Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗНАЙШЛИ МІСЦЕ ПОХОВАННЯ МАЛЕВИЧА

«Родичі, які не мали до художника теплих почуттів, невдовзі перестали відвідувати могилу і зовсім про неї забули. Достовірно відомо лише те, що, згідно із заповітом, алебастрова урна з прахом покоїться під самотнім дубом, а на могилі поставили дерев'яний пам'ятник — куб із чорним квадратом на одному з ребер. Від цих прикмет із часом не залишилося слідів»,— говорить гендиректор товариства «Немчиновка і Малевич» Олександр Матвєєв.
Пам'ятник зруйнували, дуб викорчували 1941 року, він заважав військам протиповітряної оборони, що стояли у тому місці, відбивати нальоти німецьких літаків. Новий пам'ятник художникові в Немчиновському лісі встановили в 1980-ті символічно. Пошуком могили зайнявся фонд «Немчиновка і Малевич», передають «Подробности».
Узимку до фонду зателефонував немолодий житель цих місць. Він розповів, що в 1941, у віці семи років, він із дев'ятирічним другом пас кіз біля могили із залишками цегляного остова надгробка. Задля забави вони викопали урну і розвіяли прах, а всі «докази» викинули.
Знайти саму точку поховання тепер навряд чи вдасться — урни й праху там немає. Що змусило старого чоловіка зізнатись у скоєному ним у дитинстві непристойному вчинку лише зараз, Олександр Матвєєв не знає. «Вся історія з пошуком могили Малевича оповита якоюсь містикою»,— нарікає гендиректор товариства.


ЛЕЛЕЧА КОМУНА
Диво природи — колонію лелек — можна побачити на території школи в селі Максим Козелецького району Чернігівщини. Птахи в'ють гнізда на шести височезних осокорах багато десятиліть і за цей час стали для мешканців символом життя та надії на його продовження, повідомляє кореспондент Укрінформу.
Учителька Наталія Дорожко розповідає, що люди кожної весни виглядають своїх улюбленців і переймаються, якщо ті затримуються. За нагоди завжди готові їм допомогти. Якось, коли під час буревію на землю впало лелече гніздо, діти з учителями гуртом вигодовували пташенят.
Фахівці зазначають, що лелечі колонії — рідкісне явище, адже їх вважають птахами-одноосібниками. А тут на одному дереві можна нарахувати десяток гнізд.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • РЕКОРДИ
  • НОУ-ХАУ
  • ГІПОТЕЗИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».