Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
БЛАТТЕР РОЗСЛІДУЄ, ПЛАТІНІ РЕФОРМУЄ
Президент ФІФА Зепп Блаттер пообіцяв розібратися у «справі «Вест Хема» і висловив занепокоєння допінговим скандалом у Іспанії, глава УЄФА Мішель Платіні має намір скоротити кількість спірних моментів у футболі за допомогою збільшення кількості арбітрів, а Норвегія та Фінляндія отримали наступного сезону додаткові місця в Кубку УЄФА — такі головні футбольні новини останніх днів.

Президент ФІФА Зепп Блаттер провів у штаб-квартирі Федерації у Цюріху брифінг із представниками засобів масової інформації, на якому торкнувся нагальних питань світового футболу. Зокрема, він заявив, що ФІФА планує провести розслідування правомірності трансферу аргентинців Карлоса Тевеса і Хав’єра Маскерано з «Корінтіанса» у «Вест Хем». Нагадаємо, що «молотобійці» свого часу не заплатили за цих двох футболістів жодної копійки їхньому колишньому клубові, тоді як мали сплатити близько сорока мільйонів фунтів. Рішення про перехід Тевеса і Маскерано до «Вест Хема» було проведено компанією MSI, яку очолює Кіа Джурабчян, оскільки йому належали трансфери обох гравців. Незалежна комісія англійської Прем’єр-ліги після вивчення всіх обставин постановила, що лондонці грубо порушили правила під час оформлення переходу Тевеса і Маскерано (останній, щоправда, грає в «Ліверпулі» на правах оренди), тому мають сплатити рекордний в історії англійського футболу штраф у розмірі 5,5 мільйона фунтів. Лондонці з радістю сприйняли це рішення, тому що їм загрожувало інше покарання — позбавлення п’яти очок. Якби це сталося, то клуб не зміг би зберегти місце у Прем’єр-лізі. «Ми стежимо за ситуацією і перевіримо усі папери відтоді, коли було укладено угоду»,— заявив Блаттер. Він наголосив, що це відбудеться незалежно від того, чи звернеться за допомогою англійська сторона.
Зепп Блаттер торкнувся теми допінгового скандалу, що отримав назву «Операція Пуерто». Нагадаємо, що правоохоронні органи розкрили лабораторію під керівництвом доктора Еуфіміано Фуентеса з поширення заборонених препаратів з-поміж спортсменів елітного рівня. Внаслідок цього під загрозою опинилась репутація відразу кількох зірок спорту, зокрема, велосипедистів Яна Ульріха та Івана Бассо. Блаттер хоче звернутися до представників Іспанії, щоб вони дали відповідь, чи були залучені футболісти в «Операції Пуерто». Блаттер повідомив, що він відправив письмовий запит на адресу іспанського уряду, представники якого брали участь у засіданні Світового антидопінгового агентства (WADA) в Монреалі. «Ми знаємо, що допінг у велоспорті — лише п’ята частина розслідування, і хочемо знати, хто ще втягнутий у цей скандал. Нам важливо знати, чи торкнувся цей скандал футболістів. Нам відповіли, що ні, але ми попросили письмового підтвердження».
Відповідаючи на запитання про те, як в Африці проходить підготовка до чемпіонату світу 2010 року, Блаттер повідомив, що «все йде нормально» і жодних передумов до перенесення чемпіонату до іншої країни немає. «Тільки якась катастрофа змусить нас відмовитися від ідеї провести чемпіонат світу в Африці»,— сказав Блаттер. Утім, президент ФІФА уточнив: якщо ПАР виявиться не готовою, то першість може відбутися в Німеччині, де проходив попередній чемпіонат. «З іншого боку, є чимало країн Азії та Північної Америки, де може пройти турнір, але не думаю, що до цього дійде»,— сказав Блаттер.
Президент УЄФА Мішель Платіні, який за час перебування на цій посаді встиг «видати» не одне висловлювання революційного характеру, цього разу заявив, що хоче бачити на футбольному полі ще двох арбітрів. «Моя ідея полягає в тому, щоб збільшити кількість рефері,— зазначив Платіні.— Принцип суддівства за допомогою трьох арбітрів застарів. Троє суддів неспроможні бачити все, що відбувається на полі. Пропоную, щоб кожен матч додатково обслуговували ще двоє рефері, котрим було б більше 45 років. Вони не перебуватимуть на полі, а знаходитимуться поруч із воротами. Ми маємо показати світу, що ми — проти недобросовісних арбітрів, тому намагатимемось знайти спосіб зменшити кількість суддівських помилок».
Блаттер прокоментував висловлювання Платіні, повідомивши, що «не виключає такої можливості». Ще одна новина, пов’язана з європейським футболом, прийшла з Глазго. На стадіоні «Хемпден Парк», де напередодні пройшов фінал Кубка УЄФА, відбулося жеребкування чесної гри (Fair Play), за підсумками якого Фінляндія і Норвегія отримали додаткові місця у Кубку УЄФА сезону 2007/08 років. На два місця претендували десять країн: Норвегія, Фінляндія, Данія, Німеччина, Естонія, Уельс, Швейцарія, Словаччина, Англія та Франція. Нагадаємо, що кілька днів тому було оголошено про те, що ще одне додаткове місце у Кубку УЄФА отримала Швеція, яка посіла перше місце в рейтингу.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • КУБОК ІМЕНІ ПАЛОПА
  • ФЕТИСОВ УСЕ ЩЕ МРІЄ
  • Українським громадським організаціям, діяльність яких спрямована на протидію епідемії туберкульозу в Україні

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».