Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КУЛЬТУРА
ОБЕРЕГИ ЇЇ ЖИТТЯ
Така назва п’ятої персональної виставки члена Спілки народних майстрів України Людмили Кубай, що відкрилася у київській галереї «Мистецький курінь»: живописні картини технікою «батик», акварельні етюди, гобелени...

Трохи наївні та зворушливі сюжети про квітуче весняне дерево, диво народження первоцвіту, веселковість яскравої жар-птиці створюють невимушено творчий весняний настрій галереї.
— Природа нас береже і надихає, тож ми маємо берегти природу,— переконана Людмила Василівна.— У сиву давнину вона оберігала людину, це можна побачити, приміром, на прикладі символіки Єгипту: жук-скарабей символізував довголіття, а квітка лотоса — відродження. Власне, мої твори берегтимуть людей і повертатимуть їх до творчого життя після всіх негараздів.
Майстриня народилася на Львівщині у мальовничому Самборі. Згодом переїхала з батьками на Тернопілля, де навчалася у середній і художній школах. В училищі прикладного мистецтва здобула фах вишивальниці, стала спеціалістом із моделювання національного українського одягу. Нині свої знання передає учням школи мистецтв. Натхненна красою рідного краю, Людмила в юні роки малювала пейзажі карпатського краю, краєвиди подільської землі.
— Природа щедро наділила авторку талантом,— наголосив на відкритті виставки заслужений діяч мистецтв Михайло Чемберджі.— Багатство образів її серця та душі, власні потаємні скарби творчості вона відкриває в своїх роботах. У них — багатогранний світ її ліричної натури, різні відтінки настрою особистості художниці.
Сім’я Кубаїв талановита: старший син Андрій малює, працює дизайнером, донька Оля вишиває бісером, а батько займається карбуванням по металу.
Мисткиня полюбляє кілька різних технік, створюючи гобелени чи живописні акварелі, олійні полотна чи власний одяг у народному стилі.
— Саме це є моєю національною гордістю,— зізнається Людмила Василівна.— Мене надихає рідна природа. Важливими стали власні спостереження за зміною пір року, погоди. Це викликає своєрідні почуття, емоції, асоціації, що сприяють творчості. Бачу образи всюди — це є моїми оберегами життя. Пригадую Бертольда Брехта: «Всі мистецтва слугують одному мистецтву — мистецтву життя».

Ярина МОТОРНА
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕРШИМ БУВ «АПОСТОЛ»...
  • МОЛОДІ СПАДКОЄМЦІ ВОЛОДИМИРА ГОРОВІЦА
  • ДАЛЕКЕ Й БЛИЗЬКЕ ГАЛИНИ ІНГУЛИ
  • МИКОЛА НОСКОВ: У ГЛИБИНУ СВОГО «Я»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».