Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
СУДДІ СКАРЖАТЬСЯ
Судді Печерського райсуду Києва просять Генеральну прокуратуру України порушити кримінальну справу за фактом втручання деяких політичних сил, зокрема, Верховної Ради та Вищої ради юстиції в діяльність суду, які заважають нормальному здійсненню судочинства.

Як передає УНІАН, відповідне рішення було ухвалено вчора на зборах колективу Печерського районного суду Києва.
Крім того, збори суддів одноголосно ухвалили рішення повідомити громадськість України, суддівські організації, законодавчі та виконавчі органи влади про втручання в діяльність суду й тиск як на суд загалом, так і на деяких суддів. Збори також ухвалили звернутись до Президента України, Прем'єр-міністра, голови Верховного Суду України, Голови Верховної Ради, ради суддів України з вимогою вжити негайних заходів для припинення втручання в діяльність роботи суду. Водночас в ухваленій постанові судді Печерського райсуду залишають за собою право за відсутності належної реакції з боку вищих органів державної влади звертатися за захистом у міжнародні організації, зокрема, міжнародні суддівські організації. Слід зазначити, що «останньою краплиною» для ухвалення такого рішення стало відкриття Вищою радою юстиції, всупереч чинному законодавству, дисциплінарного провадження та ухвалення рішення про звільнення з подальшим внесенням цього питання на розгляд ВР суддів Козлова, Волкової та Фінагеєвої, які колегіально винесли рішення про призупинення постанови ВР, котра ухвалила, що Вища рада юстиції має право призначати суддів на адміністративні посади.
У цьому контексті голова Печерського райсуду Інна Отрош зазначила, що нині відкрито 15 проваджень щодо звільнення суддів Печерського суду. «Судді виносять рішення, а через тиждень їх уже звільняють»,— сказала вона.
Пані Отрош зауважила, що протягом останніх двох місяців на сайті ВР зареєстровано проекти постанов про звільнення 11 суддів Печерського райсуду. Вона наголосила, що на це немає об'єктивних причин.
Голова суду також заявила, що члени Вищої ради юстиції вимагають від суддів Печерського суду пояснень про те, чому в тій чи іншій справі було винесено саме таке рішення. «У п'ятницю розглядається справа щодо позову БЮТ до ЦВК. Уже в понеділок судді мають писати пояснення, чому таке рішення було ухвалене»,— зазначила заступник голови Печерського райсуду Ірина Ринарт. За її словами, ВРЮ діє так, що «змушує суддів виносити такі рішення, в яких зацікавлені певні політичні сили».
На зборах судді наголошували, що ситуація, яка склалася навколо суду, може призвести до паралічу суду, бо не буде кому працювати. «Зараз на Печерський суд чинять безпрецедентний тиск, і через місяць може статися так, що в Печерському суді не залишиться жодного судді»,— додала пані Ринарт.
Як повідомлялося, 31 травня Вища рада юстиції ухвалила рішення про проведення перевірки щодо наявності підстав для прийняття подання членів ВРЮ про звільнення Фінагеєвої, Волкової та Козлова з посад суддів Печерського районного суду Києва за порушення присяги.
У прес-службі ВРЮ нагадали, що 30 травня 2007 року цей суд у складі названих суддів за адміністративним позовом Волкова ухвалив рішення, яким задовольнив клопотання позивача та зупинив дію постанови Верховної Ради України від 30 травня 2007 року «Про тимчасовий порядок призначення суддів на адміністративні посади та звільнення з цих посад».
також у паперовій версії читайте:
  • ПЛЮЩ ЗАСТЕРІГАЄ
  • СОЦІАЛІСТИ ГОТУЮТЬСЯ
  • ПР СТАРТУЄ 20 СЕРПНЯ
  • ДОВОДИТЬСЯ ВИБИРАТИ...
  • ТИМОШЕНКО ПРОСИТЬ ВІНСЬКОГО ЗАЛИШИТИСЯ
  • ЗМЕТИКУВАЛИ НА ТРЬОХ?
  • МІРОШНИЧЕНКО ВІДКИДАЄ ЗВИНУВАЧЕННЯ
  • ЖУЛИНСЬКИЙ: «ЦЕ — НЕ МЕТОД»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».