Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«ЦЕ НЕ СПЕКА, А ЕКСТРЕМУМ» — КАЖУТЬ ФАХІВЦІ
За даними спостережень метеорологічної станції Центральної геофізичної обсерваторії, 21 травня в Києві було перевищено історичні максимуми (за період з 1881-го до 2007 року) всіх трьох характеристик добової температури повітря для цього дня — середньої, мінімальної та максимальної. Про це вчора повідомив начальник ЦГО Олександр Косовець.

Середня добова температура повітря становила 26,1 °С. Минулий рекорд, що протримався з 1949 року, становив 23,4 °С. Мінімальна температура повітря цього дня дорівнювала 20,0 °С, що на 1,2 °С вище за попередній екстремум, який спостерігався у 1996 році. Рекордне значення максимальної температури цього дня (29,7 °С) трималось майже 70 років — від 1938-го. Проте 21 травня 2007 р. стовпчик термометра вдень спинився на позначці 32,0 °С.
Метеорологічні станції Київської області також фіксують побиття температурних рекордів. На метеорологічній станції Баришівка три попередні дні виявились найспекотнішими за всю історію станції. На метеостанції Яготин 20 травня максимальна температура повітря досягла позначки 33,8 °С, що на 1,4 °С вище за попередній максимум, зафіксований 1996 року.
Судячи з прогнозів Укргідрометцентру, переконаний Олександр Косовець, температурні рекорди буде перевищено і в наступні дні.

СБУ ВИКРИЛА ОРГАНІЗАТОРІВ «ПРОСЛУШКИ»
Служба безпеки України припинила діяльність комерційної охоронної структури, що вела незаконне прослуховування і стеження за громадянами України. Про це повідомив на прес-конференції виконувач обов'язків глави СБУ Валентин Наливайченко. За його словами, операція з викриття групи тривала три місяці.

Було вилучено матеріали й апаратуру, що наразі вивчаються. Матеріали свідчать про те, що структура займалася незаконною оперативно-розшуковою діяльністю, веденням візуального спостереження, складала досьє на деяких осіб тощо. «Там також є роздрук телефонних розмов посадових осіб, зведення про відомих українському суспільству громадян, серед них є і журналіст»,— повідомив пан Наливайченко.
«Я особисто зустрінуся з цим журналістом, аби поговорити про матеріали, що проти нього збирали, а також, чому саме і від кого могло надійти замовлення на таку діяльність. Є там матеріали про стеження навіть за представниками правоохоронних органів»,— додав керівник СБУ.
Він пообіцяв співпрацювати з цього питання з керівниками інших правоохоронних органів. Крім того, Валентин Наливайченко повідомив, що виявлено бази даних податкової служби і Центральної виборчої комісії, причому остання датована 8 травня. Знайдено також вибуховий пристрій.
Отже, залишається чекати на завершення розслідування, аби дізнатися подробиці цієї гучної справи.
також у паперовій версії читайте:
  • ЕКС-МАЙОР ЗНОВУ ПОБАЧИТЬ ДИВАН КУЧМИ
  • У ХЕРСОНІ ТРЕТЮ ДОБУ ГОРИТЬ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ
  • ІВАНО-ФРАНКІВСЬК: ПАРОСТКИ СПРАВЖНЬОГО САМОВРЯДУВАННЯ
  • ПРЕМ’ЄР З’ЯВИВСЯ У МУЗЕЇ ВОСКОВИХ ФІГУР
  • У КРИМУ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЧЕРЧІЛЛЯ
  • УКРАЇНСЬКА ОСВІТА ОТРИМАЛА «ЧЕТВІРКУ З МІНУСОМ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».