Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЦЯ УНІКАЛЬНА УКРАЇНСЬКА ДУША...
Екс-президент Польщі Александер Квасьнєвський вважає цілком реальною перспективу вступу України до Європейського Союзу в 2020 році, відповідно до положень розробленої YES стратегії «Порядок денний-2020».

Про це він заявив під час церемонії відкриття Четвертого щорічного саміту Ялтинської Європейської стратегії (YES).
Як відомо, YES — міжнародна мережа, створена 2004 року з метою сприяння розвитку справедливої, вільної й процвітаючої України, налагодження відносин зі світом й підтримки членства України в ЄС.
«Не можна сказати, наскільки Україна сьогодні готова до такого вступу (до ЄС.— УНІАН), це — процес, який потребує часу і зусиль. Йому, звісно, не сприяє політична криза в Україні, не допомагають особливості європейської політики розширення. Потрібна робота з боку України, Європейського Союзу,— зазначив екс-президент Польщі.— Та наголошую, що перспектива для України вступити до ЄС в 2020 році цілком реальна. Проте кожен із нас і кожна людина в Україні мають докласти до цього зусилля».
Екс-канцлер Герхард Шредер, який також бере участь в нинішньому саміті YES, зазначив, що «демократичний розвиток і територіальна цілісність України на користь Європі, а також Росії, бо Росія більше, ніж будь-яка інша держава в Європі, пов'язана з Україною історією, культурою і мовою». Він особливо наголосив, що Німеччина і ЄС підтримують Україну в її політичних, економічних реформах передовсім тих, які спрямовані на розвиток демократії, реформування системи державної влади. Кажучи про роль саміту YES, пан Шредер заявив, що «ця конференція підкреслює важливість України та її народу для миру, безпеки і стабільності на європейському континенті й у всьому світі».
Радник Президента України Володимир Горбулін також наголосив на важливості неформальних інститутів, таких як YES, для зовнішньої політики нашої країни: «Можливість на таких неформальних зустрічах обмінятися думками, зрозуміти, де перебуває нині Україна, обговорити її внутрішні проблеми на зовнішньополітичному просторі дає змогу побачити себе навіть не в дзеркалі, а значно глибше, у тривимірному просторі. Якщо подивитися в наше не таке далеке минуле, то побачимо, що більшість наших найбільших звершень були тоді, коли ми перед формальними зустрічами шукали і знаходили рішення для України у всіх міжнародних проектах». Він висловив сподівання, що саміт певною мірою допоможе у вирішенні політичної кризи.
«Це буде складно, оскільки жодний з європейських політиків не може зрозуміти нашу унікальну українську душу. Це — жарт, а якщо серйозно — оцінка нашої поведінки може допомогти вийти з кризи»,— зауважив радник Президента України.
За словами засновника і члена правління YES Віктора Пінчука, саміт — ефективний інструмент для обміну досвідом і отримання допомоги для України в модернізації й в процесі інтеграції до ЄС. Він наголосив, що нашій країні потрібно вчитися йти на компроміс, який існує в Європі.
також у паперовій версії читайте:
  • «НУ» І «НАРОДНА САМООБОРОНА» СТВОРИЛИ БЛОК
  • У «ПРАВИЦІ» ЗДИВОВАНІ
  • ЧОТИРИ КРОКИ ДО ДЕМОКРАТІЇ
  • ТИМОШЕНКО — ПРОТИ «КОСМЕТИКИ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».