Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ТАКСИСТИ НЕ МОЖУТЬ СКЛАСТИ ІСПИТ НА ПРАВА ВОДІЯ

Новий іспит складається з таких частин: гарантування безпеки автотранспорту, заходи безпеки для пасажирів, географія населеного пункту або місцевості, де треба буде працювати, водіння у місті й передмісті. Спеціалісти дорожнього управління сподіваються, що запровадження особливих водійських прав для таксистів сприятиме тому, що пасажири почуватимуться комфортніше.
Нині зі 190 водіїв, які вирішили здобути професійні права нового зразка, іспит склали лише 69. Найважчими виявилися питання щодо безпеки пасажирів і правил перевезення дітей.
Спеціальні іспити для водіїв таксі в цій країні не новина: вони існували й раніше, але були скасовані 1998 року. Протягом наступних дев'яти років для того, щоб стати таксистом, достатньо було мати права і безаварійне трирічне минуле, а також скласти спеціальний теоретичний тест. За цей період у Швеції з'явилося двадцять тисяч таксистів без професійних прав.
Згідно зі статистикою, до 1998 року тести у дорожньому управлінні не міг скласти кожен другий з учнів.


НАЙНЯЛИ КЛОУНА ДЛЯ РОЗВАГИ МАВП
Зоопарк у Німеччині найняв клоуна, аби мавпи не нудьгували. Це зробили після того, як ветеринари сказали, що шимпанзе, бабуїни, горили і орангутанги, котрі нудьгують у клітках, більше схильні до захворювань і агресивніші, повідомляє Ananova.
До такої серйозної роботи керівництво звіринцю вирішило залучити місцеву артистку, 45-річну Крістіну Пітер. Вона грає з тваринами у різні ігри і розгадує з ними головоломки.
«Коли я була маленькою, я ходила в зоопарк подивитися на тварин, і багато з них мали сумний вигляд, — говорить Крістіна.— Нині мене радує те, що я роблю їхнє життя кращим. Здається, їм це подобається. Вони пожвавлюються, коли бачать мене, тому що знають, що зараз буде весело».
«На волі тварини цілий день шукають їжу. В зоопарку їм нічого робити, вони нудяться. Нерідко вони хворіють або стають агресивними. Тварини, які зайняті чимось, щасливіші й урівноваженіші»,— зазначає психолог тварин Дженніфер Рінглебсказ.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЖАХ!
  • ДИВА
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».