Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ДВОХ СУДДІВ КС ЗВІЛЬНЕНО «У ЗВ'ЯЗКУ З ПОРУШЕННЯМ ПРИСЯГИ»
Віктор Ющенко звільнив суддю Конституційного Суду Сюзанну Станік, повідомляє прес-служба Президента. Її звільнено з посади «у зв'язку з порушенням присяги». Указ про звільнення підписаний 1 травня «відповідно до пункту 22 частини першої статті 106, пункту 5 частини п'ятої статті 126 та статті 149 Конституції України». Нагадаємо, перед цим глава держави звільнив Валерія Пшеничного з посади судді КС також «у зв'язку з порушенням присяги».

Радник Президента Микола Полудьонний в ефірі «5-го каналу» так прокоментував дії глави держави: «У діях Сюзанни Станік є достатньо серйозні порушення,— йдеться про питання, пов'язані «з тим, що вона особисто взяла без доручення Конституційного Суду України справу до розгляду. Це і питання політичних заяв, поведінки. Це і питання дотримання-недотримання законів України». За словами пана Полудьонного, Валерій Пшеничний порушив Закон України «Про статус суддів». «Якщо ви пригадаєте процес 17 квітня цього року, пан Пшеничний публічно порушив таємницю дорадчої кімнати. Він розголосив, хто і яким чином голосував за рішення Конституційного Суду щодо цієї справи за указом від 5 квітня 2007 р.»,— сказав радник Президента.
Василь Німченко, представник Верховної Ради в КС в інтерв'ю РБК-Україна заявив, що Президент України не мав права звільняти суддю Пшеничного. Він вважає, що згідно зі ст. 23 закону про Конституційний Суд України достроково припиняти повноваження судді КС має право лише Верховна Рада. Подані кандидатури, у тому числі за квотою Президента, виконують свої обов'язки впродовж усього терміну, передбаченого законом без права переобрання.
Тим часом 27 квітня Генпрокурор Святослав Піскун заявив у прямому ефірі «5-го каналу»: «На перший погляд, враховуючи матеріали, які є в Генеральній прокуратурі, справу щодо судді Конституційного Суду пані Станік не було відкрито законно». Водночас він зазначив, що очікується «детальна перевірка у цій справі».
Як повідомив РБК-Україна начальник Головного слідчого управління ГПУ Андрій Дехтярьов, його управління до останнього часу робило перевірки матеріалів, і не він брав участь у відмові у порушенні кримінальної справи. Раніше, як відомо, Служба безпеки України передала Генпрокуратурі нові матеріали про корупцію з боку пані Станік. Як заявив «5-му каналу» в. о. голови СБУ Валентин Наливайченко, в справі про корупцію з боку одного із суддів КС фігурують 12 об'єктів нерухомості, начебто отриманих родичами судді. З проханням розслідувати ці дані до СБУ звернулися 57 народних депутатів.
18 квітня Служба безпеки повідомила, що інформація про можливі корупційні чи злочинні дії С. Станік «знайшла часткове підтвердження». Проте йшлося не про отримання хабара суддею, а про те, що один із близьких родичів судді за останні кілька років отримав земельні ділянки і квартири в Ялті й Києві, а також кілька дорогих автомобілів на загальну суму майже 12 мільйонів доларів. Генпрокуратура заперечувала отримання хабара Сюзанною Станік, але не заперечує даних стосовно її родичів.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІКТОР ЯНУКОВИЧ: ПРЕЗИДЕНТ НАМАГАЄТЬСЯ ЗАЛЯКАТИ КСУ
  • ЯКБИ У НЕДІЛЮ...
  • ШАПОВАЛ: «УСЕ ЧИСТО»
  • БЮТ ПІДКРЕСЛЮЄ СВОЮ САМОДОСТАТНІСТЬ
  • КОАЛІЦІЯ ВЖЕ ЗГОДНА?
  • КОАЛІЦІЯ: «ВРЯТУЙТЕ ВІД АНАРХІЇ!»
  • ЄВРОСОЮЗ: «ПОРЯТУНОК ПОТОПЕЛЬНИКІВ — СПРАВА РУК ПОТОПЕЛЬНИКІВ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».