Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КУЛЬТУРА
ОЦЕ ТАК ЦИРК!
Як можна не любити цирк? Ці слова, що прозвучали в пісні з відомої оперети, для багатьох так і залишаться риторичним запитанням, у тому числі й для тих, хто подивиться захопливу нову програму «Люди і звірі». Її прем’єрою відкрив творчий сезон Національний цирк України. Його директор-художній керівник, народний артист України Володимир Шевченко давно обіцяв шанувальникам циркового мистецтва до відкриття чергового сезону зібрати сузір’я світових імен, лауреатів міжнародних конкурсів.

І дотримав слова. В цьому переконаються глядачі, які мають можливість до середини грудня побачити циркове шоу.
Його учасники, як справедливо зазначено в афіші, дресирувальники та їхні вихованці, переконана, не залишать байдужими ні дітей, ні дорослих. Затамувавши подих, ви стежитиме за людьми, які літають під куполом цирку. Неймовірно гарним виступом повітряних гімнастів на ремінцях під керівництвом Джамілі Козинець відкривається перший відділ програми. Це — тільки початок мандрів до казкової країни сміливості, вправності й гармонії. Ледь встигає публіка отямитись, а на арені — дресировані представники сімейства котячих: пуми, ягуари й пантери під орудою заслужених артистів Росії Наталії та Дмитра Кузнецових. Чого тільки не виробляють «кішечки» — стрибають крізь вогонь, грають у різноманітні ігри й навіть обіймаються з дресирувальниками, качаються на килимі арени. Наталія, дружина й партнерка Дмитра, встигає не лише допомагати демонструвати спритність вихованців, а й виступати сольно, приміром, обертати по десять обручів водночас.
— Кожна тварина по-своєму індивідуальна: має власний характер, звички,— розповів журналістам дресирувальник із Санкт-Петербурга Дмитро Кузнецов. — Наприклад, пуми надто потайні. «Зірка» нашого атракціону, 14-річна пантера Агата Петрівна — жінка у віці, її треба поважати й не слід змушувати працювати. Тому чекаю, поки вона сама до мене підійде й покладе голову на мою руку — це ознака її готовності до репетицій. З пумами поводжуся суворіше: кличу їх, і вони підходять, а з маленьким ягуаром поки що сюсюкаю.
Дмитро пригадав, як нинішня прима, пантера Агата Петрівна, коли їй було вісім місяців, розірвала йому шкіру на спині так, що потрапив до реанімації. Та він — не злопам’ятний, вирішив не ображатися на дитинча й далі займатися улюбленою справою.
Хітом програми «Люди і звірі» є виступ слонів під керуванням народної артистки Росії Таїсії Корнилової. Для неї мистецтво дресирування слонів — родинна справа, яка передається у спадок від попередніх поколінь до наступних. Циркова династія Корнилових — одна з найвідоміших у світі. Атракціони пані Таїсії зі слонами сприймаються із захватом й цілком спростовують уявлення про цих тварин як про незграбних істот. Адже під її керівництвом чарівні слоники виконують не лише традиційні трюки, а й справжні акробатичні номери. До того ж, велетні танцюють і навіть грають з глядачами у футбол, кидаючи величезні м’ячі на трибуни.
Ті, кому найбільше до вподоби коні, отримають задоволення від виступу ансамблю «Жокеї-наїзники» під орудою Віолетти Олександрової-Серж, представниці п’ятого покоління російської династії, відомої світовому цирку ще з ХІХ ст. Свою нову програму артисти створили у давньоримському стилі: з елементами акробатики, зброєю та екстремальними трюками. В номері, презентованому в Києві, беруть участь орловські рисаки, тракенінська порода. Є тут і непородистий кінь, але такий гарний і талановитий артист, що не здогадаєтесь про його не «блакитну» кров. Дресировані коні після виступу й квіти забирають — подарунки приємні не лише двоногим артистам...
Глядацькі серця, сподіваємось, підкорять також акробати на жердинах під керівництвом заслуженого артиста Таджикистану Романа Якубова, колективи Національного цирку України — оркестр під орудою Марка Резницького й шоу-балет Ганни Кийко та багато інших учасників програми.
також у паперовій версії читайте:
  • ЮРІЙ СОЛОМІН: «ГЛЯДАЧА СЛІД ВИХОВУВАТИ»
  • У МОЛОДОМУ ТЕАТРІ СПАЛЮЮТЬ СМІТТЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».