Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СМЕРТЕЛЬНИЙ ТРАНЗИТ
Шістнадцятого липня о 16 годині 52 хвилини на перегоні Ожидів — Красне Рівненської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці у вантажному поїзді № 2005 відбулося сходження з рейок 17 вагонів всіма колісними парами. Вантаж — 15 цистерн фосфору жовтого у воді (власник вагонів — «КАЗФОСФАТ» з Казахстану) та два напіввагони, завантажені коксом (власність РЖД).

Цистерни прямували зі станції «Аса» (м. Джамбул, Казахстан) до станції «Оклеса» (Республіка Польща). Через витікання фосфору з однієї цистерни сталося самозаймання шістьох цистерн.
Нині триває ліквідація наслідків аварії.
Нова технологія гасіння і локалізації пожежі, застосована для ліквідації наслідків аварії на перегоні Ожидів — Красне, довела свою ефективність. Як і прогнозувалось, повністю припинились точкові самозаймання, що виникали на місці події після дій рятувальних загонів.
В основі розробки фахівців МНС, «Укрзалізниці», «Держекоінспекції», Міністерства охорони навколишнього природного середовища — комплексне використання гірських порід, спресованих з глиною, вапном та іншими природними компонентами. Разом з піною вони утворюють суміші, які пізніше легко зібрати в спеціальні контейнери й утилізувати. Вони виконують роль потужних абсорбентів, вбираючи продукти розпаду фосфорних сполук. Це дає змогу не лише погасити полум'я за високої температури повітря, а й очистити забруднену територію.
До ліквідації наслідків катастрофи залучено близько півтори сотні службовців МНС, котрі працюють у спеціальних захисних скафандрах. Тривалість зміни не перевищує 30 хвилин.
Спільно з ними цілодобову службу несуть правоохоронці, працівники ДАІ, транспортної міліції та підрозділи внутрішніх військ, які забезпечують порядок на об`їзних дорогах.
Натомість почастішали звернення до медиків громадян навіть з віддалених від місця залізничної аварії населених пунктів, повідомив на прес-конференції начальник Головного управління охорони здоров`я Львівської облдержадміністрації Ігор Герич.
Уже госпіталізовано 145 осіб, зокрема 43 дитини.
Медики не залишають поза увагою стан довкілля. Вони регулярно відбирають проби атмосферного повітря, води, городини та іншого продовольства з присадибних ділянок. Перевищення гранично допустимих норм концентрацій фосфорного ангідриду та поліфосфатів не зафіксовано, наголосив Ігор Герич. Спеціально сформований штаб Міністерства охорони здоров'я спланував заходи пролонгованої дії для профілактики можливих ускладнень. Окрім того, підготовлено рекомендації щодо екогігієни жителів потерпілого регіону.
* * *
Країни НАТО мають досвід боротьби з техногенними катастрофами, подібними до тієї, що сталась у Львівській області, але жодних запитів від України стосовно допомоги до Альянсу не надходило. Про це в Брюсселі власному кореспондентові Укрінформу заявив речник організації.
«Ми свідомі того, що ситуація в районі катастрофи є небезпечною. Держави НАТО мають досвід боротьби з такими ситуаціями. Я можу припустити, що уряд України вступив у двосторонній контакт з такими країнами Альянсу, але жодного формального звернення на адресу НАТО не було»,— сказав речник Альянсу.

СКОТЛАНД-ЯРД ВРЯТУВАВ БЕРЕЗОВСЬКОГО
Скотланд-Ярд офіційно підтвердив інформацію про арешт підозрюваного в підготовці замаху на російського підприємця Бориса Березовського, передає Лента. ру з посиланням на AFP.

Представники британських правоохоронних органів розповіли, що чоловіка, якого ЗМІ називають безпосереднім виконавцем злочину, узяли під варту в центрі Лондона 21 червня 2007 року. Відтак, ідеться далі в заяві Скотланд-Ярду, цю людину передали імміграційним властям. Жодної інформації про подальшу долю затриманого правоохоронці не надають.
Уперше повідомлення про підготовлюваний замах на Бориса Березовського з'явилося в британських газетах 18 липня. Пізніше, в середу російський підприємець, що постійно живе у Великій Британії, на прес-конференції розповів про деякі подробиці спланованого злочину, зокрема, про те, що вбивця мав призначити йому ділову зустріч у Лондоні, під час якої збирався скоїти замах. У який спосіб це мало статися, російський підприємець уточнювати не став.
також у паперовій версії читайте:
  • КОРДОНИ СТАЮТЬ ПРОЗОРИМИ
  • АВІАКАТАСТРОФА В БРАЗИЛІЇ
  • ОБШИВКУ ЗДЕРЛО РАЗОМ З ПАСАЖИРАМИ
  • ДЖАННІ ВЕРСАЧЕ ПРИСВЯТИЛИ БАЛЕТ
  • УКРАЇНСЬКІ СТУДЕНТИ — СЕРЕД НАЙРОЗУМНІШИХ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».