Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ЧЖЕНЬ-ЦЗЮ — ДАРУНОК НЕБЕС
Більш як десять років тому у столичній лікарні три десятки малюків захворіли і померли від сальмонельозу. Жити судилося лише одній дитині — 3-місячній дівчинці. Волею випадку вона, вже нездатна щось чути та бачити, потрапила до майстра східної медицини Елли Тен. Хоча бабуся Елли Олексіївни колись навчала її, що можна лікувати голками лише дітей після трьох років, лікар на вмовляння рідних дівчинки таки ризикнула. Завдячуючи цьому дитина одужала.

Два стовбури одного дерева
У Кореї кажуть: якщо хочеш лікувати людей, спочатку вилікуй себе, потім своїх рідних, і тільки тоді берися до загальної практики. Елла Тен саме так і чинила, і тепер вона (рефлексотерапевт і фаховий лікар-невропатолог) виліковує такі тяжкі недуги, як бронхіальна астма, ревматоїдний артрит, післяінсультні стани, цукровий діабет ІІ типу, псоріаз, вітіліго, аденома передміхурової залози, заїкання, кісти, безпліддя (після лікування у Елли Тен колись безплідні жінки народили протягом останніх 15 років більш як 300 дітей). Пацієнти запевняють, що лікування безболісне, навіть приємне. Їх приваблює у методі й те, що можна будь-що лікувати, а вони обов'язково омолоджуються і втрачають зайву вагу.
— Майже завжди у нас виліковуються онкохворі після опромінення та хіміотерапії,— каже Елла Олексіївна.— Бо після ліквідації ракових клітин людина продовжує хворіти зазвичай не за рахунок раку, а через виснаження організму внаслідок інтенсивного лікування. Свого часу в моєї бабусі, яка працювала на бавовняних полях в Узбекистані, оброблених хімікатами, розвинулися цироз печінки, пізніше — рак шлунка. Завдяки акупунктурі (пігулок вона не вживала) вона вилікувалася і свої 100 років прожила при доброму здоров'ї.
Елла Олексіївна як мудрий лікар ніколи не проти фармпрепаратів, які застосовує хворий. Лише в процесі чжень-цзю-терапії поступово починає зменшувати їхні дози. Тяжким хворих за показаннями спочатку рекомендує пройти оперативне лікування, призначає антибіотики, знеболювальне, а потім доліковує методом чжень-цзю. Таким чином, вона застосовує методи лікування обох напрямів — східної й західної медицини.
— Немає медицини західної та східної, традиційної й нетрадиційної,— каже Елла Олексіївна,— є два стовбури єдиного дерева медицини. В ургентних випадках потрібна західна медицина, а для лікування хронічних недуг, реабілітації хворих і відновлення здоров'я — східна. Чому в Японії, Кореї чи Китаї медицина перебуває на високому рівні? Тому що там використовують обидва напрями.
Мистецтво лікування, котрим вона володіє більш як 30 років, Елла Тен називає «чжень-цзю», запевняє, що жодне з позначень («голкотерапія», «акупунктура», «рефлексотерапія») не може точно передати сутність методу, як поєднання двох китайських слів «чжень» (голкотерапія) та «цзю» (припалювання) біологічно активних точок (БАТ) людського організму. За словами лікаря, безпосередньо припалювання вона не проводить через болючість процедури. Натомість практикує прогрівання БАТ димом тліючої трави мокси — одного з багаточисленних різновидів полину. Дим від тління мокси має чудодійні дезінфікуючі властивості, до того ж, він випромінює інфрачервоне світло такої хвилі, яке органічно «вливається» в енергетичне випромінювання людського організму. В межах чжень-цзю-терапії перебувають такі методи, як вакуум-терапія, точковий масаж, звичайний масаж.
Діагностування у Елли Тен також незвичайне — вона «бачить» теперішнє і майбутнє стану організму людини за виглядом її обличчя, язика, живота, за малюнком вен, визначає за пульсом.
— Які ще переваги має чжень-цзю?
