Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
НАЙУСПІШНІШИЙ ПРОЕКТ В ІСТОРІЇ КІНО
Представник кінокомпанії «Warner Bros.» повідомив, що кіноепопея про Гаррі Поттера стала найуспішнішою в історії кіно. Загальні збори від екранізацій п'яти книжок, за не остаточними підрахунками, становлять понад 4,47 млрд. доларів. Усі п'ять фільмів «поттеріани», що вийшли на екрани, потрапили в «Топ-20» найкасовіших фільмів.

Найбільші збори у стрічки «Гаррі Поттер і орден Фенікса», але, на думку експертів, дві екранізації, що залишилися, додадуть до загальної скарбнички ще більші гроші, ніж попередні серії. П'ятий фільм зібрав у прокаті 920 млн доларів, повідомляє utro.ua.
Нині загальна каса «поттеріани» значно перевищує збори від 22-х фільмів про Джеймса Бонда і фантастичного серіалу «Зоряні війни».
Проте наскільки успішними будуть останні серії, стане відомо після їхнього виходу в світ. Прем'єра «Гаррі Поттер і принц напівкровка» запланована на 21 листопада 2008 року, а «Гаррі Поттер і дарунки смерті» (екранізація завершальної книги) — на 2010-й.
Варто зазначити, що сьома книга про юного чарівника визнана найкращою в серії. Причина ажіотажу — анонсована письменницею загибель «важливих персонажів», що відзначено як найкраща піар-акція у видавничому світі, проведена перед виходом літературного твору. Першого дня читачі розкупили 11 млн примірників книжки. Нагадаємо: завершальна книга про пригоди Гаррі Поттера російською і українською мовами вийде у світ 13 жовтня.
Тим часом Джоан Роулінг потрапила до Книги рекордів Гіннесса як рекордсмен за гонорарами в дитячій літературі. Перші шість книг епопеї про Гаррі Поттера перекладено 63 мовами і продано загальним накладом понад 300 млн примірників. Багатим «поттеріана» зробила і виконавця ролі юного чарівника Денієла Редкліффа. На рахунку 18-річного хлопця — 40 млн доларів.
також у паперовій версії читайте:
  • ГОТУЄ ОПЕРНИЙ АЛЬБОМ
  • ВИРУШАТЬ У ПЕРШИЙ СВІТОВИЙ ТУР
  • АЛСУ НЕ ПОВЕРНЕТЬСЯ НА СЦЕНУ?
  • СТВОРИЛА КОСТЮМИ ДЛЯ НОВОГО ФІЛЬМУ
  • ТАЄМНИЦЮ ІНДІАНИ ДЖОНСА РОЗКРИТО
  • НЕ ЗБЕРУТЬСЯ РАЗОМ
  • ВІДМОВИВСЯ ЗНІМАТИ «ПОМПЕЇ»
  • ВІК СТАВ НА ЗАВАДІ
  • ПАМ'ЯТНА БАШТА МУЗИКАНТА
  • ТЕПЕР — В ІНДІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».