Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«СОЛЯНА СИМФОНІЯ» НА ВЕЛИЧЕЗНІЙ ГЛИБИНІ
У Донецькій області в місті Соледар 5–7 жовтня відбудеться ІV Міжнародний арт-фестиваль «Соляна симфонія», метою якого є об'єднання культур кількох країн, розширення ділових і духовних контактів української й закордонної еліти. У фестивалі братимуть участь колективи з України, Австрії та Туреччини.

Основні заходи проходитимуть у соляній шахті Соледара на глибині 288 м. Гості зможуть подивитися балет «Пори року» Вівальді у виконанні балетної школи Вадима Писарєва, концертну програму, представлену зірками Віденської опери — Казаріною Коррезі та Оленою Суворовою, у супроводі Донбаського симфонічного оркестру.
Працюватимуть художні виставки. На завершення виступить оркестр контрабасистів із Франції. Крім музичної програми, буде запропоновано кулінарну від відомої австрійської кулінарної школи «Modul». Вартість квитка на один день фестивалю становитиме близько 300 євро, а вся програма з VIP-бенкетом обійдеться в 1000 євро.

ЗНАЙДЕНО КЛАДОВИЩЕ ЗАТОНУЛИХ КОРАБЛІВ
Дирекція національного заповідника «Софія Київська» до 1 жовтня віддасть на перевірку до штаб-квартири цієї міжнародної організації документи про внесення київських (Андріївської та Кирилівської) церков до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Директор «Софії Київської» пані Куковальська пояснила, що об'єкти до Всесвітньої спадщини вносять шляхом розширення списку за спрощеною процедурою: після перевірки документів у штаб-квартирі ЮНЕСКО через МЗС України і Національну комісію ЮНЕСКО їх можна буде офіційно подавати на номінацію. Очікується, що ці об'єкти внесуть на наступному засіданні комітету в червні-липні наступного року.

Ще один український об'єкт — Судацьку фортецю — за поданням України уже внесено до попереднього списку. Нині готується велике досьє, до якого входять картографічний, дослідницький, а головне — порівняльний матеріал про аналогічні об'єкти в Європі й світі. Ця робота розрахована на два роки. Пані Куковальська повідомила, що під час її поїздки до штаб-квартири ЮНЕСКО у липні відбулися переговори стосовно гранту на виконання цього досьє, який буде надано після подавання заявки.
також у паперовій версії читайте:
  • НІМЕЧЧИНА ПРАЦЮЄ НАД ЗАХИСТОМ КЛІМАТУ
  • СКІЛЬКИ КОШТУВАТИМУТЬ ПОЛЬСЬКІ ВІЗИ?
  • ПОЛІТКОВСЬКА — КАНДИДАТ НА ОТРИМАННЯ ПРЕМІЇ ІМЕНІ САХАРОВА
  • АМЕРИКАНЦІ ВВАЖАЮТЬ ВІЙНУ В ІРАКУ ПРОГРАНОЮ
  • МВС ЛІКВІДУЄ СВОЇ КОМЕРЦІЙНІ ПІДПРИЄМСТВА
  • КИТАЙ — «ЛІДЕР» ІЗ САМОГУБСТВ
  • «КарикаТуристи» ВИРУШАЮТЬ У ТУРНЕ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».