Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ОЛЕГ БЛОХІН: «ПОТРІБНО ВІРИТИ У ПОЗИТИВНИЙ РЕЗУЛЬТАТ»
Напередодні відбіркової зустрічі чемпіонату Європи з футболу-2008 зі збірною Франції, що відбудеться 2 червня на полі суперника, головний тренер національної команди України Олег Блохін провів прес-конференцію, на якій відповів на запитання представників вітчизняних засобів масової інформації. Найцікавіші фрагменти цієї розмови пропонуємо читачам «ДУ».

— У якому психологічному стані прибули гравці збірної після фіналу Кубка України?
— Проблема існує не лише в психологічному стані, а й у фізичному. Бо більшість футболістів не грали останні два тижні. Існує чималий дисбаланс. Я зібрав команду і сказав, що вони як професіонали мають виходити з цього стану. Кому не вистачає «фізики», нехай допрацьовують на тренуванні. Сьогодні переміг, завтра програв. Тому, якщо ми два тижні переживатимемо, що хтось здобув Кубок, а хтось ні, то, гадаю, немає потреби їхати до Франції.
— Чи існують певні кадрові проблеми у збірній?
— Була вимушена заміна, замість Кучера викликали Ващука. Нам пізно повідомили, що гравець донецького «Шахтаря» має проблеми зі спиною. Якби ми знали, що у фіналі Кубка він через цю травму не виступатиме, то знайшли б заміну швидше.
— Як стосовно Шовковського?
— Він поки що не тренується. Є проблеми у Михалика, тобто невеликі ушкодження існують. Сподіваюсь, Шовковський відновиться до матчу з Францією.
— Те, що у Кубку відзначались лише іноземні бомбардири, та й то через помилки українських захисників, Вас не хвилює?
— Мене більше хвилювало, щоб ніхто з гравців не був травмований. Коли Шовковський вдарився спиною об стійку воріт, чи коли Гусєву з Михаликом діставалось по ногах, я подумав, кого ж тоді брати до збірної. А те, що відзначались легіонери? Так, у нас із українців лише Гладких — серед лідерів чемпіонату за забитими м’ячами. До цього я ставлюсь спокійно. Щодо помилок захисників. Коли не буде помилок, не буде й забитих м’ячів. А фінал Кубка України мені видався дивним і незрозумілим.
— Чи тренувався Андрій Воронін у Одесі під наглядом наставника «Чорноморця» Семена Альтмана?
— Воронін не тренувався, а вирішував власні проблеми. Я висловив йому з цього приводу свою думку. Не сподобалось мені й те, що гравці, котрим я дав можливість відпочити 28 числа (тобто киянам і донеччанам, які не грали у фіналі Кубка), могли приїхати і готуватись до зустрічі з французами на базі збірної. А вони зробили собі ще один вихідний. Однак це залежить від професіоналізму гравців. Мені це не сподобалось, однак, сподіваюсь, це не позначиться на грі нашої команди.
— Чи аналізували гру французької збірної в попередніх матчах відбіркового циклу?
— Гру наших суперників тренерський штаб ще не аналізував. Зробимо це найближчим часом. Відомо лише, що наставник французької збірної Доменек також має суттєві проблеми зі складом. Та головне — не дивитися на гучні здобутки наших суперників, не лякатися зіркових імен, а вірити в позитивний результат і викладатися на полі на сто відсотків.

Підготував Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • НАСТУПНИЙ СЕЗОН — У РОСІЇ
  • РОМАРІО ХОЧЕ ДО ЗБІРНОЇ
  • КУРИТИ ЗАБОРОНЕНО
  • ПОЛЯКИ ВЖЕ РАХУЮТЬ
  • КЛИЧКО БОЇТЬСЯ ВАЛУЄВА?
  • ЗВИНУВАЧЕННЯ ЗНЯТО
  • РОНАЛДО ПРОДОВЖУЄ КОНТРАКТ
  • ЛУЧЕСКУ ЗАЛИШАЄТЬСЯ
  • ЗАОЧНИЙ ТУРНІР СЕСТЕР БОНДАРЕНКО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».