Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА МОЛОДЬ
ДВІЧІ ЮНИМ НЕ БУТИ
Міжнародний день солідарності молоді щороку відзначають ось уже 50 літ, починаючи з 1957-го, за рішенням Всесвітньої федерації демократичної молоді. Свого часу його вважали слушним приводом привернути увагу державних органів, суспільства і засобів масової інформації до проблем юних. Але життя, як відомо, не стоїть на місці і, починаючи з 1999 року, Генеральна асамблея ООН Міжнародним днем молоді оголосила 12 серпня. Зважаючи на те, що багато ініціатив ООН мають широкий резонанс у світі, певніше за все, і в Україні це свято також відзначатимуть.

Але в нас є і власний День молоді, який у цьому році припадає на 24 червня. Річ у тім, що в 1994-му указом Президента в Україні встановлено День молоді, який святкується в останню неділю червня.
Чи легко бути молодим — багато в чому залежить від ступеня згуртованості юних у розв'язанні проблем. А ще молодість — це чудова пора, час надій і впевненості в тому, що всі мрії обов'язково здійсняться. Час, коли зустрічаєш найвірніших друзів, коли закладаються основи майбутнього дорослого життя. Тому дуже важливо використати всі переваги цієї чудової пори.
Хоча нинішнє покоління молоді є найосвіченішим за всю попередню історію людства, 113 мільйонів дітей не відвідують школи — цифра, цілком порівнянна з 130 мільйонами неписьменних молодих людей у світі.
Відомо також і те, що одночасно з підвищенням рівня освіти повсюдно зростає і безробіття серед молоді, яке сягнуло рекордно високої позначки. Молоді люди різних країн — і бідних, і багатих,— відчувають на собі тягар обставин, що примушує їх вступати в конкурентну боротьбу на ринку праці. Пригадаємо хоча б нещодавні студентські заворушення у Франції у зв'язку з утисками інтересів випускників вузів при прийнятті їх на роботу.
Протягом минулого десятиріччя світ став свідком і зростання ролі молоді в процесі ухвалення доленосних рішень. Не залишилася осторонь цього процесу й українська молодь. У 1990-му «голодуванням на асфальті» студенти примусили тогочасну владу зважати на думку народу, а влітку 2004 року студенти трьох сумських вузів довели, що не дозволять чинити політичний тиск на молодь. А вже восени того ж року в наметах на Майдані і на площах десятків українських міст і містечок саме молодь захистила демократію в країні.
Нині в Україні діють 125 всеукраїнських і понад 4000 місцевих молодіжних і дитячих громадських організацій. Провідним органом, покликаним забезпечувати реалізацію державної політики в цій сфері є Міністерство в справах сім'ї, молоді та спорту. Ним розроблено чимало програм, серед яких — програма інтеграції України з Європейським Союзом; загальнодержавна програма підтримки молоді; державна програма забезпечення молоді житлом; програма підготовки і залучення молоді до державної служби і роботи в органах місцевого самоврядування та створення умов для її професійного зростання; національна програма забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги і лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД та інші. На жаль, поки що багато чого в них на папері здається привабливішим, ніж у житті. Але життя, як відомо, не стоїть на місці, й ініціативна молодь обов'язково скаже і тут своє вагоме слово. Адже, як відомо, ефективна молодіжна політика — це інвестиції в майбутнє і треба прагнути, аби вкладення були максимальними, щоб побудувати суспільство, гідне сучасної Європи і європейських стандартів життя за всіма показниками, а для цього державі потрібен достатній кадровий резерв молодих високоосвічених і патріотично налаштованих людей. У кожного має бути шанс реалізувати себе в Україні і працювати заради Батьківщини.

також у паперовій версії читайте:
  • ВИКЛИК СВІТЛАНИ ТРИФОНОВОЇ
  • «ТРЕБА ПРОСТО БАЧИТИ ЇХ ОЧІ»
  • ДЕРЗАЙ, ПОКИ МОЛОДИЙ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».