Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
І ЗНОВУ «МІЛАН» — «ЛІВЕРПУЛЬ»
Перший фіналіст Ліги чемпіонів визначався в протистоянні між англійськими клубами «Ліверпуль» і «Челсі». У першому матчі в Лондоні команда Жозу Мурінью здобула перемогу з рахунком 1:0. Цей результат, безумовно, давав перевагу «аристократам», проте один влучний удар у ворота «Челсі» давав ліверпульцям змогу вирівняти ситуацію.

Гості з перших хвилин пішли в атаку, але досить скоро господарі «відсунули» гру від своїх воріт. Обидві команди досить часто порушували правила. Один з таких фолів призвів до штрафного на користь «Ліверпуля». До м'яча підійшов Джеррард, котрий замість подачі виконав передачу впоперек поля на Аггера, той пробив, і м'яч з більярдною влучністю влетів у кут воріт «Челсі». Протягом наступних п'яти хвилин господарі безперервно атакували і могли подвоїти перевагу. А після тридцятої хвилини ініціативою заволодів «Челсі». До перерви найреальніший шанс зрівняти рахунок був у Дрогба, який бив після подачі кутового — м'яч пройшов у кількох сантиметрах від штанги.
На початку другої половини гри «Ліверпуль» повністю заволодів ініціативою. Господарі постійно тиснули на ворота «аристократів». На 58-ій хвилині Кейт завдав потужного удару головою, але м'яч потрапив у поперечину. Гості занервувалися, і здалося, що другий м'яч — це справа часу, але «аристократи» відповіли гострою контратакою. Дрогба вийшов сам на сам з голкіпером «Ліверпуля», але не зміг переправити м'яч у сітку воріт. Наприкінці зустрічі гра остаточно вирівнялося, і стало зрозумілим, що додаткового часу не уникнути.
Перший небезпечний момент в овертаймі виник у нападника господарів Кейта, який втік від захисників «Челсі» і вибіг сам на сам з воротарем суперника. Щоправда, трохи раніше боковий арбітр підняв прапорець, зафіксувавши офсайд у голландського футболіста. Подібна ситуація практично повторилася за три хвилини. Чех відбив м'яч після потужного удару Джеррарда перед собою, а Кейт, який першим встиг на добивання, спрямував його в сітку. Після десяти секунд радості в очах голландця з'явилося розчарування: арбітр знову зафіксував положення поза грою. «Челсі» відповів небезпечним ударом у виконанні Мікела — голкіпер господарів свою команду врятував.
Більша частина другої половини додаткового часу линула без небезпечних моментів. Активізувалися команди лише за чотири хвилини до завершення другого додаткового тайму. Спочатку Дрогба намагався замкнути простріл з правого флангу, але захисники «Ліверпуля» не дозволили йому це зробити. За хвилину Кейт не зміг переграти Чеха. Тож доля першої путівки до фіналу вирішувалася у серії пенальті.
Перший удар виконував «Ліверпуль». Зендена переграв Чеха. Потужний удар Роббена у правий нижній кут голкіпер господарів Рейна парирував. Наступним бив Алонсо — Чех не дотягнувся до м'яча. Згодом Лемпард скоротив розрив у рахунку. Капітан «Ліверпуля» Джеррард збільшив перевагу своєї команди. Наступним невдахою виявився Жеремі — Рейна його удар парирував. А переможну крапку в матчі поставив Кейт. Тож «Ліверпуль» — у фіналі Ліги чемпіонів!
Другий фіналіст визначився в поєдинку між «Міланом» та «Манчестер Юнайтед». Перша зустріч цих команд завершилася з рахунком 3:2 на користь англійського клубу. І якщо в першій грі «Манчестер Юнайтед» проявив характер і здобув цілком заслужену перемогу, то в повторному матчі підопічні сера Алекса Фергюсона були блідою тінню великої команди, яка без п'яти хвилин є чемпіоном Англії. Ще в першому таймі «Мілан» зробив шанси англійців на загальний успіх примарними. Так вже на одинадцятій хвилині італійці повели в рахунку. Відзначився Кака, який пробив з лінії штрафного майданчика в нижній кут воріт. На тридцятій хвилині Зеєдорф ударом у той самий кут доводить рахунок до 2:0. Єдине, на що спромоглися гравці «Манчестер Юнайтед» у першій половині гри, так це на удар Гіггза, який, проте, відбив Діда. У другому таймі захист «Мілана» не помилявся, і «зірки» гостей Руні та Кріштіану Роналду просто загубилися на полі «Сан-Сіро». Господарі й далі контролювали перебіг гри, і на 78-ій хвилині Джилардіно вибіг віч-на-віч з Ван дер Саром й елегантним ударом перекинув голкіпера — 3:0. За дві хвилини Кака міг зробити рахунок розгромним, але його удар з чотирнадцяти метрів парирував Ван дер Сар.
Отже, 23 травня в Афінах у фіналі зустрінуться «Мілан» та «Ліверпуль». Два роки тому ці команди створили справжній футбольний спектакль. Англійський клуб, програючи зустріч з рахунком 0:3, спромігся вирівняти становище і перемогти у серії післяматчевих пенальті. Як буде цього разу? Відповідь на це запитання зможе дати лише гра.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • «ШАХТАР» ВЕДЕ ПОГОНЮ
  • «МАНЧЕСТЕР» — «МАЙЖЕ» ЧЕМПІОН

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».