Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ЛІОН» ТА «ІНТЕР» — НЕДОСЯЖНІ
Після чергових поєдинків у провідних футбольних країнах Європи офіційно визначилися чемпіони Італії й Франції. Ними стали «Інтер» та «Ліон» відповідно. В Іспанії та Німеччині, після перемог «Штутгарта» і «Реала» над принциповими суперниками, визначилося по три команди, які борються за перемогу в своїх національних першостях. У Англії «Манчестер Юнайтед» і «Челсі» зробили один одному подарунок, зігравши внічию.

Англія, 35-й тур
Лідер першості «Манчестер Юнайтед» несподівано втратив важливі очки в суперечці з «Міддлсбро». Поєдинок розпочався зі швидкого м'яча у ворота «Міддлсбро». Фердінанд довгою передачею вивів Руні «на рандеву» з голкіпером, Уейн «поклав» Шварцера на газон і дав змогу Кірону Річардсону вразити ворота. Та наприкінці тайму гості несподівано відігралися. Стюарт Даунінг зробив навіс із лівого флангу, а Марко Відука з трьох метрів був влучним.
На початку другої половини гри Алекс Фергюсон зробив відразу дві заміни. Замість Річардсона з'явився Гіггз, а місце Фердінанда посів Флетчер. «МЮ» володів ініціативою, однак його гравцям не таланило. Руні кілька разів примудрявся не влучати у ворота з вигідних позицій. Фергюсон вирішив скористатися останньою зброєю, випустивши на поле Оле Гуннара Сольск'яера. Норвежець успішно ввійшов у гру і навіть забив гол, якого, щоправда, арбітри не зарахували. Наприкінці гри манкуніанці могли програти. Джон О'Ши збив у власному штрафному майданчику Лі, однак Пітер Волтон проігнорував порушення, чим викликав неабияке обурення футболістів «Міддлсбро». Тож нічия — 1:1.
Головний переслідувач манкуніанців — лондонський «Челсі» не використав можливість наблизитися до конкурента. У матчі з «Ньюкаслом» Мурінью вирішив залишити в запасі Шевченка. Інші форварди — Калу і Дрогба не створили за весь матч жодного більш-менш небезпечного моменту біля воріт Харпера. Тож на табло залишилися нулі.
Серед решти поєдинків варто відзначити чергове лондонське «дербі», в якому зустрічалися «Тоттенхем» і «Арсенал». Перший тайм двобою залишився за «шпорами». Вони втілили свою перевагу в гол на тридцятій хвилині. Відзначився Роббі Кін. У другій половині гри «Арсенал» помітно додав в активності й не лише зрівняв рахунок, а й вийшов уперед. Спершу Коло Туре скористався відмінною передачею Сеска Фабеграса, а згодом ще одну передачу іспанця втілив у гол Адебайор. Проте «шпорам» вдалося відігратися. Коли до фінального свистка залишалися лічені секунди, удар Жермейна Дженаса виявився влучним.
Результати матчів туру: «Тоттенхем» — «Арсенал» — 2:2, «Болтон» — «Рідінг» — 1:3, «Чарльтон» — «Шеффілд Юнайтед» — 1:1, «Фулхем» — «Блекберн» — 1:1, «Ліверпуль» — «Уіган» — 2:0, «Уотфорд» — «Манчестер Сіті» — 1:1, «Вест Хем» — «Евертон» — 1:0, «Манчестер Юнайтед» — «Мідлсбро» — 1:1, «Ньюкасл» — «Челсі» — 0:0, «Астон Вілла» — «Портсмут» — 0:0.

