Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЕКОНОМІКА
ЖИТЛО В КРЕДИТ СТАЄ ДОСТУПНІШИМ
Аналітики зазначають різке зростання попиту на іпотечне кредитування. Якщо ще кілька років тому частка житла, що купувалося в кредит, становила 6–10 відсотків загального обсягу операцій з нерухомістю, то на сьогодні, наприклад, у Києві, цифра підскочила до 60 відсотків.

Експерти чекають, що динаміка зростання втримається. До 2010 року близько 90 відсотків житла купуватимуть за кредитні гроші.
Акцентуючи увагу на кредитуванні фізичних осіб, зокрема на іпотеці, «Укргазбанк» постійно впроваджує нові програми іпотечного кредитування на первинному і вторинному ринку. Про що розповів начальник управління роздрібного банкінгу ВАТ АБ «Укргазбанк» Дмитро Резніков, повідомляє прес-служба фінансової установи.
Для придбання нерухомості на первинному ринку «Укргазбанк» пропонує клієнтам кредити, заставою під які слугують цільові безпроцентні облігації або майнові права за договором участі у фонді фінансування будівництва. У підсумку вирішується суттєва проблема застави в кредитуванні житла, яке перебуває в стадії будівництва.
Якщо детальніше розповісти про механізм такого кредитування, то він полягає в тому, що на стадії будівництва фізична особа отримує кредит у банку, за ці кошти купує цільові облігації або робить внесок до фонду фінансування будівництва і тим самим фіксує ціну вартості житла на первинному етапі будівництва. Зрозуміло, поки споруджується житло, ціна на нього зростає. Але фізична особа-кредитор захищена від коливання цін і не зазнає фінансових втрат унаслідок здорожчання квартир.
Після завершення будівництва і введення житла в експлуатацію фізична особа-кредитор переоформляє об’єкт застави цільові облігації (свідоцтво учасника фонду фінансування будівництва) на свідоцтво про право власності на готове житло.
Окремо варто розповісти про акцію «Плати за своє», яка нині успішно проходить у банку. Основна мета програми — зменшити фінансове навантаження в той період, коли нові мешканці витрачають гроші на покупку меблів, ремонт у квартирі тощо. За цією програмою впродовж першого року позичальник виплачуватиме тільки відсотки за кредит, а «тіло» почне повертати банку тільки через рік. Крім того, оскільки відсотки становлять основну частину щомісячних платежів, то першого року «Укргазбанк» встановлює знижену порівняно зі стандартною процентну ставку — 16 відсотків в гривнях (стандартна — 17,5), 11 відсотків у доларах США (стандартна — 12,9) і 10,5 відсотка в євро (замість 11). Слід зазначити, що за умовами цієї акції не стягаються додаткові комісійні, ні одноразові, ні щомісячні.
Первинний власний внесок позичальника залежить від вартості нерухомості: якщо ринкова вартість квартири не перевищуватиме $100 тис., то первинний внесок дорівнюватиме не менше, ніж 10 відсотків, якщо від 100 до 200 тис. доларів — не менш як 15%, а від $200 до $300 тис. — не менше 20 відсотків.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧОМУ УКРАЇНА ЗДАЄ ПОЗИЦІЇ В ІННОВАЦІЙНІЙ ПОЛІТИЦІ?
  • ПОМЕНШАЛО БІДНИХ
  • БЕЗРОБІТНІ ЗНАЙШЛИ РОБОТУ В «ЕПІЦЕНТРІ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».