Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КУЛЬТУРА
З ЮВІЛЕЄМ, АДО МИКОЛАЇВНО!
Зірка радянського та українського кіно, в минулому примадонна театру імені Лесі Українки, лауреат Державної премії імені Т. Шевченка, Герой України, Ада Роговцева відзначила свій ювілей. Cправжніми перлинами в її творчості стали ролі Гелени («Варшавська мелодія»), Лесі Українки («Сподіватися»), Паоли («Дама без камелій»), Раневської («Вишневий сад»), Естер («Священні чудовиська»). І хоча театр завжди був на першому місці, саме кіно принесло їй справжню всенародну любов.

Завдяки фільмам «Салют, Марія», «Приборкання вогню», «Вічний поклик», «Осіння історія» та багатьом іншим її знає не одне покоління глядачів. І нині Ада Миколаївна залишається однією з найпопулярніших українських актрис.
Ада вступила до Київського інституту театрального мистецтва імені І. Карпенка-Карого, який закінчила 1958-го і була прийнята в трупу Київського театру імені Лесі Українки, де працювала впродовж 35 років. На його сцені вона зіграла чимало яскравих ролей. Коли Ада Миколаївна пішла з театру, її запитували, як вона на це зважилася.
— Звичайно, було непросто, оскільки актрису з мене зробив саме цей театр, великі майстри, які там працювали, це і Юрій Сергійович Лавров (батько Кирила Лаврова), і Віктор Михайлович Халатов — один із найулюбленіших артистів київської публіки. Вони, можна сказати, взяли наді мною шефство і вели мене складними лабіринтами акторської професії. А пішла я з колективу, бо не погоджуюсь з творчою політикою нинішнього художнього керівника Михайла Рєзніковича. По-перше, я зберегла здоров’я, а по-друге, зустріла багатьох нових цікавих партнерів по кіно і в антрепризі. Я встигла відчути смак свободи, зрозуміла, що мене в Москві, як і раніше, люблять і ждуть. У Києві за актрисою залишилась її квартира, у якій мешкає син з сім’єю, а в Москві Ада Миколаївна разом з донькою винаймають помешкання. Катерина працює актрисою в театрі Романа Віктюка. Син актриси раніше був режисером, а десять років тому створив Міжнародну академію екології, багато працює в Карпатах.
На запитання, яких нових фільмів за її участі чекати, Ада Миколаївна відповіла, що їх досить багато, але найцікавіша для неї 16-серійна «Спадщина». Роговцеву у свій новий проект запросив її давній колега — Володимир Краснопольський, із того самого тандему Усков—Краснопольський, які колись зняли «Вічний поклик». Щодо «Тараса Бульби», де вона, як відомо, виконує роль вірної дружини бравого козака, зйомки уже закінчено.
Рік тому Ада Роговцева презентувала книгу, присвячену її чоловікові, народному артистові СРСР та України Костянтину Степанкову,— «Мій Костя», який, за її словами, був, є і залишається. Зі свого минулого в своїй книзі вона не приховує нічого. Пише, як не розуміла того, що чоловік не підтримував стосунків з колишньою родиною, і вміщує фото його доньки від першого шлюбу — Лариси. Розповідає історію їхнього кохання: вона — студентка, він — викладач. («Все було важко. Всі були проти нашого кохання. Тоді, здавалося, страшнішої, безвихіднішої ситуації, ніж наша, не може бути на світі»). Вона пише про схильність чоловіка чаркувати і сама пояснює, чому так сталося. Зізнається, що ніколи вони не розкошували... І нині гроші для неї — не на першому місці. На щось не вистачає. Ну то й що?.. «Головне,— каже Ада Миколаївна,— щоб в онуків Даші та Альоші був комп’ютер, у доньки Каті — ноутбук і відеокамера. Я не ношу діамантів. У бідній країні бути багатим некрасиво. Це просто непристойно. Але колись, я в це щиро вірю, все зміниться на краще».
також у паперовій версії читайте:
  • НАЦІОНАЛЬНА ОПЕРА: ПРЕМ’ЄРА — «МАКБЕТ»
  • З ЛЮБОВ’Ю ДО МОРЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».