Іспанія, 31-й тур
Украй важливу перемогу здобув мадридський «Реал», який на своєму полі здолав «Валенсію» (2:1). «Королівський клуб» вийшов уперед на вісімнадцятій хвилині завдяки вдалим діям Рууда ван Ністелроя. Однак на початку другого тайму рахунок у суперечці знову став рівним — колишньому клубові про себе нагадав Фернандо Морієнтес. Мадридці не здавалися, і на 72-й хвилині Девід Бекхем зі штрафного асистував Серхіо Рамосу. Попри перемогу над «Валенсією», «Реал» залишився на третьому місці. Натомість левантійці опустилися на п'яте місце, адже головний конкурент «Валенсії» за місце у Лізі чемпіонів — «Сарагоса» вдома переграла «Сельту». «Севілья» завдяки голам Кержакова, Пуерти і Чевантона переграла «Атлетик». Спіткнувся лідер першості «Барселона». Каталонці на виїзді поступилися «Вільярреалу», однак, як і раніше, перебувають на першій сходинці.
Результати матчів туру: «Реал Сосьєдад» — «Атлетико» — 2:0, «Реал» М — «Валенсія» — 2:1, «Еспаньол» — «Бетіс» — 2:2, «Леванте» — «Гетафе» — 1:1, «Мальорка» — «Гімнастік» — 1:0, «Сарагоса» — «Сельта» — 2:0, «Депортиво» — «Осасуна» — 1:0, «Рекреативо» — «Расинг» — 4:2 «Севілья» — «Атлетик» — 4:1, «Вільярреал» — «Барселона» — 2:0.

Італія, 33-й тур
«Мілан» на «Сан Сіро» здобув переконливу перемогу над «Кальярі» (3:1) і залишається в «зоні Ліги чемпіонів». На чотирнадцятій хвилині протистояння бразилець Роналдо вивів господарів уперед. У другому таймі бразилець оформив «дубль». Гості відіграли один м'яч на 74-й хвилині — Давід Суасо реалізував одинадцятиметровий. Однак через шість хвилин влучний удар зі штрафного у виконанні Андреа Пірло поставив крапку в цьому матчі. Головна подія італійської першості відбулася наступного дня. Офіційно своє чемпіонство оформив «Інтер», який на виїзді завдяки дублю Матерацці здобув перемогу над «Сієною» (2:1). Натомість «Рома» на виїзді поступилася «Аталанте» з аналогічним рахунком. Отже, «Інтер» за п'ять турів остаточно оформив третє поспіль «скудетто».
Результати матчів туру: «Сампдорія» — «Мессіна» — 3:1, «Мілан» — «Кальярі» — 3:1, «Лаціо» — «Фіорентина» — 0:1, «Сієна» — «Інтер» — 1:2, «Аталанта» — «Рома» — 2:1, «Кьєво» — «Ліворно» — 2:1, «Емполі» — «Торіно» — 0:0, «Реджина» — «Удінезе» — 1:1, «Палермо» — «Парма» — 3:4.

