Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
АВАРІЯ ПОТЯГА ПІД КИЄВОМ: ЗАМАХ НА ТЕРАКТ?
Прокуратура Київської області порушила кримінальну справу за фактом сходження з рейок вагонів поїзда № 168 «Дніпропетровськ—Київ». Про це вчора повідомив прокурор облпрокуратури Юрій Гайсинський.

У ніч проти четверга біля залізничної станції «Росава» на Київщині під час проходження пасажирського потяга № 168 «Столичний експрес», що прямував за маршрутом «Дніпропетровськ-Київ», зійшли з рейок і перекинулися одна секція локомотива, порожній вантажний вагон для перевезення автомобілів і три пасажирських вагони. Пошкоджено ділянку залізничного полотна та насипу. На щастя, загиблих немає.
Учора на ділянці колії тривали аварійно-відновлювальні роботи.
Попередня причина аварії — «несанкціоноване втручання сторонніх осіб». Про це вчора на брифінгу заявив генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак.
За його словами, було зламано електромеханічний привід, що переводить стрілку з одної колії на іншу.
Пан Козак зазначив, що жодних претензій до стану залізничної колії, якою рухався поїзд, не було, вона могла витримати встановлену швидкість — 140 кілометрів на годину.
На думку генерального директора, хулігани не могли так пошкодити стрілочний привід, оскільки «для цього треба знати його конструкцію». За його словами, особи, що зробили такі дії, на переводі стрілки враховували час, коли мала статися аварія: «Якби стрілка втратила контроль до перекриття вхідного сигналу, машиніст би впорався».
Як зазначив Володимир Козак, створено комісію, що розслідує надзвичайну подію. Він також повідомив, що після того, як всі пасажири потяга, а це — 510 осіб, були доставлені до Києва на електричці, 32 пасажири звернулися по медичну допомогу. 27 із них одержали її на місці, трьох шпиталізували. Серед них — 11-річний хлопчик із травмою черевної порожнини, чоловік зі струсом мозку і жінка із забиттям нирки.
Крім того, 23 особи заявили про втрату майна. Вчора під охороною всі речі вилучили з вагонів.
Як запевнив Володимир Козак, усі претензії будуть задоволені.

НАЗВАНО «ВОРОГІВ ПРЕСИ-2006»
Список першого подібного українського антирейтингу очолили Київський міський голова Леонід Черновецький, народний депутат (фракція Партії регіонів) Олег Калашников і намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, архієпископ Павло. Список «Ворогів преси-2006» було представлено вчора на прес-конференції в Києві Інститутом масової інформації і медіа-профспілками України.

Учасники заходу зазначили, що мер столиці незаконно обмежив доступ журналістів до інформації про діяльність Київської мерії, чинив тиск на медіа шляхом подавання позовів до суду, «систематично публічно ображав журналістів, запровадив цензуру в комунальних ЗМІ, з порушенням чинного законодавства звільняв і продовжує звільняти журналістів комунальних ЗМІ».
Пан Калашников, як відомо, причетний до побиття знімальної групи телеканалу СТБ. Цей народний депутат не відреагував на вимогу понад 1000 журналістів визнати свою вину і публічно погрожував працівникам медіа.
Архієпископ Павло 28 серпня 2006 року «засвітився» у силовому вилученні касети з відеоматеріалом у знімальної групи «5-го каналу»; добивався звільнення журналістки Наталії Тугузової, котра поставила йому «незручне» запитання; не визнав права журналістів і суспільства на отримання інформації.
До списку «Ворогів преси-2006» також потрапили народний депутат (фракція Партії регіонів) Дмитро Шенцев, який 3 червня минулоріч побив фотокореспондента Андрія Авдошина за зйомку під час засідання сесії Харківської міськради; голова Верховної ради АР Крим Анатолій Гриценко, котрий 7 грудня запровадив незаконні кількісні обмеження на акредитацію журналістів і змусив понад 50 кримських журналістів удатися до акцій протесту; міський голова Донецька Олександр Лук'янченко, який 11 вересня 2006 року без попередження обмежив доступ журналістів на сесію міськради.
Ворогами преси в 2006 році визнано голову Львівської обласної ради Михайла Сендака, котрий публічно чинив тиск на журналістів обласної телекомпанії «Львів-ТБ», вимагаючи доступу до ефіру, а також наполягав на знятті програми з ефіру; міський голова міста Ладижин на Вінниччині, Валерій Коломойцев, який у листопаді подав позов на 100 тисяч гривень на Людмилу Головашич, редактора «Ладижинської газети».
На десятому місці серед ворогів преси опинився Голова Верховної Ради Олександр Мороз за численні позови на друковані та Інтернет-ЗМІ за критичні публікації про себе.
Учора координатор системи ООН в Україні Френсіс О'Доннелл закликав органи влади зробити все можливе для забезпечення сприятливих умов для незалежної журналістики.
Про це йдеться в його зверненні з нагоди Всесвітнього дня свободи преси.
Як зазначив пан О'Доннелл, «за кілька останніх років Україна отримувала більш позитивне визнання від міжнародних спостерігачів щодо стану свободи преси». Проте, наголосив координатор ООН, «свобода слова є завжди уразливою», і потрібно докладати більше зусиль, щоб усунути перешкоди для вільної преси та поліпшення доступу до інформації.
також у паперовій версії читайте:
  • ЯЦЕНЮК: УРЯД НЕ ЗВЕРНЕ ЗІ ШЛЯХУ РЕФОРМ
  • НОВІ ЖЕРТВИ НОВОБОГДАНІВКИ
  • ТАЛОН ВОДІЯ «КОЛОТИМУТЬ» ІНАКШЕ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».