Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЮЩЕНКО ПРОВІВ ЗУСТРІЧ ІЗ СОЛАНОЮ
У Брюсселі відбулась зустріч Президента України Віктора Ющенка з генеральним секретарем Ради ЄС, Верховним представником ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав’єром Соланою, який привітав главу нашої держави з нещодавніми домовленостями, досягнутими політичними силами України на шляху врегулювання парламентської кризи.

На думку генерального секретаря ЄС, досягнуті домовленості — свідчення реального демократичного процесу, що відбувається в Україні.
Хав’єр Солана висловив сподівання, що всі сторони процесу дотримуватимуться своїх зобов’язань. Він наголосив, що врегулювання політичної кризи в Україні «відкриє двері» для нормалізації життя у нашій державі в майбутньому. Незважаючи на складну політичну ситуацію останніх місяців, українська економіка продовжувала розвиватися у позитивному ключі. Загалом пан Солана оцінив відносини України та ЄС як «дуже цілісні» й висловив переконання, що вони й надалі триватимуть.

НАША СИСТЕМА ВИЩОЇ ОСВІТИ — НАЙКОРУМПОВАНІША
Українська вища освіта — одна з найкорумпованіших у світі. Щороку на хабарі студенти витрачають до 300 мільйонів доларів. Такі результати оприлюднили польська неурядова організація FIDE і центр прикладної політики «Стратагема».

Пишним цвітом корупція буяє під час вступної кампанії до вищих навчальних закладів. Саме тоді понад 40 відсотків абітурієнтів готові платити хабарникам. Зовнішнє тестування, яке нещодавно запровадило Міносвіти, не вирішить ситуацію, оскільки проблема потребує системного підходу. Приміром, у Польщі запровадили відповідальність за незаконні дії викладачів у поєднанні з широкою інформаційною кампанією про конкретні випадки хабарництва, а також значно підвищили зарплату освітянам. Ефективній боротьбі з проявами корупції варто повчитися у німців. Є пропозиція зробити в Польщі й Україні антикорупційний Інтернет-портал — за досвідом Німеччини. У Нижній Саксонії існує такий портал, куди можна анонімно сповістити про корупцію. Зміст повідомлення знає лише поліція.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ ПЕРЕРАХОВУВАТИМУТЬ ПЕНСІЇ
  • САВІК ШУСТЕР — ПРОТИ РАСИЗМУ
  • ВСЕСВІТНЮ СПАДЩИНУ ТРЕБА «РЕМОНТУВАТИ»
  • У РУМУНІЇ КРИВДЯТЬ УКРАЇНЦІВ
  • МИТИСЯ СТАНЕ ДОРОЖЧЕ
  • У КРИМУ З'ЯВИТЬСЯ НОВИЙ ПАРК
  • «АРТЕК» НАМАГАЄТЬСЯ «БОРОТИСЬ» З КОМУНІСТАМИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».