Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НА ШЛЯХУ ДО ЧЕМПІОНСТВА
Останніми днями три українські боксери провели чергові поєдинки. І якщо Андрій Котельник у столиці Угорщини свого суперника переміг, то два інші наші представники — Геннадій Делісандру та Олексій Мазикін — свої поєдинки в Анкарі програли — береги Босфору виявилися для наших земляків негостинними.

Перед Андрієм Котельником майорить перспектива здобути титул чемпіона світу за версією WBA. У березні 2007 року в Англії його бій з володарем цього титулу французом Сулейманом Мбайє завершився сумнівною нічиєю. Мирова настільки була дивною, що керівництво WBA не позбавило львів’янина статусу претендента. Восени український боксер знову зможе змагатися за титул чемпіона WBA. Таке рішення ухвалили керівники цієї організації на чергових щорічних зборах, які нещодавно відбулися в Берліні. Мбайє дозволили провести добровільний захист свого титулу 21 липня в поєдинку проти британця Гевіна Рісу, а потім переможець цього бою впродовж трьох наступних місяців муситиме зустрітися з обов’язковим претендентом на титул — Андрієм Котельником. Заради збереження бойових кондицій Андрій Котельник у вихідні провів бій з угорцем Ласло Ком’яті. Поєдинок тривав заплановані вісім раундів і завершився перемогою українця.
Центральним боєм того вечора стало протистояння чемпіона світу за версією WBO в напівважкій вазі угорця Золта Ердея, який живе в Німеччині, проти американського боксера Джорджа Блейдса. Рефері Джо Кортес зупинив бій в одинадцятому раунді, зафіксувавши перемогу Ердея після технічного нокауту. У Будапешті турок Фірат Арслан здобув перемогу над росіянином Валерієм Брудовим. Поєдинок тривав усі дванадцять раундів, за підсумками яких думки суддів розділилися: двоє визнали сильнішим Арслана з рахунком 117–111 та 116–112, а третій віддав перемогу Брудову — 116–112. Росіянин непогано розпочав бій, але через недостатню фізичну підготовку не втримав переваги. В останньому раунді Брудов внаслідок перевтоми навіть упав на ринзі, а після поєдинку довго сидів у своєму кутку. Знесиленого росіянина оглянув лікар, після чого карета «швидкої» доправила його до лікарні.
Заборона професійного боксу на території Куби змушує талановитих атлетів з цієї країни нелегально залишати свою батьківщину. Школу боксу Острова Свободи вважають однією з найкращих у світі, а кубинці зазвичай повертаються з найпрестижніших міжнародних змагань з оберемками медалей. Втім, від керівництва держави боксери не отримують належної винагороди. Тому заради підкорення вершин у професійному боксі, де атлети мають солідні гонорари, кубинці мусять залишати батьківщину. Торік восени під час підготовки збірної цієї країни до Панамериканських ігор кілька боксерів зникли з розташування команди, а за кілька тижнів з’явилися вже в Європі. Останніми днями українці Олексій Мазикін та Геннадій Делісандру мали нагоду проекзаменувати представників кубинської школи боксу. Харків’янин виявився не надто вправним «екзаменатором». Олімпійському чемпіонові 2004 року Одландьєру Солісу не вдалося навіть як слід розім’ятися — бій тривав лише 43 секунди і завершився для українця нокаутом. А ось Геннадій Делісандру протримався в рингу заплановані чотири раунди, після чого судді віддали перемогу його опонентові — Яну Бартелемі. У тій же Анкарі колишній чемпіон світу в першій важкій вазі 33-річний кубинець Хуан Карлос Гомес, який тепер виступає в суперважкому дивізіоні, переконливо здолав за очками росіянина Деніса Бахтова. За підсумками дванадцяти раундів усі судді віддали перемогу Гомесу з рахунком 120–108 (двічі) та 120–109.
Тридцятого червня в Москві розіграють титул чемпіона світу за версією IBF у першій найлегшій вазі (до 52,163 кг). Претендентом на титул є боксер із Санкт-Петербурга Дмитро Кирилов, а його суперником буде Рікардо Варгас. Як повідомляє AllBoxing, з боку Кирилова на поєдинку будуть присутні тренер Фреді Роуч, секундант Вільям Кейн і катмен Олег Серецький. Штаб Рікардо Варгаса представлено тренером Роберто Сандовалом та секундантом Херардо Еспіносою. За протистоянням спостерігатимуть також менеджери та промоутери обох боксерів: Стів Беш, Седрік Кушнер і славнозвісний Дон Кінг.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ГОНЧАР ЗАВЕРШУЄ КАР'ЄРУ?
  • ВІМБЛДОН: МІНУС ДВА
  • ФУТБОЛ РОЗПОЧНЕТЬСЯ З ДЕСЕРТУ
  • ТРАНСФЕРНИЙ БУМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».