензії УЄФА, що не дає йому права очолювати клуб англійської Прем’єр-ліги.
«Ліверпуль» другий матч поспіль завершив нічиєю — 0:0. Останні два протистояння видалися не надто вдалими для підопічних Рафаеля Бенітеса. Так само як і «Портсмут», свої ворота залишив недоторканними і «Бірмінгем».
Лідер першості лондонський «Арсенал» після перемоги над «Севільєю» в Лізі чемпіонів влаштував майстер-клас для новачка Прем’єр-ліги «Дербі». «Каноніри» вдосталь познущалися із захисту суперника, забивши п’ять м’ячів і не пропустивши жодного. Головним героєм зустрічі став нападник столичного клубу Адебайор, який записав на свій рахунок хет-трик.
Результативну нічию зафіксовано і в Міддлсбро, де місцевий клуб не спромігся обіграти «Сандерленд» (2:2). Цікаво, що гості відзначилися на першій і на передостанній хвилинах матчу. І, нарешті, «Рідинг» після трьох поразок поспіль святкував успіх у домашньому двобої з «Віганом» (2:1).
Результати решти матчів: «Болтон» — «Тоттенхем» — 1:1, «Блекберн» — «Портсмут» — 0:1, «Астон Вілла» — «Евертон» — 2:0, «Ньюкасл» — «Вест Хем» — 3:1, «Фулхем» — «Манчестер Сіті» — 3:3.

Італія
Центральним матчем четвертого туру італійської Серії А було протистояння «Роми» та «Ювентуса». Від самого початку поєдинку команди забули про захист. М’яч швидко перетинав середину поля, а футболісти створювали небезпечні ситуації одну за одною. У цій грі більше пощастило туринцям. На 17-й хвилині Дель П’єро ідеальним пасом відправив Якінту в прорив флангом, а той, звільнившись від опікуна, виконав навіс у штрафний майданчик, звідки Трезеге головою увігнав м’яч у ворота. Це був його ювілейний — сотий! — гол у Серії А. Римлян рахунок не збентежив. У другій половині першого тайму вони не тільки зрівняли його, а й вийшли вперед. На 30-й хвилині Тотті одержав м’яч від Мансіні, елегантно обіграв захисника, увірвався в штрафний майданчик і пробив повз Буфона. Через шість хвилин Імператор оформив дубль, першим устигнувши на добивання після удару Аквілані. У другій 45-хвилинці гра проходила на зустрічних курсах і знову більше пощастило «Ювентусу». За три хвилини до фінального свистка Якінта зрівняв рахунок.
Найкращий європейський клуб минулого сезону та суперник донецького «Шахтаря» в Лізі чемпіонів — італійський «Мілан» невпевнено виступає в національній першості. «Россо-нері» третій матч поспіль завершують внічию. Мало хто сподівався, що «Парма», яка ледь зводить кінці з кінцями, зуміє відібрати очки в міланців. Проте саме це й сталося. «Мілан», який упродовж майже всього першого тайму був помітно ініціативнішим, відкрив рахунок на 44-й хвилині. Це зробив Кларенс Зеєдорф. Однак на 73-й хвилині Пізану встановив рівновагу — нічия 1:1.
Результати решти матчів: «Ліворно» — «Інтер» — 2:2, «Аталанта» — «Лаціо» — 2:1, «Кальярі» — «Палермо» — 0:1, «Катанья» — «Фіорентина» — 0:1, «Емполі» — «Наполі» — 0:0, «Торіно» — «Сієна» — 1:1, «Сампдорія» — «Дженоа» — 0:0, «Удінезе» — «Реджина» — 2:0.

Іспанія
У центральному матчі четвертого туру «Барселона» обіграла бронзового призера минулого сезону — «Севілью». Головним героєм двобою на «Камп Ноу» став Ліонель Мессі, який відзначився дублем у ворота Андреса Палопа. «Барселона» не мала права програти цей поєдинок, і річ зовсім не в тому, що каталонці невдало розпочали сезон, і не в тому, що в зустрічі з потенційним конкурентом за перше місце очки на вагу золота. Все значно простіше — цього дня був ювілей «Камп Ноу» — легендарному стадіону виповнилося 50 років, і все місто очікувало від своїх улюбленців лише перемоги. І господарі її цілком заслужено здобули, перегравши свого опонента з рахунком 2:1.
Мадридський «Реал» втратив перші в сезоні очки, зігравши в гостях унічию з переможцем другого іспанського дивізіону «Вальядолідом». Господарі поля більшу частину ігрового часу володіли значною перевагою та заслужено повели в рахунку на 70-й хвилині завдяки удару Педро Лопеса. Однак за три хвилини до закінчення основного часу «Реал» відігрався. Після комбінації за участі Гуті та Рууда Ван Ністелроя порожні ворота вразив Хав’єр Савіола. Гравці «Вальядоліда» намагалися оскаржити взяття воріт, вважаючи, що відразу троє гравців «Реала» опинилися в офсайді, проте суддя зарахував гол.
Результати решти матчів: «Атлетико» — «Расинг» — 4:0, «Бетіс» — «Валенсія» — 1:2, «Вільярреал» — «Мурсія» — 2:0, «Сарагоса» — «Осасуна» — 2:1, «Гетафе» — «Депортиво» — 0:0, «Леванте» — «Атлетик» — 1:2, «Альмерія» — «Мальорка» — 1:1, «Рекреативо» — «Еспаньол» — 2:1.

Німеччина
Після двох нічийних результатів поспіль мюнхенська «Баварія» знову продемонструвала яскраву атакувальну гру, розгромивши в матчі шостого туру на виїзді «Карлсруе» (4:1). Бременський «Вердер» після поразок від дортмундської «Боруссії» та мадридського «Реала» зумів поліпшити настрій своїм уболівальникам, розгромивши вдома нинішнього чемпіона Бундесліги «Штутгарт» з рахунком 4:1. Відбулася в цьому турі і перша тренерська відставка. Угоду з головним тренером «Енергі» з Коттбуса Петріком Зандером достроково розірвали після домашньої поразки клубу від «Вольфсбурга» (1:2). Можливими спадкоємцями екс-наставника «Енергі» називають Клауса Аугенталера та Юргена Колера.
Результати інших поєдинків: «Шальке-04» — «Армінія» — 3:0, «Гамбург» — «Нюрнберг» — 1:0, «Герта» — «Боруссія» — 3:2, «Ганза» — «Дуйсбург» — 2:0 (перша перемога ростокців у новому сезоні), «Бохум» — «Айнтрахт» — 0:0, «Ганновер» — «Байєр» — 0:3.
також у паперовій версії читайте:
  • ДОНЕЦЬКИЙ УДАР ПО «ДНІПРУ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».