Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НАЩАДОК ДРАКУЛИ — ВАМПІР

Штефан розповідає, що коли він носить на грудях старовинний медальйон, то відчуває, як його «охороняє невідома сила», у цей момент ніхто не може заподіяти йому щось погане. Те саме відбувається і тоді, коли він тримає в руках шаблю. Румунські фахівці з паранормальних явищ, які досліджували 52-річного Штефана Брандес-Лецеа, дійшли висновку, що він також є вампіром, але тільки... енергетичним, повідомляє utro.ua.


ВОСЬМИНІГ-ФОКУСНИК
Дві з половиною хвилини потрібно восьминогу Окті з новозеландського Національного акваріума міста Нейпір, аби щупальцями відкрити пляшку або закупорену банку з ласощами. Таку дивовижну спритність представник морської фауни почав виявляти відразу, коли знайшов нове місце проживання, повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.
За словами доглядача акваріума Боба Яролла, три місяці тому поранену тварину знайшли в міжгір'ї морської скелі. Нещасного витягли з кам'яної «пастки» й доправили в музей океанографії. Одужавши, він продемонстрував неабияку кмітливість і доброзичливість.
Нині восьминіг живе в підсобному приміщенні. Він потоваришував зі своїм «ангелом-охоронцем» Бобом, навіть починає сумувати, коли подовгу його не бачить. Занурюючись у глибину величезного резервуара, що імітує його рідну стихію, морський мешканець ховається від сторонніх людей і випливає лише на оклик Яролла. Підіймаючись до поверхні води, він іноді пускає справжній фонтан в обличчя свого товариша, що приносить обом неприховане задоволення.
«Із мого багаторічного досвіду роботи з молюсками можу переконливо сказати, що восьминоги — розумні створіння, говорить біолог. Адже доведено, що нервова система цих унікальних морських істот надскладна. Вони мають найдосконаліший мозок серед усіх безхребетних».
Восьминоги з'явилися на світ приблизно 438 млн років тому і є одними з найдавніших тварин на планеті. У водах Нової Зеландії їх живе 42 види.

також у паперовій версії читайте:
  • ТЕСТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • КРОСВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».