Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПЕРШІ ВТРАТИ «ЮВЕНТУСА»
Відбірний турнір до чемпіонату Європи-2008 виходить на фінішну пряму. З кожним туром чіткіше вимальовуються контури картини учасників наступної континентальної першості. На жаль, схоже на те, що збірна України буде чужою на континентальному святі футболу.

Італія
Головною сенсацією третього туру Серії А стала поразка туринського «Ювентуса», який на своєму полі поступився «Удінезе». Команда з Удіне невдало розпочала першість, мала в активі лише пункт, до того ж, минулого туру зазнала розгрому вдома від «Наполі» (0:5). Проте на двобій проти «Старої сеньйори» удінезці підійшли з належним настроєм, що дало їм змогу відсвяткувати перемогу. Єдиний м’яч у зустрічі забив добре знайомий українським уболівальникам Антоніо Ді Натале.
На відміну від «Ювентуса», столична «Рома» зберегла стовідсотковий результат на старті першості. Суперник київського «Динамо» в Лізі чемпіонів виграв на виїзді в «Реджини» (2:0). Голами у римлян відзначилися Жуан і Тотті. Суперник донецького «Шахтаря» та найкращий клуб Європи «Мілан» не зумів у гостях перемогти «Сієну» (1:1), хоча міланці мають бути задоволеними, що взяли бодай пункт. На гол Маккароне в середині першого тайму вони відповіли лише в доданий час (відзначився Неста). Чемпіон Італії, міланський «Інтер», попри численні травми, набирає обертів і у звітному турі на власному полі легко розібрався з «Катаньєю». У першій половині поєдинку рахунок відкрив аргентинець Креспо, а за одинадцять хвилин до кінця зустрічі фінальну крапку в матчі поставив бразильський півзахисник Сезар.
Результати решти матчів: «Парма» — «Кальярі» — 1:1, «Фіорентина» — «Аталанта» — 2:2, «Наполі» — «Сампдорія» — 2:0, «Палермо» — «Торіно» — 1:1, «Дженоа» — «Ліворно» — 1:1, «Лаціо» — «Емполі» — 0:0.

Іспанія
У третьому турі продовжив свою переможну ходу мадридський «Реал». Удома він здолав скромну «Алмерію» (3:1). Щоправда, слід визнати: в перемозі «вершкових» велика заслуга суддівської бригади на чолі з Альваресом Еск’єрдо. У першому таймі на 36-й хвилині Савіола скористався чудовою передачею Рауля і відкрив рахунок. У другій половині своє слово взяв рефері. Спочатку він не зарахував чистий гол нападника «Алмерії» Уче, а згодом Еск’єрдо залишив гостей у меншості. Прорив Савіоли до штрафного майданчика спинив Крусат, але суддя побачив у цьому епізоді порушення правил і показав гравцю червону картку, призначивши пенальті. Щоправда, голкіпер «Альмерії» Кобеньо парирував удар Рауля і гості продовжили відчайдушну боротьбу з чемпіоном. Коли Снейдер змінив рахунок на 2:0, вони намагалися переломити перебіг поєдинку. За кілька хвилин після цього Уче скористався помилкою Каннаваро та скоротив розрив, але під завісу матчу Ігуаін поставив крапку в цьому скандальному матчі. Таким чином, мадридці здобули третю поспіль перемогу і одноосібно очолили турнірну таблицю. В спину їм дихає «Севілья», в активі якої дві перемоги та матч у запасі. Андалузці вдома приймали «Рекреативо». З перших хвилин «Севілья» захопила ініціативу. На дванадцятій хвилині Кержаков добив м’яч у ворота після удару Хесуса Наваса. На 34-й хвилині Фредерік Кануте реалізував вихід віч-на-віч. На 54-й навіс Алвеса зі штрафного став чудовою гольовою передачею для Кануте, котрий оформив дубль. Після цього Аілтон скоротив відставання і дав гостям слабку надію на порятунок. До того ж, на 69-й хвилині Кержаков не реалізував пенальті. Проте форвард збірної Росії виправився через п’ять хвилин, коли замкнув подачу Хесуса Наваса. У підсумку господарі перемогли з рахунком 4:1.
Потенційний фаворит першості — «Барселона» — вдруге поспіль на виїзді завершила двобій нульовою нічиєю, цього разу в зустрічі з «Осасуною». Каталонці втрачають чергові два пункти та відстають від «Реала» на чотири очки.
Результати решти матчів: «Мальорка» — «Вільярреал» — 0:1, «Мурсія» — «Атлетико» — 1:1, «Депортиво» — «Бетіс» — 1:0, «Еспаньол» — «Гетафе» — 1:0, «Расінг» — «Леванте» — 1:0, «Валенсія» — «Вальядолід» — 2:1, «Атлетик» — «Сарагоса» — 1:1.