— Я помітила, що чжень-цзю має ще й пролонгований ефект. Коли пацієнти через чималий проміжок часу приходять на профілактичне лікування, то БАТ спрацьовують миттєво, водночас, як у новеньких, щоб досягти такого ефекту, треба витратити до десяти сеансів.

Про Майстра та ремісника
Вік лікувального методу чжен-цзю щонайменше визначається 5–6 тисячоліттями. Це свідчить на користь його високої ефективності та нешкідливості. Окрема розмова про осіб, які його практикують. «В руках» профана цей метод «не діє», а іноді (за умови глибокого проколу чи товстої голки) він може нашкодити.
— Цей метод ніколи не був настільки доступним і народним, як, скажімо, фітотерапія, і був дієвим лише у руках спеціалістів,— розповідає Елла Тен.— Мене іноді запитують, чи науковою є акупунктура, а я відповідаю, що це водночас наука і мистецтво. Наука — це те, що кожен може повторити, і акупунктуру також кожен може повторити, але результати будуть різної сили. Ми всі вміємо малювати і співати, але далеко не кожен стає художником чи співаком, бо це мистецтво — те, що дане Богом. Так і з акупунктурою.
Мені шкода, що цей чудовий метод нерідко дискредитується «ремісниками», в тому числі представниками Сходу, які спекулюють своєю зовнішністю,— продовжує лікар-рефлексотерапевт.— Першою ознакою того, що ви потрапили не до професіонала і навіть не до лікаря, є відчуття болю при голковколюванні. Для того щоб професійно лікувати хворих, недостатньо завчити розташування БАТ. Багато знань передається генетично. Ще одна умова: лікар має сам бути здоровим фізично і морально, бо голка — це своєрідна антена, яка передає недужому зцілювальну енергетику простору.
Мистецтво лікувати Еллі Тен передалося у спадок. Першими вчителями були батьки та бабуся, а пацієнтом — брат. Юна дівчина мала вроджений хист до зцілювання, однак стати лікарем спочатку не хотіла. Закінчила філологічний факультет Владивостоцького університету, почала працювати, а у вільний час допомагала знайомим відновити здоров'я. Хоча просила не розголошувати про те, у кого вони лікувалися, однак інформація про цілющі руки Елли ширилася. Дійшло до того, що довелося залишити роботу — лікувальна практика займала надто багато часу.
Щоб стати справжнім і визнаним фахівцем, після 40 років Елла Олексіївна закінчила Медичний інститут Української асоціації народної медицини (УАНМ) за спеціальністю «Невропатологія».
Елла Тен користується повагою й у колі вчених-медиків. З нею радяться, прислухаються до її порад.

Вершина айсберга
Елла Тен, лікуючи людину, виходить з тієї позиції, що й усі рефлексотерапевти,— всі ми складаємося не тільки з фізичного тіла, а й енергії (китайською «ци»), інших невидимих субстанцій. Як відомо, БАТ, на які діє голкорефлексотерапевт, аби поліпшити протікання енергії в організмі людини, розташовані на енергетичних каналах, котрі традиційно називають меридіанами.
— Людина, як і Земля, має меридіани. Невже кожен із нас — маленька копія планети?
— Прямого зв'язку тут немає, але людина є такою ж, як і Земля чи загалом космос, самодостатньою системою, здатною до саморозвитку, саморегуляції та самозцілення. Людина має 12 класичних меридіанів, пов'язаних із органами, та ще два основних, які проходять спереду та ззаду. Якщо підняти вгору руки, то меридіани з'єднають кінчики пальців рук і ніг. Меридіани, котрі проходять через п'ять щільних, іньських органів людини (серце, нирки, легені, підшлункову залозу, печінку), рухаються від Землі до Сонця. Меридіани, які проходять через п'ять порожнинних, янських органів (шлунок, тонкий та товстий кишківник, сечовий та жовчний міхури), рухаються від Сонця до Землі. Інь — це стихія земна, внутрішня, менш рухлива, здатна до збереження, вона символізується Місяцем, жінкою, ніччю. Ян — стихія сонячна, зовнішня, рухливіша, здатна до змін, вона символізується чоловіком, днем. Медицина Сходу вчить, що п'ять порожнинних і п'ять щільних органів (стихії ян та інь) мають перебувати у рівновазі.
