Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ДОЗВІЛЛЯ
ПОДАТКОВА ЇДЕ НА КУРОРТ
Улітку Херсонщина приваблює багатьох українців та громадян з ближнього зарубіжжя піщаними пляжами, теплими морями, заповідними зонами, цікавою історією. Однак, претендуючи на своєрідну курортну оазу, замало сподіватися тільки на переваги того, що дала матінка-природа. Украй важливо забезпечити лад у соціально-побутових та економічних справах.

Як повідомив начальник відділу оперативного контролю управління аудиту юридичних осіб ДПА в області Сергій Олефіренко, податківці серйозно готуються до операції «Курорт-2007».
— Досвід маємо. Торік під час курортного сезону провели 439 перевірок з метою контролю за дотриманням порядку готівкових розрахунків за товари (послуги). Порушення були виявлені під час кожної з них. Застосовано штрафних санкцій на суму понад 767 тисяч гривень,— нагадав Сергій Володимирович.
Одночасно він визнав, що, на жаль, порушень чинного законодавства не меншає. Зокрема, під час 730 перевірок розрахунків із споживачами, проведеними з початку поточного року, до бюджету переказано додатково 1,3 мільйона гривень. Проте зменшується кількість тих, хто торгує алкогольними та тютюновими виробами без ліцензій. Платники податків стали дисциплінованішими, адже зросли надходження в бюджет.
Щоб курортний сезон цього року минув без інцидентів, податківці проводитимуть не тільки звичайні контрольні перевірки за графіками, але й висаджуватимуть у місцях масового відпочинку на узбережжях Чорного та Азовського морів десанти, котрі працюватимуть вахтовим методом. Ось тоді виявлятимуться незареєстровані належним чином суми в касирів, відсутність ліцензій на торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, сертифікатів якості та акцизних марок встановленого зразка, недотримання встановлених виробниками максимальних роздрібних та оптових цін під час реалізації тютюнових виробів та порушення правил торгівлі ними.
Останнім часом податківці пильніше контролюють гральний бізнес (використання гральних автоматів з грошовим виграшем). Від початку року вилучено 86 автоматів вартістю 1,15 мільйона гривень. Улітку митарі відпочивати не збираються.
— Ті, хто працює у сфері грального бізнесу, мають пам’ятати, що першого січня термін переведення суб’єктів господарювання на облік розрахункових операцій у готівковій та безготівковій формі із застосуванням РРО,— наголосив Сергій Олефіренко.— Отже, розрахункові операції, здійснені в інший спосіб — протизаконні, що передбачає притягнення до фінансової відповідальності у п’ятиразовому розмірі від сум проведених розрахунків.

Софія СЕРЕБРЯКОВА
також у паперовій версії читайте:
  • ВІДКРИЛИ ЛЬОДОВИЙ ПАЛАЦ. НА ЧЕРЗІ — АКВАПАРК
  • МИСЛИВЦІВ І РИБАЛОК У КИЄВІ ПОБІЛЬШАЛО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».