Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЦІНА НА ГАЗ — БЕЗ СЕНСАЦІЙ?
Міністр палива та енергетики відкидає будь-які «сенсації щодо прогнозованої ціни на газ для України в наступному році». Про це він заявив на брифінгу, коментуючи результати засідання російсько-української підкомісії з питань ПЕК, що закінчила свою роботу в Україні.

«Якщо хтось чекає раптового підвищення або навпаки зниження, то цього не буде. Буде порозуміння і, враховуючи рівень стратегічного партнерства, буде знайдено компроміс»,— заявив посадовець.
За його прогнозом, наступного року ціна «блакитного» палива для нашої країни формуватиметься відповідно до поточного рівня цін на газ плюс прогнозний рівень інфляції. Нагадаємо, що цьогоріч Україна купує природний газ за ціною 130 дол. США, річний прогноз рівня інфляції становить 7,5%. «Ми не допустимо, щоб наша промисловість якимось чином відчувала на собі різке підвищення ціни на газ».
Він повідомив, що 9 червня в Санкт-Петербурзі відбудеться економічний форум, під час якого мають намір розглянути стратегічні питання партнерської співпраці України й Росії.
Міністр також розповів: Україна не підписала угоду про спільний ринок електроенергетики країн СНД, бо вона не відповідає інтересам вітчизняних енергетиків. Він зазначив, що деякі учасники угоди в разі її підписання отримали б чимало переваг перед нашою країною, маючи дешевші енергоресурси, які вітчизняним виробникам електроенергії доводиться імпортувати.
Нагадаємо, за підсумками засідання Ради глав урядів держав-учасників СНД у Ялті 25 травня угоду про створення спільного електроенергетичного ринку підписали країни ЄврАзЕс, за винятком Узбекистану. Це Росія, Киргизстан, Казахстан, Білорусь, Таджикистан, а також Вірменія.

ПРЕЗИДЕНТ ОБІЦЯЄ ПРОДОВЖУВАТИ ДІАЛОГ
Віктор Ющенко вчора заявив про намір надалі брати активну участь у налагодженні політичного діалогу. Як повідомляє прес-служба глави держави, про це Президент сказав під час зустрічі з делегацією Європейського парламенту.

Зокрема, він наголосив, що оскільки парламентські сили поки не здатні домовлятися без участі глави держави, він і надалі братиме активну участь у налагодженні політичного діалогу. «Але мені б дуже хотілося, щоб значна частина цього діалогу відбувалася в стінах парламенту»,— додав Ющенко. Саме це, за його словами, є суттю політичних домовленостей, досягнутих нещодавно на найвищому рівні. Згідно з ними, народні депутати повернулися до зали засідань, для виконання всіх дій, необхідних для виходу з кризи і проведення дострокових виборів. «Зараз головне — виконати прийняті домовленості й через механізм дострокових виборів урегулювати ситуацію в парламенті»,— наголосив Президент.
Віктор Ющенко подякував представникам Європарламенту за увагу, яку ЄС приділяє ситуації в Україні. «Ми цінуємо роботу Європейського парламенту, який спостерігає за врегулюванням політичної кризи в Україні»,— сказав він. «Для нас надзвичайно принципово, щоб нашу проблематику добре знали в Європі»,— додав глава держави.
також у паперовій версії читайте:
  • ЦУШКО З ІНФАРКТОМ ПЕРЕБУВАЄ У ШПИТАЛІ
  • АНАТОЛІЙ ГРИЦЕНКО «ПОСТАВИВ КРАПКУ» ЧОРНОМОРСЬКОМУ ФЛОТУ РОСІЇ
  • СЕЛО, ДЕ БАГАТО КРАСУНЬ І КРАСЕНІВ
  • ЗЕРНОМ ЦЬОГОРІЧ НЕ ТОРГУВАТИМЕМО...
  • У ПАРЛАМЕНТІ ШУКАЛИ МІНУ. НЕ ПОЛІТИЧНУ
  • ЧЕРКАСИ: СТРАЙКУЮТЬ ТРОЛЕЙБУСНИКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».