У стані норми меридіани перебувають у рівновазі й енергія людини плавно перетікає з одного в інший, утворюючи кругообіг. Подібно до цієї енергії в організмі людини відбувається кругообіг крові, лімфи та повітря. Запуск меридіанів, як і життя людини, починається з легенів — першого вдиху. Меридіан, що проходить через легені, є першим. Кожні дві години на «чергування» заступає інший меридіан.
Фраза «Треба лікувати не хворобу, а причину» стала загальником. Однак далеко не кожен фахівець, вимовляючи це, береться розтлумачувати її. Ось пояснення Елли Тен:
— Для прикладу розглянемо суглоб. Щоб кістка не лежала на кістці, природа «вигадала» своєрідний каркас (зв'язки, м'язи), який їх фіксує та утримує на відстані, а також прокладочні матеріали (хрящі, диски, змащувальну рідину). Всіма цими субстанціями керують два щільних органи. Так, за кістки відповідають нирки, за суглоби та зв'язки — печінка і т. п. Коли хворий роками знімає біль у суглобах за допомогою фармпрепаратів, він водночас блокує роботу печінки та нирок, що, в свою чергу, погіршує роботу суглобів. Принцип застосування акупунктури при захворюванні суглобів інший, ніж при лікуванні фармпрепаратами. Передовсім вона знімає біль, поліпшує загальний обіг енергії в організмі, далі акупунктурист віднаходить глибинну проблему і працює з нею. Таким чином, одну і ту саму хворобу у двох різних людей акупунктурист лікуватиме по-різному, бо її першопричини — суто індивідуальні.
Дивовижно, але попри те, що східна медицина постійно твердить про наявність у людини енергетичних меридіанів і вправно використовує їхні «координати» під час лікування хвороб, досі ці енергетичні канали ніхто не бачив і не зафіксував за допомогою апаратури. Більше того, Елла Тен певна, що жоден із акупунктуристів не зміг би розробити методом добору протягом свого життя таку складну систему зцілення.
Над питанням, яким чином була розроблена складна система акупунктури, котра «керує» більш як 1000 БАТ і в основі якої не лежить жодна видима структура, ламають голови інші фахівці. Підрахували, що для виявлення всіх акупунктурних точок способом випадкового уколу засновникові методу довелося б зробити 120 мільйонів спроб. Проте це неможливо за одне життя.
Навіть у такого досвідченого майстра чжень-цзю, як Елла Олексіївна, мимоволі з'являється думка, що це мистецтво лікування не інакше, як дароване людству Вищими Силами. Вона каже, що її знання у цій галузі лікування — лише верхівка айсберга, усі знання — неосяжна глиба.
— Ще академік Володимир Вернадський стверджував, що Землю обгортає шар ноосфери — своєрідний простір знань, з якого людство може черпати все нову й нову інформацію. Та хто ж наповнює ноосферу знаннями? Частково самі люди, котрі жили у різні епохи на планеті, а інша частина знань вливається в ноосферу невідомо звідки.
Елла Тен не лише лікує хворих, а й підготувала продовжувачів родинної цілительської справи. Секретам своєї майстерності навчила своїх дочок, які за освітою також є лікарями. Поки Елла Тен за контрактом працює в Поліцейській клініці Міністерства внутрішніх справ у столиці Арабських Еміратів місті Абу-Дабі, у Києві продовжують родинну справу її доньки — 33-річна Ольга та 30-літня Любов.
— Мої діти талановитіші за мене,— вважає Елла Олексіївна,— бо успішно лікують у своєму віці хвороби, які я почала лікувати лише після 40 років. Нещодавно вони розробили методику омолодження обличчя за допомогою чжень-цзю.
Використовуючи її на собі, доньки лікаря мають не за роками юний вигляд, як і 54-річна Елла Тен. За її словами, паралельно з омолодженням обличчя поліпшується зір, виліковується гайморит, не докучає головний біль.

Яна СНІЖНА
також у паперовій версії читайте:
  • ЖУЙ РЕТЕЛЬНІШЕ — СХУДНЕШ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».