Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПОЛТАВСЬКА БИТВА
Завершився шістнадцятий чемпіонат України з футболу серед команд вищої ліги. Матчі останнього туру остаточно розставили команди по місцях у турнірній таблиці та завершили український футбольний сезон 2006/07. У заключних поєдинках більшість команд перевірили свій найближчий резерв. Лише дві зустрічі — у Львові й Полтаві викликали підвищену увагу.

Для того щоб восени стартувати у Кубку Інтертото, одеському «Чорноморцю» потрібно було не програти на виїзді «Карпатам», а в поєдинку «Ворскла» — «Іллічівець» вирішувалося питання про те, хто складе пару алчевській «Сталі» у пониженні в класі. Команду з Маріуполя в цьому матчі влаштовувала лише перемога. Основну масу питань було вирішено у попередньому турі. Так, київське «Динамо» стало чемпіоном країни. «Шахтар» фінішував другим. Ці команди зіграють у найпрестижнішому клубному турнірі Європи — Лізі чемпіонів. Право виступати у Кубку УЄФА здобув «Дніпро». У другому за значенням турнірі континенту зіграє харківський «Металіст», який посів третє місце. Визначилася і команда, котра вилітає з вищої ліги. Нею стала алчевська «Сталь». А ось доля другого «вовчого» квитка вирішувалася у Полтаві.
У перші хвилини цієї зустрічі господарі виглядали активніше і на 26-й хвилині Кравченко вивів «Ворсклу» вперед. У другому таймі «Іллічівець» міг забити, але на 62-й хвилині Краснопьоров із пенальті влучив у поперечину. За дві хвилини до цього гості залишилися у меншості — за другу жовту картку було вилучено з поля Мазуренка. На 64-й хвилині «Іллічівець» залишився вдев`ятьох. Другу жовту картку отримав Мальцев. На 75-й хвилині «Ворскла» збільшила свою перевагу, відзначився Главіна. На останній хвилині зустрічі після удару Маркоскі м’яч утретє опинився у воротах гостей. Отже, 3:0 і «Ворскла» продовжує прописку у вищій лізі.
Щоб зіграти у Кубку Інтертото, одеський «Чорноморець» мав неодмінно не програти «Карпатам». В іншому разі сподівання одеситів на єврокубки не виправдалися. Клуб змушений був би сплатити внесок у касу УЄФА в розмірі триста тисяч швейцарських франків. Цього не сталося. Одесити перемогли свого суперника з рахунком 1:0 і можуть спокійно готуватися до виступів у Європі.
В інших матчах туру інтрига за місця в турнірній таблиці була відсутня. «Динамо» та «Шахтар» вийшли на матчі другими складами. «Динамо» у столичному дербі з рахунком 1:0 переграло «Арсенал». Єдиний у цій грі гол на дванадцятій хвилині забив Федорів, який з гострого кута пробив у верхній кут воріт Деонаса. Донецький «Шахтар» у домашньому матчі із запорізьким «Металургом» зазнав фіаско, програвши 0:2. Гості домінували на полі, створили більше небезпечних моментів і двічі забили. На 27-й хвилині Антон Гай відкрив рахунок, а наприкінці поєдинку Борш ударом із середньої відстані подвоїв рахунок. Для «Шахтаря» матч з «Металургом» став четвертим поспіль, у якому команда Луческу не змогла перемогти. До того ж, після перемоги «Металіста» над «Дніпром» відстань між третім і другим місцями становить лише два очки. Варто зазначити, що грою своєї команди залишилися незадоволеними і вболівальники гірників. Під час останньої гри вони розмістили банери: «Луческу час йти» та «Коли ви будете грати».
Наостанок зазначимо, що наступний сезон в українському футболі стартує 14 липня матчем на Суперкубок України, в якому зустрінуться «Динамо» та «Шахтар».

Результати матчів туру:
«Ворскла» — «Іллічівець» — 3:0.
Голи: Кравченко 26, Главіна 75, Маркоські 90.
«Шахтар» — «Металург» З — 0:2.
Гол: А. Гай 27, Борш 85.
«Арсенал» — «Динамо» — 0:1.
Гол: Федорів 12.
«Таврія» — «Металург» Д — 2:0.
Голи: Гоменюк 27, 78.
«Дніпро» — «Металіст» — 0:2.
Голи: Костюк 37, Девіч 52.
«Сталь» — «Зоря» — 0:1.
Голи: Бунєвчевич 45 — з пенальті.
ФК «Харків» — «Кривбас» — 2:0.
Голи: Гладкий 37 — із пенальті, Чеберячко 67.
«Карпати» — «Чорноморець» — 0:1.
Гол: Даниловський 85.

також у паперовій версії читайте:
  • ШЕВЧЕНКО — В «МІЛАНІ»... НА ВІСІМДЕСЯТ ВІДСОТКІВ
  • ВОЛКОВ — НОВИЙ ПРЕЗИДЕНТ
  • КЛИЧКО ЗМІНЮЄ ДАТУ
  • ІТАЛІЙЦІВ ОБІКРАЛИ?
  • «ШАХТАР» ТА «ДНІПРО» ОЧІКУЮТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».