Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
У КОСТЕНКА — «ІНШИЙ СВІТОГЛЯД»
Один із лідерів блоку «Рух — Українська правиця», голова Української народної партії Юрій Костенко вважає, що розподіл квот у мегаблоці демократичних сил не відповідає «тому, що зробила «Правиця». Про це він сказав у інтерв'ю УНІАН.

Зокрема, на запитання, чи видається йому справедливою логіка розподілу квот (в об'єднаному блоці «Наша Україна» має отримати 54%, «Народна самооборона» — 25, «Українська правиця» — 21%), Костенко сказав: «Ні... Вона не відповідає тому, що зробила «Правиця», але ми погодилися в ім'я єдності». За його словами, «ми маємо найбільшу кількість регіональних структур, і лише на президентських виборах 24% дільничних комісій були забезпечені членами УНП».
Говорячи про єдність блоку, Юрій Костенко запевнив, що «у ньому буде демократія, але над монолітом ще треба попрацювати».
«Ви подивіться на коментарі Юрія Луценка щодо виборчої програми блоку. Позавчора він зробив заяву, що не час говорити про НАТО, про українську мову, про УПА. А коли буде час?»,— запитує політик.
За словами лідера УНП, у нього «абсолютно інший світогляд, ніж у Луценка». «У мене потужна українська свідомість, я тим пишаюся. І я йду на об'єднання з паном Луценком, щоб ми зробили пропрезидентський блок, у якому буде місце для соціаліста Луценка із соціальною політикою, для ліберала Кириленка, щоб зменшити диктат держави на виробника. І для націоналіста Костенка, який говоритиме про УПА, про мову, як про потужні пріоритети української політики, про НАТО, без якого ми не отримаємо не тільки поліпшення відносин з ЄС, а й з Росією»,— наголосив пан Костенко.
«Щодо монолітності блоку, то не треба нікого дурити: його не буде, але ефективна робота можлива. Бо «Правиця» в блоці відстоюватиме національний інтерес, ліберали — зняття економічного тиску, а соціаліст Луценко, маючи в результаті ліберальної політики в бюджеті більші кошти, спрямовуватиме їх до пенсіонера. Це — гарна державна політика, яку відчуватиме кожен»,— додав лідер УНП.
Він також зазначив, що Луценко говорить багато на адресу «Правиці», зокрема про те, що «в нас вождів більше, ніж депутатських місць, і те, що «Правиця» має лише амбіції». Однак, додав Юрій Костенко, лідер «Народної самооборони» забуває, що саме «Правиця» «зробила для Луценка державу, в якій він бореться за місця в парламенті». За його словами, для того щоб «жодного голосу не пропало, я пішов на важкі для нас політичні компроміси». «Але якщо ми партнери, то війна має бути припинена з усіх боків. І від «Самооборони» мають припинитися дискусії»,— наголосив він.
Що стосується розподілу місць у списку, то Костенко сказав, що «Правицю» не цікавить перше місце, вона повинна бути сигналом для виборця, що три політичні складники об'єдналися».
Крім того, за його словами, про місця в Кабінеті Міністрів «ми ще навіть не дискутували з керівництвом блоку, а Луценко розподіляє Кабмін». Юрій Костенко зазначив, що йшлося про те, щоб «сісти в межах мегаблоку та домовитися про принципи формування Кабінету Міністрів, а потім виносити це на люди».
також у паперовій версії читайте:
  • СПОЧАТКУ — ПОЛІТИЧНЕ ПОРОЗУМІННЯ
  • КОГО ПЕРЕОБРАТИ?
  • МЕЛЬНИЧЕНКА — В ДЕПУТАТИ?
  • ЖУРНАЛІСТИ НА ПОЛІГОНІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».