Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
У США УВІЧНЕНО ЖЕРТВ КОМУНІЗМУ
У Вашингтоні за участі президента США Джорджа Буша відкрито пам'ятник жертвам комунізму — триметрову статую — копію «Богині демократії» — фігури, яка була на пекінській площі Тяньаньмень у 1989 році під час студентських заворушень. Пам'ятник стоятиме неподалік Конгресу США на Капітолійському пагорбі. Посольство Китаю у Вашингтоні зверталось із протестом у Державний департамент США, але намарно.

Відкриття було приурочене до 20-ї річниці знаменитої промови президента Рейгана перед Бранденбургською брамою в Берліні, коли було сказано: «Пане Горбачов, зруйнуйте цей мур».
Участь президента Буша у церемонії зумовила особливі заходи безпеки. Кілька кварталів навкруги пам'ятника були закриті для автомобільного й пішохідного руху.
Від ухвали Конгресу про виділення місця під пам'ятник минуло 14 років, що для Вашингтона є звичним терміном. Крім процедурних моментів, на заваді стало те, що організаційний комітет довго не міг зібрати потрібних коштів. За первинним задумом передбачалося спорудження великого Музею пам'яті на зразок вашингтонського Музею голокосту.
Виступаючи на відкритті, Буш говорив про жертви комунізму, які добре відомі у світі. Він назвав українців, що померли під час Голодомору, росіян, знищених у сталінських таборах, вивезених у Сибір балтійців, китайських жертв «культурної революції» та масових вбивств під час комуністичного терору в Кампучії, німців, які намагалися подолати берлінський мур й були застрелені, поляків, що загинули в Катині, ефіопів у часи «червоного терору», індіанців міскіто, винищених сандіністами в Нікарагуа, кубинців, що потонули в океані під час спроб втечі з острова «свободи». Йшлося про мільйони невідомих жертв, знищених комуністами задля здійснення ідеологічних химер.
Президент США у своїй промові згадав і про сучасну боротьбу з ісламським тероризмом: «Подібно до комуністів, наші нові вороги не зважають на свободу і права людини, стверджуючи, що ті з нас, хто живе в умовах свободи, не мають волі захистити цінності, які вважають для себе основними. Але прихильники ісламського радикалізму так само, як і комуністи, приречені на поразку».
Аби тільки в боротьбі з ісламістськими терористами, як колись з комуністами, не вдаватися до методів, які дискредитують благородну мету забезпечення прав і свобод людини...

Євген ПЕТРЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • У ПАЛЕСТИНІ ОГОЛОШЕНО НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН
  • У НІМЕЧЧИНІ — НОВИЙ ІММІГРАЦІЙНИЙ ЗАКОН
  • НОВІ МИТНІ ПРАВИЛА — ПРОТИ ВІДМИВАННЯ ГРОШЕЙ
  • ЗІГРІЙМОСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ВІТРУ
  • СТАЛІНСЬКИЙ ТЕРОР НЕ МАВ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПРИВ’ЯЗКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».