Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
БОЙОВА НІЧИЯ ФАВОРИТІВ
Стартував сімнадцятий за ліком чемпіонат України з футболу у вищій лізі. У першому турі зійшлися фаворити першості — донецький «Шахтар» і київське «Динамо». Чергове протистояння грандів українського футболу завершилося черговою нічиєю. Традиція є традицією, адже, за рідкісними винятками, як би не відбувалися в останні роки суперечки київського «Динамо» з донецьким «Шахтарем», здебільшого вони завершуються бойовим миром.

У перші хвилини було помітно хвилювання гірників. Необов'язкові помилки захисту донеччан дали змогу припустити, що киян у цьому двобої очікує легке життя. Та перша небезпечна атака господарів поля відразу «відсіяла» такі думки. Після штрафного у виконанні Срни захисники киян вибили м'яч просто в ноги хорватові, який відразу віддав передачу на Кучера. Останній зробив навіс на лінію воротарського майданчика, Брандау поборовся в повітрі, а Гладкий пробив із дев'яти метрів, але цей удар парирував Шовковський. На наступний небезпечний момент довелося чекати майже десять хвилин. Знову в центрі подій були Срна та Гладкий. Даріо виконав свій фірмовий фланговий навіс, але Олександр у найвідповідальніший момент упав і дозволив Родріго розрядити ситуацію.
Після цього свої аргументи почали демонструвати гості. Потужна серія атак завершилася взяттям воріт. Спочатку відмінну реакцію продемонстрував П'ятов, який зреагував на потужний удар Клебера. Згодом Корреа чудовою передачею вивів до воріт Рінкона, котрий зблизився з П'ятовим і завдав підступного удару, однак «гірників» урятувала штанга. У наступній атаці бразилець приймав привітання від партнерів. Гусєв небезпечно навісив у штрафний майданчик, Клебер спробував пробити через себе, але не влучив по м'ячу. Проте за ним був Рінкон, який ударом головою відправив м'яч у правий від Пятова кут воріт. Пропущений гол змусив гірників йти вперед. У заключні хвилини тайму господарі поля мали достатньо нагод для взяття воріт. У завершальній стадії Гладкому, Жадсону та Брандао щось заважало перетворити гольовий момент на взяття воріт.
У перерві Мірча Луческу замінив Хюбшмана та Брандао, випустивши замість них Левандовські та Маріку. Із замінами тренер «Шахтаря» вгадав, особливо це стосується виходу на поле Маріки. Румунський нападник успішно ввійшов у гру. Чіпріан боровся за кожен м'яч, бігав по всьому полю (навіть кілька разів встигав відпрацьовувати в захисті). На першій хвилині другого тайму Маріка точною передачею знайшов у штрафному майданчику Фернадіньйо, але удар у бразильця не вийшов. Ці ж гравці згодом спробували пройти захисників біло-блакитних, але досвідчений Ващук у останній момент ліквідував загрозу. На шістдесятій хвилині румун узяв безпосередню участь в атаці на ворота Шовковського. Маріка одержав передачу від Срни і зробив небезпечний простріл. М'яч рикошетом від ноги Родріго перелетів через голкіпера киян, ударився у поперечину і відскочив у поле. Єдине, що залишалося Жадсону,— підставити голову. Надалі обидві команди мали нагоди вийти вперед, однак рахунок на табло так і не змінився. Передовсім у цьому «винні» голкіпери — Шовковський та П'ятов, які кілька разів продемонстрували дива реакції. Останній момент був у дебютанта киян гвінейця Бандура, котрий вийшов на заміну. Форвард пробив по воротах із 20 метрів, але Пятов укотре виручив свою команду.

Анатолій Дем'яненко, головний тренер «Динамо»:
— Обидві команди показали гарну гру. Була боротьба, було напруження, яке завжди характерне для матчів за участі лідерів. Гадаю, що гра вдалася. Могли перемогти як одні, так й інші. Гадаю, глядачі залишилися задоволеними.

Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:
— Думаю, ми заслуговували на більше. В «Динамо» був чіткий контроль м'яча. Особливо мені хотілося б відзначити Рінкона: він постійно відкривався, створюючи чисельну перевагу в середині поля. Переконаний, що на останніх хвилинах у киян була гра рукою в їхньому штрафному майданчику. Крім того, на мій погляд, у другому таймі мали б з'явитися червоні картки, та цього не сталося. Здивувало, що арбітр додав лише дві хвилини, хоча зупинок і замін було чимало. Однак загалом суддівство сьогодні було справедливим.
Ще в одному поєдинку зустрічалися другі за рангом команди столиці України та Донецька. В Києві місцевий «Арсенал» приймав «Металург». У цьому протистоянні завдяки першому в новому чемпіонаті хет-трику, автором якого став Косирин, перемогу з рахунком 3:1 святкували гості. Це дало змогу їм завдяки кращій різниці забитих і пропущених м'ячів очолити турнірну таблицю національної першості.
Львівські «Карпати» в Запоріжжі поступилися місцевому «Металургові». Єдиний м'яч у цій зустрічі забив півзахисник господарів Микола Крашевський. Ужгородське «Закарпаття» відзначило свій вихід до вищої ліги несподіваною перемогою над сімферопольською «Таврією». Як і в Запоріжжі, долю двобою вирішив єдиний гол. На 66-й хвилині Бундаш ефектно у стрибку переправив шкіряну кулю в дальню «дев'ятку».
Одні з головних кандидатів на нагороди нової першості — харківський «Металіст» і дніпропетровський «Дніпро» синхронно вдома перемогли з однаковим рахунком 2:0 охтирський «Нафтовик» і криворізький «Кривбас» відповідно. Героєм протистояння в Харкові став Девіз, який оформив у ворота новачка вищої ліги перший дубль цьогорічної першості. У Дніпропетровську своє слово сказав новачок «Дніпра» Андрій Воробей. Він на 88-й хвилині поставив переможну крапку в цій зустрічі. Перший гол — на рахунку Самодіна.
Результати матчів туру:

«Металург» (Запоріжжя) — «Карпати» (Львів) — 1:0.
Гол: Кашевський 23.
«Ворскла» (Полтава) — «Зоря» (Луганськ) — 1:1.
Голи: Кравченко 90 — Цихмейструк 15.
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 2:0.
Голи: Самодін 3, Воробей 88.
«Закарпаття» (Ужгород) — «Таврія» (Сімферополь) — 1:0.
Гол: Бундаш 66.
«Металіст» (Харків) — «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) — 2:0.
Голи: Девіч 22, 88.
«Арсенал» (Київ) — «Металург» (Донецьк) — 1:3.
Голи: Жоземар 59 — Косирін 29, 73, 87.
«Шахтар» (Донецьк) — «Динамо» (Київ) — 1:1.
Голи: Жадсон 60 — Рінкон 25.
«Чорноморець» (Одеса) — ФК «Харків» — 0:1.
Гол: Гунчак 84.
також у паперовій версії читайте:
  • НЕВДАЛА ПОМСТА
  • НА ЧЕРЗІ — «ЛАНС»
  • СУПЕРНИК ВИЗНАЧИТЬСЯ У ВІРМЕНІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».