Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПЕРЕВІРИВ НА ВЛАСНОМУ ДОСВІДІ

Як повідомив Пітер Діамандіс, глава компанії «Зіроу гревіті», що забезпечила політ,— учений вісім разів перебував у невагомості. Хокінг, за словами Діамандіса, «чудово провів час».
«Те, що відбулося, перевершило наші сподівання,— сказав він.— Медичні показники були кращими, ніж передбачалося». Прикутого майже все життя тяжкою хворобою до інвалідного візка 65-річного фізика в польоті супроводжувала команда медиків.
Перед «пірнанням» у невагомість асистенти підняли Хокінга зі звичайного крісла, в якому він сидів на борту літака, і поклали на спеціальний «матрац» із піни, над яким він зміг ширяти, коли виникав стан невагомості. За допомогою спеціалізованого комп'ютера лікарі постійно стежили за станом ученого — тиском крові, пульсом та іншими біологічними показниками.


ЧЕРЕПАХИ МОЖУТЬ ДОВГО НЕ ДИХАТИ
Як з'ясували британські вчені, морські черепахи можуть затримувати дихання під водою до десяти годин чотирнадцяти хвилин. Це — абсолютний рекорд серед існуючих на Землі хребетних, передає Укрінформ із посиланням на АР.
Представник університету міста Ексетер доктор Аннетт Бродерік повідомила, що такого висновку вчені дійшли внаслідок копіткого дослідження, яке тривало протягом п'яти років. У цей період біологи спостерігали у водах Середземного моря за поведінкою десятьох зелених і кількох головастих черепах.

ВЕДМІДЬ ЗЛАМАВ ОХОРОННУ СИСТЕМУ ПАСІКИ
На пасіку поблизу естонського села Енари заліз винахідливий ведмідь, повідомляє DELFI. Аби подолати огорожу, що знаходилася під електронапругою, тварина зробила підкоп.
За словами пасічника Тармо Яаниска, ведмеді розоряли його вулики і раніше, однак із підкопом він має справу вперше. «Ці тварини бояться електрики,— говорить чоловік,— удар струмом по широких лапах дошкульний».
Ведмідь, що заліз на пасіку, не лише спустошив два вулики, а й закинув у кущі електрогенератор, який постачав огорожу енергією. Кілька порожніх рам з-під стільників пасічник знайшов неподалік у лісі.

також у паперовій версії читайте:
  • КІНОСВІТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».