Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«РОЛАН ГАРРО»: МАЙЖЕ ЯК ВІМБЛДОН
Лише на четвертий день змагань на відкритому чемпіонаті Франції з тенісу мали завершитися матчі першого кола, та й то лише в разі, коли не заперечувала небесна канцелярія. За перші два ігрових дні було проведено чотирнадцять поєдинків (по сім у неділю і понеділок), бо заважав дощ.

Серед тих, хто встиг зіграти у неділю і понеділок, була і новокаховчанка Юліана Федак. Їй, щоправда, не пощастило із суперницею — опоненткою була десята «сіяна» на турнірі росіянка Дінара Сафіна. Незважаючи на це, Юліана спромоглася на гідний опір, і в обох партіях були епізоди, коли тенісистка з другої сотні світового рейтингу вела перед у протистоянні зі спортсменкою, котра балансує на межі першої десятки. Федак програла з рахунком 5:7, 4:6, але залишила по собі добру згадку. Віриться, що українка, якій 8 червня виповниться 24 роки, повернеться на корти «Ролан Гарро», аби перемагати.
Усього в основній сітці наших співвітчизниць — семеро (серед 128 учасниць), і таке солідне представництво не може не тішити.
До п'яти українок, які отримали місця в головному турнірі за рейтингом, за підсумками кваліфікаційного турніру приєдналися ще й Марія Коритцева, Ольга Савчук. В останньому кваліфікаційному раунді Коритцева в трьох партіях довела перевагу над росіянкою Аліною Жидковою — 6:2, 5:7, 6:4, а Савчук була значно сильнішою за десяту «сіяну» в кваліфікації шведку Софію Арвідссон (6:4, 6:3).
Швидше за інших наших тенісисток Марія і Ольга зіграли в першому колі основної сітки. У вівторок організаторам пощастило майже цілковито виконати програму змагань. Коритцева зустрічалася з француженкою Паулін Парментьє. Сили суперниць були приблизно однаковими, та більше прагнула до перемоги представниця господарів, котра здобула путівку до другого раунду (6:4, 3:6, 7:5). На відміну від Марії Коритцевої, Ольга Савчук знайшла вагомі аргументи в боротьбі з росіянкою Ярославою Шведовою. 17-річна донеччанка перемогла свою ровесницю у двох сетах, які закінчилися з однаковим рахунком 7:5. Напередодні ввечері Ольга Савчук мала позмагатися з двадцятою ракеткою «Ролан Гарро» 27-річною австрійкою Сибіль Баммер, яка дотепер у Парижі високих результатів не мала (її єдиний виступ торік завершився в першому колі).
Ще раніше у середу мали відбутися три українсько-чеські протистояння. Сліпий жереб визначив, що в першому колі 22-га «сіяна» Олена Бондаренко зіграє з Іветою Бенешовою, молодша сестра Катерина Бондаренко — із Зузаною Ондрашковою, а Юлія Бейгельзімер проведе важкий матч проти 25-ї ракетки «Ролан Гарро», чвертьфіналістки відкритого чемпіонату Австралії Люсі Шафажової. Ще одна наша «сіяна» Юлія Вакуленко (тридцята за рейтингом з-поміж учасниць відкритого чемпіонату Франції) у першому колі мала зустрітися з румункою Іоаною Олару, яка в останньому кваліфікаційному раунді у трьох сетах переграла німкеню Ангеліку Бахманн.
Варто хоча б трохи згадати про паризькі сенсації. Їх ще небагато, та навряд чи можна назвати надміру неочікуваним припинення боротьби двома високо «сіяними» американцями. Енді Роддік (третя ракетка «Ролан Гарро»), Джеймс Блейк (восьма ракетка турніру) для ґрунту гравці «непрофільні», вони більше тяжіють до харду. В першому колі Роддіка переграв у чотирьох партіях росіянин Ігор Андреєв (3:6, 6:4, 6:3, 6:4), а Блейка — хорват Іво Карлович — 4:6, 6:4, 7:5, 7:5. Набагато несподіваніший результат — виліт п'ятого «сіяного» чилійця Фернандо Гонсалеса, якого відправив на відпочинок чех Радек Степанек (6:2, 6:2, 6:4).
В останній перед початком відкритого чемпіонату Франції тиждень найдовше грала перша ракетка України Олена Бондаренко. Подолавши перші два кола турніру третьої категорії в Стамбулі (призовий фонд 200 тисяч доларів), харків'янка у чвертьфіналі мала зустрітися з Патті Шнідер. Одначе швейцарка послалася на травму і знялася зі змагань, тому Олена відразу отримала путівку до півфіналу, де поступилася росіянці Олені Дементьєвій. Поборовшись у першій партії (Бондаренко подавала на сет, мала можливості виграти його і на подачі суперниці), наша співвітчизниця програла на тай-брейку, а в другій партії боротьби не було — 6:2 на користь росіянки, котра згодом і в фіналі довела свою силу в протистоянні з француженкою Араван Резаї.
Наступний світовий рейтинг Жіноча тенісна асоціація (WTA) оприлюднить після завершення змагань у Парижі 11 червня, тому нинішній список найкращих тенісисток планети ще понад тиждень буде орієнтиром. За результатами змагань у Стамбулі Олена Бондаренко піднялася ще на одну сходинку (стала 24-ю ракеткою планети), так само виграла одну позицію і Юлія Вакуленко (33-й рейтинг у світі), в чільній півсотні залишилася Катерина Бондаренко, незважаючи на невдалий виступ у Туреччині (47-ма позиція замість 46-ї). Решта наших співвітчизниць прогресує в межах другої сотні — Юліана Федак стала 109-ю, Юлія Бейгельзімер залишилася 120-ю, Ольга Савчук — 136-ю.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ІСПАНІЯ: ІНТРИГА ДО ОСТАННЬОГО ТУРУ
  • БЕЗ КОНКУРЕНЦІЇ, АЛЕ ЗІ СКАНДАЛОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».