Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
УКРАЇНА-НІМЕЧЧИНА: ЗДОБУТКИ СПІВПРАЦІ
Як відомо, нещодавно міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк відвідав Берлін. Під час переговорів відбулися двосторонні політичні консультації, пов'язані з головуванням Німеччини в ЄС у першому півріччі поточного року. Одночасно в Брюсселі відбувся третій раунд перемов профільних робочих груп, які готують новий базовий договір між Україною та Європейським Союзом. Внутрішньополітична криза в нашій країні не має безпосереднього негативного впливу на переговорний процес з євроспільнотою. Нестабільність в Україні не сприяла стратегічній перспективі країни, тому в Німеччині вітали досягнення політичного компромісу щодо дострокових парламентських виборів.

За участі міністра економіки ФРН Міхаеля Глоса 28 травня в Одесі відбувся українсько-німецький енергетичний форум. Обговорювалися питання фінансування консорціуму з добудови польської частини нафтопроводу «Одеса — Броди — Гданськ». Звісно, можливості двосторонньої співпраці не вичерпуються енергетичною складовою. Зокрема, концерн «Сіменс», який потерпає через корпоративні скандали, для покращення свого іміджу презентував в Україні програму «Наука для бізнесу». Взаємовигідними є контракти бізнесових суб'єктів обох країн. Наприклад, металургійний комбінат «Запоріжсталь» відповідно до програми енергозбереження уклав угоду з компанією «Кюттнер» про постачання обладнання для доменних печей. Німецька фірма «Хохтіф констракшн» презентувала концепцію будівництва нового стадіону для матчів чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. Німецька фірма планувала до 2010-го завершити спорудження спортивної арени на 32 тисячі місць, вартість якої становить 70 мільйонів 400 тисяч євро.
За час свого головування в Європейському Союзі Німеччина довела, що вона послідовно підтримує економічну співпрацю з Україною за всіма напрямами, але закликає її визнавати об'єктивну реальність, плануючи свою європейську інтеграційну стратегію. Зокрема, Європейський Союз не може дати відповіді на питання про перспективу членства України. Спільний «човен» переповнено. Бюджет ЄС розписано до 2013 року, і жодного євро на програми, пов'язані з можливим членством України у ньому, немає. У 2011 році головування в ЄС переходить до Польщі. Тоді ж почнуться переговори про новий бюджет ЄС. Польща активно на всіх рівнях відстоює позицію щодо членства України у євроспільноті. Можливо, тоді Україна нарешті, залежно від ступеня вирішення внутрішніх проблем, отримає позитивний сигнал щодо своєї європейської перспективи.

Андрій МАРТИНОВ
також у паперовій версії читайте:
  • РОСІЯ ТЕЖ МАЄ НАДСУЧАСНЕ ОЗБРОЄННЯ
  • «АЛЬ-КАЇДА» ЗНОВУ ПОГРОЖУЄ США
  • КОЗА — ЗАМІСТЬ СУБСИДІЇ
  • ГРУЗИНСЬКИХ ШКОЛЯРІВ ПРИМУСЯТЬ ЗАЛИШАТИ ВДОМА... ЗБРОЮ
  • ШИМОН ПЕРЕС БОРОТИМЕТЬСЯ ЗА КРІСЛО ПРЕЗИДЕНТА ІЗРАЇЛЮ
  • ХТО ЗБИРАТИМЕ БРИТАНСЬКІ ОВОЧІ І ФРУКТИ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».