Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
БУДДІЙСЬКІ МОНАХИ — ЗА ПАРЛАМЕНТСЬКУ М'ЯНМУ
У Янгоні, столиці М'янми, сталися нові зіткнення поліції й демонстрантів. Сили безпеки застосували вогнепальну зброю проти учасників антиурядового протесту. Щонайменше постраждала одна людина, хоча є інформація про загибель не менш як п'яти осіб. Акції протесту тривають півтора тижні. Протестувальники вимагають повалення військового режиму, що утримує владу в країні з 1962-го. Стражі порядку застосовують проти людей сльозогінний газ і вогнепальну зброю. Нинішні антиурядові виступи — найбільші за останні 20 років.

Служба безпеки країни влаштувала рейд по буддійських монастирях столиці. За повідомленнями очевидців, було заарештовано близько 200 священнослужителів — організаторів масових демонстрацій. Громада буддистів у країні користується великим впливом: вона керувала, зокрема, боротьбою за незалежність від британських колонізаторів. Пануючий в М'янмі напрям буддизму припускає, що кожна людина має хоча б раз у житті ненадовго піти в монастир. Влада стверджує, що саме ці «тимчасові ченці» становлять кістяк нинішніх демонстрацій, учасники яких вимагають відновлення парламентської системи в країні.
Рада Безпеки ООН закликала військовий режим М'янми до стриманості щодо учасників акцій протесту. На надзвичайному засіданні організації пролунав заклик до уряду дозволити спецпосланцеві ООН в'їхати до М'янми. На його роль призначено колишнього заступника Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй з політичних питань Ібрагіма Гамбарі. Спостерігачі побоюються повторення в Бірмі кровопролитних подій 1988 року, коли військові відкрили вогонь по неозброєних демонстрантах. Тоді було вбито щонайменше три тисячі осіб.

ЮЩЕНКО: В НОВІЙ РАДІ МОЖЕ БУТИ СТВОРЕНА ТІЛЬКИ ДЕМОКРАТИЧНА КОАЛІЦІЯ
Президент України Віктор Ющенко на зустрічі з лідером БЮТ Юлією Тимошенко наголосив, що в новому парламенті може бути створена лише демократична коаліція.

Як повідомили в прес-службі глави держави, він переконаний, що консолідація демократичних сил нині є гарантією їхньої перемоги і створення в новому парламенті демократичної коаліції. Президент упевнений, що всі демсили і передовсім ті, котрі разом стояли на Майдані, зробили висновки з недавньої історії. Отже, зазначив Віктор Ющенко, надзвичайно важливим є дати виборцям чіткий сигнал — демократи готові діяти разом, спільно реалізуючи національні пріоритети України. «Я хотів би сказати, що у нас є тільки один варіант — це формування демократичної коаліції. І велика крапка. Іншої коаліції не буде»,— додав Президент.
На його переконання, українським демократам потрібно домовитися про ефективну і швидку політику для людей, щоб громадяни відчули, що ця перемога оплачує всі очікування, які у них були. Останні рік-півтора через відсутність в уряді програми дій країна втратила чимало можливостей, починаючи з комунального господарства і енергетики до соціальної сфери,— констатував Президент. «Усі розуміють, що тут є багато питань, які потрібно зробити спільно. Я готовий ці питання разом обговорювати, брати на себе відповідальність і рухатися вперед»,— наголосив Віктор Ющенко.
Юлія Тимошенко погодилася з главою держави щодо необхідності об'єднання демократичних сил у новому парламенті й зосередження їхньої роботи на поліпшенні добробуту громадян. «Я справді вважаю, що це найважливіше — коаліція може бути тільки демократичною... Переконана, демократичні сили разом матимуть більшість у парламенті»,— сказала лідер БЮТ.
також у паперовій версії читайте:
  • У ЄВРОПІ ПРОХОДЯТЬ ДНІ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ
  • УКРАЇНА — 118-та В РЕЙТИНГУ КОРУМПОВАНОСТІ
  • ПОЛЬЩА СТАВИТЬ КРАПКУ «КОМУНІСТИЧНОМУ МИНУЛОМУ»
  • НА АЛТАЇ НАРОДИЛАСЯ ВЕЛЕТЕНСЬКА ДІВЧИНКА
  • НА ВІДПОЧИНОК — ДО УКРАЇНИ
  • РОСІЯНИН ВІДКРИВ НОВИЙ ЕЛЕМЕНТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».