Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БЕЗПЕКА
МАРГАНЦІВКУ, КИСЛОТУ — ВСЕ ДІСТАНЕ «БАТИСКАФ»

Коли співробітники Київського обласного Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків завітали до ВАТ «Баришівський шкірзавод», керівництво підприємства спочатку не могло збагнути причини їхнього візиту. Виявилося, що цією причиною є... кислота.

Так, саме 1510 кілограмів сірчаної кислоти, що без відповідної ліцензії зберігалася для потреб виробництва, привернула увагу міліції. Своїми діями головний інженер ВАТ порушив вимоги ст. 311 Кримінального кодексу України, що регламентує обіг прекурсорів. Тепер йому загрожує штраф на суму до 50 неоподатковуваних мінімумів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.
Цей випадок не єдиний, виявлений співробітниками ГУМВС України в Київській області під час проведення загальнодержавної операції під умовною назвою «Батискаф». Мета заходу — перевірка суб’єктів, що мають ліцензії на діяльність з нарковмісними, сильнодіючими й отруйними речовинами, а ще — не допустити їхнього поширення. З 1325 суб’єктів господарювання, розташованих на території Київської області, оперативники перевірили 193. Результати операції красномовно свідчать самі за себе: з незаконного обігу вилучено 24,5 кг соляної кислоти, понад 1500 кг сірчаної, майже 1,5 кг перманганату калію, 2,5 кг ефіру.
За словами начальника обласного Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків полковника міліції Юрія Бондаря, прекурсори та сильні, отруйні речовини становлять велику небезпеку. Адже найбільшу частку прекурсорів (наприклад, розчинник марки «646» і оцтовий ангідрид) «хіміки-аматори» використовують для виготовлення наркотиків. Особливо актуальне завдання для правоохоронців — виявляти легальні джерела, через які названі речовини потрапляють до споживачів. Тому під час операції особливу увагу було приділено аптекам і лікувальним закладам, що мають відповідну ліцензію. Перевірено відповідно 119 і 37 таких об’єктів.
До речі, аптеки й спеціалізовані лікувальні заклади частенько грішать тим, що відпускають «на сторону» без відповідних рецептів сильні та отруйні препарати. Наразі в суспільстві гостро постає проблема випуску надмірної кількості доз препарату «трамадол». Не оминула ця проблема і столичний регіон. Під час проведення «Батискафа» співробітники оперативних служб області вилучили з незаконного обігу понад 340 пігулок цього лікарського засобу.
Загалом за результатами операції було виявлено 16 порушень правил обігу прекурсорів, отруйних і сильних речовин, за якими було порушено шість кримінальних справ і складено чотири адміністративні протоколи. Після проведення досудового слідства за кримінальними справами долю їхніх фігурантів вирішуватиме суд.

Микола ГУЛЕВИЧ, ЦГЗ ГУМВС України в Київській області
також у паперовій версії читайте:
  • УБИВ ЛЮДИНУ. З МІСЦЯ ПРИГОДИ ВТІК...
  • СМЕРТЕЙ НА АВТОШЛЯХАХ ПОБІЛЬШАЛО
  • УЗЯВ КРЕДИТИ ЗА ЧУЖИМИ ПАСПОРТАМИ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».