Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЗВИЧАЇ
ОХОРОНЦІ Є В УСІХ
Погодьтеся, думка про те, що тебе хтось незримо опікає, трохи заспокоює та навіть вселяє деяку надійність. Хто вони: духи, «концентрації», якісь абстракції, створені людським розумом, або істоти вищого порядку? Чи є вони взагалі?

Як зазначають дослідники, ангели існують. Насправді їхня місія полягає в допомозі людині. На противагу їм існують демони — ангели зла. Такий дуалізм зустрічається в багатьох релігіях.
Церква вважає, що ангели — безсмертні істоти, що населяють незримий духовний світ і користуються певними «привілеями». Скажімо, їм дозволено відвідувати Землю та приймати видимий вигляд. У них є своя ієрархія: за християнськими канонами, існує дев’ять чинів ангелів. До неї входять, зокрема, херувими, яких зображували схожими на дітей, і серафими.
Існує гіпотеза, що ангели — це душі померлих людей. Всупереч поширеному розумінню суті ангелів, згідно з яким вони колись були людьми, церква вважає, що ангели — відмінна від людей, більш розвинена форма іншого, недоступного нашому розумінню, життя. Це військо Боже, створене Ним із небуття. Нові не з’являються, старі не вмирають.
Ангелів вельми багато, мільярди, і кожен — особистість. Вони, як і ми, можуть сприймати чудове і потворне, радіти й сумувати. У них немає гріхів і пристрастей, як у людей. Всі їхні дії й вчинки — у волі Божій.
Невидимий охоронець є у кожної людини. Принаймні, охрещеної. Ще під час таїнства хрещення ми просимо, щоб Господь дав людині свого наставника, котрий супроводжуватиме його по життю, потім зустріне після смерті та проведе до Бога. Проте які їхні подальші стосунки — це таємниця. Не все нам відомо і доступно. До речі, є така версія, що і у нехрещених людей є ангели, але у них не такий тісний зв’язок один із одним. Ангели ведуть своє життя окремо від нашого і не залежать від нас. Добре йдуть справи у людини чи погано — на ангелові це мало позначається. Вони оберігають нас. Одначе вони не можуть втручатися у долі людей. Бог всіх на Землі любить однаково і кожному дає право самому вибирати свій життєвий шлях. Ангели можуть лише підказати людині найкращий варіант долі, але вибрати його вона має самостійно. Нічого не робиться проти волі людини. Біда лише в тім, що більшість людей не завжди самі розуміють, чого вони прагнуть від життя.
Коли ангели хочуть нагородити людину, то головне, що вони дають їй,— це не гроші, не влада, не популярність. Найголовніше — любов і сильні почуття. Тому найбільшу кількість ангелів-охоронців на Землі мають зовсім не президенти та мільярдери, а співаки, кіноактори, цілителі... Їх, на відміну від політиків і грошових «мішків», народ любить щиро і по-справжньому. Хочеш бути щасливим, розвивай в собі інтуїцію й завжди правильно поводитимешся. Якщо людина не слухає своїх ангелів, то ті можуть «махнути» на неї рукою і залишити без захисту на сім років. Коли спливе цей термін, ангели знову повертаються до людини. Та якщо людина, як і раніше, не слухає порад ангелів, то вони можуть залишити її без захисту ще на сім років.
також у паперовій версії читайте:
  • СЯЮЧА ВЕРТИКАЛЬ
  • ЖИТТЯ СЕРЕД КВІТІВ
  • ЧЕРВОНИЙ І БІЛИЙ
  • СТРІТЕНСЬКА КРИНИЦЯ
  • ВЕСІЛЛЯ У ДЕНЬ «ТРЬОХ СІМОК»
  • СМАЧНИЙ СИМВОЛ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».