Німеччина, 30-й тур
Мюнхенська «Баварія», програвши «Штутгарту» з рахунком 0:2, у центральному матчі туру втратила можливість захистити свій титул. Крім того, підопічні Отмара Хітцфельда ризикують не потрапити до розіграшу Ліги чемпіонів сезону 2007/2008. За чотири тури до фінішу «Баварія» залишилася на четвертому місці, відстаючи від «Штутгарта», який йде третім, на п'ять очок.
У поразці від «Штутгарта» мюнхенці мають звинувачувати лише себе. «Баварії» потрібно було перемагати свого головного конкурента в боротьбі за третє місце, але в першому таймі гості майже не створювали небезпечних моментів біля воріт Тімо Хільдебранда. «Штутгарт» також не ризикував, приділивши основну увагу захисту власних воріт. Однак на 23-й хвилині господарям поля усміхнулась фортуна. Після передачі Рікардо Осоріо захисник «Баварії» Крістіан Лель намагався розрядити ситуацію та вибити м'яч і влучив у бразильського форварда суперника Какау, від голови якого шкіряна куля залетіла в сітку воріт Олівера Кана. У наступній атаці «Штутгарту» вдалося забити вдруге — знову відзначився Какау.
Під час перерви Хітцфельд замінив Подольські на Клаудіо Пісарро, але малюнок гри майже не змінився. Щоправда, завдяки перуанському нападникові біля воріт господарів поля нарешті почали виникати небезпечні моменти. На 50-й хвилині Пісарро з середньої дистанції пробив за лічені сантиметри від штанги. «Штутгарт» відповів двома не менш небезпечними контратаками. «Баварія» намагалася змінити перебіг матчу, але всі зусилля були марними.
Крім «Штутгарта», у звітному турі перемоги здобули інші претенденти на «золото». Бременський «Вердер» змусив похвилюватися власних уболівальників на перших хвилинах двобою з «Алеманією». В першій атаці гості відкрили рахунок. Проте в другому таймі «музики» забили тричі. Відзначилися Йєнсен, Розенберг і Дієго.
Здобув три очки і лідер чемпіонату «Шальке-04». У суперечці з «Енергі» вирішальними стали чотири хвилини в середині другого тайму. Спочатку гравець коттбуського клубу Тімо Рост вирішив перехопити передачі Алтинтопа на Лінкольна і відправив шкіряну кулю у власні ворота. За чотири хвилини Лінкольн зробив навіс у штрафний майданчик гостей, і Бордон у боротьбі з двома захисниками прицільно пробив по воротах.
Результати матчів туру: «Штутгарт» — «Баварія» — 2:0, «Байєр» — «Нюрнберг» — 2:0, «Шальке-04» — «Енергі» — 2:0, «Герта» — «Боруссія» Д — 0:1, «Вольфсбург» — «Армінія» — 2:3, «Айнтрахт» — «Бохум» — 0:3, «Вердер» — «Алеманнія» — 3:1, «Ганновер» — «Боруссія» М — 1:0, «Гамбург» — «Майнц-05» — 2:2.
Франція, 33-й тур
Головний результат туру — «Ліон» офіційно оформив своє чемпіонство. Для цього ліонцям не довелося докладати жодних зусиль. Вистачило того, що їхній головний конкурент — «Тулуза» програла на виїзді «Ренну».
Результати матчів туру: «ПСЖ» — «Нант» — 4:0, «Ланс» — «Ле Ман» — 2:0, «Марсель» — «Труа» — 2:1, «Монако» — «Лілль» — 3:1, «Нансі» — «Валансьєн» — 1:0, «Ренн» — «Тулуза» — 3:2, «Сєдан» — «Ніцца» — 1:1, «Сошо» — «Лорьєн» — 1:1, «Осер» — «Ліон» — 0:0, «Сент-Етьєн» — «Бордо» — 0:2.

Росія, шостий тур
Поступово почав набирати очки «Зеніт». Усім відомо, переграти «Луч-Енергію» у Владивостоці — справа непроста. Анатолій Тимощук провів на полі дев'яносто хвилин. На жаль, після матчу з'ясувалося, що Анатолій отримав травму в зіткненні з українським хавбеком Дмитром Семочко. У центральному матчі туру ФК «Москва», на подив всіх експертів, переграла ЦСКА. У першому таймі команди обмінялися голами. У другому Семак, засмутивши своїх колишніх одноклубників, приніс своїй команді перемогу. Після шести турів лідерство у російській Прем'єр-лізі захопили «Спартак» і ФК «Москва».
Результати матчів туру: «Спартак» (Нальчик) — «Локомотив» — 0:0, «Спартак» (Москва) — «Крила Рад» — 1:0, ФК «Москва» — ЦСКА — 2:1, «Луч-Енергія» — «Зеніт» — 0:1, «Динамо» — «Хімки» — 2:1, «Ростов» — «Кубань» — 0:1, «Амкар» — «Томь» — 3:3, «Сатурн» — «Рубін» — 1:0.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ЛІВЕРПУЛЬСЬКИЙ ШЛАГБАУМ «ЧЕЛСІ»
  • «ДИНАМО» ДАРУЄ — «ШАХТАР» МАРНУЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».