Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«МЕТАЛІСТ» І КУБКОВИЙ ХАРАКТЕР
Наступного четверга дніпропетровський «Дніпро» і харківський «Металіст» прийматимуть гостей з туманного Альбіону — на матчі-відповіді першого раунду Кубка УЄФА до України завітають шотландський «Абердин» і англійський «Евертон» відповідно. Між зустрічами з британськими командами українські футбольні клуби мають щільний графік — по два матчі чемпіонату і поєдинки національного Кубка.

Подвиг у місті «Бітлз»
Коли наприкінці серпня стали відомі підсумки жеребкування першого раунду Кубка УЄФА, оптимістів
з-поміж прихильників харківського «Металіста» навряд чи було багато. Ще б пак, ліверпульський «Евертон» видавався грізним і навряд чи прохідним опонентом. Та англійці, здається, недооцінили гостей з України, за що були покарані. Хтозна, що додало сил підопічним Мирона Маркевича, чи відвідини музею «Бітлз» (бітломан Маркевич не міг пропустити такої нагоди), чи проблеми з освітленням на стадіоні «Гуддісон Парк», через які початок матчу зсунувся майже на півгодини. З перших хвилин харків'яни почувалися на стадіоні суперника так, ніби грати в Кубку УЄФА їм доводиться щотижня. Та забити не вдалося, натомість в середині першого тайму господарі вийшли вперед, після виконання кутового забив Лескотт. Після голу характер гри не змінився — «Металіст» намагався грати у свій футбол, і почасти виходило непогано.
Наприкінці матчу харків'яни залишилися без двох гравців, до того ж, Олександр Горяїнов змушений був витримати дві дуелі з пенальтистом «Евертона» Енді Джонсоном. Правила у своєму штрафному майданчику двічі порушував Олександр Бабич (принаймні, так здалося австрійському рефері Штухліку), за другу жовту картку центральний оборонець вирушив на відпочинок. В епізоді з призначенням першого пенальті висловив незгоду з діями рефері Северин Ганцарчик — вирушив за межі поля й він. На наше щастя, в Енді Джонсона був поганий день, він не зміг реалізувати жодного одинадцятиметрового.
Між помилками Енді «Металіст» (у меншості) організував гол. У центральній зоні на лівому фланзі м'яч перехопив Девіч. Поруч із Марко перебували Хішам Махдуфі і Едмар. Саме ця трійка розіграла чудову комбінацію, яку завершив бразильський новачок харків'ян. Рахунок 1:1, що у двоматчевих протистояннях вважається прийнятним для гостей, протримався до фінального свистка, хоча Штухлік додав цілих шість хвилин!
Того ж дня «Дніпро» «відкатав» безбарвну нічию (0:0) в Абердині. Господарі створили відчутний тиск на ворота Кернозенка, але забити шотландцям так і не вдалося.

Еліта: мінус сім!
Посеред поточного тижня «Дніпро» і «Металіст» знову проводили кубкові поєдинки. Команда Олега Протасова стала одним із семи колективів вищої ліги, які припинили боротьбу за Кубок України на стадії 1/16 фіналу. Втім, сліпий жереб «подарував» у суперники «Дніпру» київське «Динамо». Дніпропетровці вирішили поберегти Сергія Назаренка, Андрія Русола і Олега Шелаєва, за що були покарані Карлосом Корреа і Максимом Шацьких — перший віддавав передачі, другий оформив «дубль» (2:0).
У зустрічах команд вищої ліги також вилетіли ФК «Харків» (поразка від «Ворскли» — 0:2), запорізький «Металург» (програш на своєму стадіоні «Таврії» — 0:1 у овертаймі) і «Зоря» (в Охтирці сильнішим був «Нафтовик-Укрнафта» — 2:0).
«Кривбас» примудрився поступитися місцем в 1/8 фіналу друголіговій тернопільській «Ниві» (0:1), «Карпати» з таким самим рахунком програли сімферопольському «Ігросервісу», який грає в першій лізі, а «Закарпаття» було бите футбольним клубом «Львів» (1:2).
Непросто було в Миколаєві й «Шахтареві». Для перемоги над середняком першої ліги знадобилася година ігрового часу, вихід усіх заявлених на матч гравців «основи» (Олександра Гладкого, Жадсона і Звониміра Вукича) і пенальті — захисники збили Вукича, Жадсон на 63-й хвилині чітко пробив. Тож інтрига в цій зустрічі зберігалася до фінального свистка. Богдан Шуст ледь не пропустив курйозного м'яча на останніх секундах.
також у паперовій версії читайте:
  • ВАЖКА АТЛЕТИКА ДЛЯ СЛАБКОЇ СТАТІ
  • «СОКІЛ»: ВИЛІТ У ПЛЕЙ-ОФ?
  • БОЙОВИЙ ВЕРЕСЕНЬ ДЕНИСА МЕНЬШОВА
  • ЛЮКСЕМБУРГУ — НОВУ ЧЕМПІОНКУ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».