Англія
В англійській Прем’єр-лізі відбулася знаменна для українського вболівальника подія — в стартових складах «Челсі» та «Ліверпуля» вийшли гравці збірної України Андрій Шевченко та Андрій Воронін. На жаль, обом нашим представникам в одній з найсильніших ліг світу не судилося відзначитися, а їхні команди синхронно зіграли внічию (0:0).
Поява Андрія Шевченка в стартовому складі лондонського «Челсі» на матч проти «Блекберна» була прогнозованою. Річ не в тому, що українець відзначився в останньому матчі за збірну України, радше керманич «аристократів» Жозе Моуріньо не мав іншого виходу. Травми Дідьє Дрогба та Клаудіо Пісарро значно послабили атакувальний потенціал лондонців. Проте своїм шансом Андрій не скористався. Головним героєм матчу став голкіпер «Блекберна» Фрідель, який у першому таймі парирував небезпечний удар Майкла Ессьєна та виграв дуель в Андрія Шевченка. На 85-й хвилині Фрідель знову парирував удар упритул українського форварда.
«Ліверпуль» Андрія Вороніна вперше в сезоні пішов з поля без забитих м’ячів, зігравши внічию в гостьовому матчі проти «Портсмута». Українець мав дві нагоди відзначитися, але обидві не реалізував. Помилками конкурентів скористався лондонський «Арсенал», який у столичному «дербі» здолав «Тоттенгем». «Шпори» повели в рахунку на 15-й хвилині після точного удару зі штрафного Гарета Бейла. Але в другому таймі гравці «Арсенала» не лише відновили рівновагу, а й вийшли вперед. Спочатку на 65-й хвилині Адебайор зробив рахунок нічийним. На 80-й хвилині Фабрегас вивів «Арсенал» уперед, а Адебайор у доданий час установив остаточний рахунок на табло.
«Манчестер Юнайтед» здобув третю перемогу поспіль з однаковим рахунком 1:0. Підопічні Алекса Фергюсона обіграли в гостях суперника харківського «Металіста» в Кубку УЄФА «Евертон» завдяки голу Неманьї Відіча.
Результати решти двобоїв: «Уіган» — «Фулхем» — 1:1, «Вест Хем» — «Міддлсбро» — 3:0, «Сандерленд» — «Рідінг» — 2:1, «Бірмінгем» — «Болтон» — 1:0, «Манчестер Сіті» — «Астон Вілла» — 1:0, «Дербі» — «Ньюкасл» — 1:0.

Німеччина
У центральному матчі п’ятого туру чемпіонату бундесліги мюнхенська «Баварія» не змогла обіграти на своєму полі «Шальке-04». Гра завершилася внічию (1:1), причому господарям поля довелося виступати в ролі сторони, що наздоганяє.
Поєдинок розпочався з атак мюнхенської команди. На восьмій хвилині гравець збірної Італії Лука Тоні, який через травму пропустив два відбірні протистояння першості Європи, мав чудову нагоду відкрити рахунок. Італійський форвард після передачі Франка Рібері вийшов віч-на-віч з голкіпером суперника, але не влучив у площину воріт. «Баварія» володіла значною перевагою і на 24-й хвилині мала другий шанс відзначитися. Після прострілу все того ж Рібері ворота Мануеля Ноєра з десяти метрів розстрілював Крістіан Лель, але м’яч влучив у голкіпера. Через три хвилини гравці «Шальке-04» мали непогану можливість відзначитися. Ракітін зобов’язаний був замикати флангову передачу Рафіньї, але м’яч пролетів у лічених сантиметрах від поперечини. Друга половина першого тайму пройшла у рівній боротьбі. На 34-й хвилині після прострілу Марка Ван Боммеля Тоні пробив із п’яти метрів, не влучивши у ворота. За хвилину «Шальке-04» відкрив рахунок. Фантастичний за красою удар Ракітіна здалеку став несподіванкою для Олівера Кана. Пропущений гол негативно вплинув на гру «Баварії».
Під час перерви наставник «Баварії» Отмар Хітцфілд знайшов потрібні слова, відтак мюнхенці розпочали другу 45-хвилинку надто активно. В підсумку на 54-й хвилині господарі зрівняли рахунок. Після навісу зі штрафного у виконанні Рібері Ноєр удар парирував Тоні, проте першим на добивання встиг Клозе, котрий головою уразив порожні ворота. «Баварія» не зменшила тиск і мала кілька непоганих нагод вийти вперед, але Тоні, Клозе і Марсель Ясен не скористалися своїми шансами. Наприкінці поєдинку завдяки замінам «Шальке-04» не лише вирівняв гру, а й перехопив ініціативу. Вже гельзенкірхенці мали скаржитися на невезіння. Спочатку після удару в ближній кут Ракітіна м’яч на кутовий перевів Кан. Згодом Мартін Демікеліс після навісу Крістіана Пандера ледь не уразив власні ворота. Таким чином, після феєричного старту на початку сезону «Баварія» у другому матчі поспіль зіграла внічию, але зберегла за собою одноосібне лідерство, на очко випереджаючи «Армінію» та «Айнтрахт». Окрім того, «Баварія» і «Шальке-04» залишилися єдиними командами в чемпіонаті, які ще не зазнали гіркоти поразок. Щоправда, «Шальке-04», на відміну від «Баварії», має у своєму активі лише одну перемогу і чотири нічиї.
Результати решти поєдинків: «Боруссія» — «Вердер» — 3:0, «Нюрнберг» — «Ганновер» — 2:2, «Айнтрахт» — «Гамбург» — 2:1, «Штутгарт» — «Енергі» — 3:0, «Байєр» — «Бохум» — 2:0, «Армінія» — «Ганза» — 4:2, «Дуйсбург» — «Герта» — 1:2, «Карлсруе» — «Вольфсбург» — 1:2.

Португалія, Шотландія
Майже всі суперники українських клубів у єврокубках цього тижня зуміли перемогти в національних першостях. У Португалії «Бенфіка» вдома розгромила «Навал» (3:0), а «Спортінг» у гостях здолав «Амадору» (2:0). У Шотландії «Селтік» напередодні вояжу в Донецьк позбиткував над «Інвернессом» (5:0), лише «Абердін» у рідних стінах не зміг обіграти «Мазервелл» (1:2).
також у паперовій версії читайте:
  • ФАВОРИТАМ ЩАСТИТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».