Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
БІЛЯ ХЕРСОНА НА ДНІПРІ ПРОМИШЛЯЮТЬ «ПІРАТИ»
Управління МВС у Херсонській області посилить контроль за плавзасобами, що пересуваються Дніпром.

Як повідомив начальник обласного управління МВС генерал-майор Михайло Ясельський, невдовзі завершать ремонт катера на підводних крилах. За його словами, «від цього катера жодна «моторка» не втече. На початку травня він вийде на патрулювання в пониззі Дніпра, що триватиме до кінця навігації».
Раніше, за словами пана Ясельського, у розпорядженні водної міліції був лише застарілий катер «Адміралтеєць» із тихохідним двигуном, який моторного човна не міг наздогнати, тим більше швидкісних імпортних катерів.
Як зазначив начальник обласної міліції, в Херсоні нерідкі випадки, коли із суден, що стоять в портах, зловмисники, підпливаючи на човнах, крали товари. Ті ж «пірати», за словами генерал-майора, взимку безкарно грабують дачі на побережжі. Крім того, зазначив він, неодноразово екіпажі транзитних суховантажів зливали у Дніпро баластні води з домішкою пального з трюмів, провокуючи надзвичайні ситуації.
Бажання міліції посилити контроль на воді спричинене останньою подією, коли 22 квітня плавучий резервуар із краденим дизпальним перекинувся в пониззі Дніпра, і поблизу Херсона на воді виникла масляна пляма значних розмірів. Міліція знайшла його джерело — понтон, що наполовину занурився у воду, з якого витікало дизпальне.
За інформацією начальника річкового порту Валентина Мирошка, за кілька годин до цього докери бачили моторний човен, який тягнув схожий понтон угору за течією.

ХТО — ЗА ПРЕМ'ЄРА, ХТО — ЗА ПРЕЗИДЕНТА, А ДЕХТО — ЗА МАРИХУАНУ
Київ і Сімферополь долучаються до «Глобального конопляного маршу», що відбудеться 5 травня у ста сімдесяти містах світу. Особливість української акції полягає в тому, що його учасники не наполягатимуть на легалізації марихуани, а лише вимагатимуть декриміналізації вживання легких наркотиків.

Спроба — номер три. Після невдалих маршів українські растамани, як називають прихильників такої ідеї, знову прагнуть влаштувати демонстрації. Перший український «конопляний марш» супроводжувався контрходою релігійної громади «Посольства Божого». Торік марш заблокували кордони міліції й представники УНА–УНСО.
Нічого кримінального у марші немає, пояснюють організатори. Головна мета конопляних мітингувальників — захистити себе від дискримінації.
Анастасія Безверха, співорганізатор Маршу свободи сказала журналістам: «Ми виступаємо не за легалізацію, а за декриміналізацію вживання. Не за декриміналізацію вирощування, продажу, а саме вживання. Статтею 309 (частина перша) передбачено кримінальну відповідальність за кількість марихуани, наприклад, яка перевищує п'ять грамів. Це — особиста доза, людина на цьому не може заробити грошей».
Організатори маршу побоюються, що правоохоронці знову можуть завадити ході. Проте міліціонери не єдині, кому не до вподоби надмірні прояви свободи. Противники «конопляного маршу» зазначають, що мавпування звичок так званих цивілізованих держав в Україні матиме згубні наслідки.
Валерій Кравченко, віце-президент громадської організації «Рух батьків проти аморальності», заявив журналістам: «Якщо світ йде до безумства, то це не значить, що Україна має бути у перших лавах. Я не думаю, що кількість пcихічно хворих у нас не достатня і нам потрібно когось наздоганяти».
Організатори маршу переконані: споживачі марихуани не заслуговують називатися наркоманами, чи тим більше злочинцями й виступають за зміну наркополітики. Конкретні пропозиції мусять виробити експерти-правознавці, представники громадських організацій, яких растамани сьогодні зберуть за «круглим столом».
також у паперовій версії читайте:
  • ЦЕНТРВИБОРЧКОМ ПОТРЕБУЄ ГРОШЕЙ
  • У СТОЛИЦІ ЗНОВУ ПАЛАВ РИНОК
  • КИЯНИ РОЗЧАРОВАНІ СВОЇМ ВИБОРОМ
  • ТАКИ СТАНЕ ЗАКРИТОЮ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».