Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЧИ ВДАСТЬСЯ «ВИДВОРИТИ» ОТРУТУ?
Міністерство охорони навколишнього природного середовища України офіційно звернулося до угорської сторони з метою отримання інформації щодо стану справ у вирішенні ситуації з речовиною «Премікс», котру в 2001–2003 рр. завезли в Україну з Угорщини.

Як повідомили у прес-службі Мінприроди, повернення небезпечної суміші до Угорщини — предмет міждержавних переговорів і домовленостей. З метою інтенсифікації переговорного процесу ініційовано створення спільної з угорською стороною експертної групи з вивчення обставин ввезення «Преміксу» в Україну. Експерти обох держав мають спільно відпрацювати єдину позицію з вирішення цього питання.
Міністерство нагадує, що у жовтні 2006 року Україна запропонувала угорській стороні невідкладно започаткувати переговорний процес стосовно повернення «Преміксу» до Угорщини. Спеціальний доповідач ООН з питань негативних наслідків незаконних перевезень та захоронень токсичних і небезпечних продуктів і відходів Окечукву Ібеану ознайомився з ситуацією щодо зберігання отруйної суміші у Львівській та Закарпатській областях.
Мінприроди наголошує, що українська сторона готова реалізувати всі необхідні подальші заходи для активізації переговорного процесу між відомствами України та Угорщини стосовно можливості повернення до цієї країни «Преміксу».
Наразі проведено комплекс робіт із контейнеризації суміші з метою її безпечного тимчасового зберігання. Частина «Преміксу» зберігається у залізничних вагонах, частина — у металевих контейнерах, решта — у капітальному складському приміщенні.
Отруйну речовину під виглядом теплостійкого наповнювача, що використовується у виробництві автомобільних шин і гальм, на території Закарпаття з 1998 року незаконно складувала фірма «Озон». Генеральною прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом забруднення земель і атмосферного повітря хімічними відходами вищого класу небезпеки, частина з яких була розміщена в мішках на відкритих майданчиках.

У «НАШОУКРАЇНЦІВ» — МІЖПАРТІЙНИЙ З'ЇЗД
Учора в його засіданні взяли участь представники усіх політичних сил, що входять до блоку.

Учасники в закритому режимі розглянули питання, що стосуються діяльності Верховної Ради п'ятого скликання. Крім того, на з'їзді повинні були скасувати виборчий список народних депутатів від блоку «Наша Україна» на парламентських виборах березня 2006 року. У такому разі, після того, як нинішні члени фракції складуть мандати, на їхнє місце не зможуть автоматично потрапити наступні за списком кандидати. На момент підготовки номера газети до друку остаточні рішення з'їзду не були відомими. Проте надійшла інформація, що за ініціативою партії УРП «Собор» міжпартійний з'їзд блоку «Наша Україна» ухвалив рішення про дострокове позбавлення депутатських повноважень всіх народних депутатів, котрі були обрані від блоку «Наша Україна», але увійшли до коаліції національної єдності. Про це повідомляє прес-служба «НУ». Серед них — вісім членів Партії промисловців і підприємців та один член Народного руху. Члени ПППУ — це міністр економіки Анатолій Кінах, Олександр Волков, Лев Гнатенко, Василь Гурєєв, Володимир Заплатинський, Віктор Лещенко, Віталій Майко, Анатолій Шкрібляк, Народного руху — Олексій Федун. За це рішення проголосувало 268 делегатів.
також у паперовій версії читайте:
  • МЕЧ РЕВОЛЮЦІЇ ГОТОВИЙ
  • «ХТО Б НЕ ТИСНУВ — ЧИТАЙ БІБЛІЮ Й КОНСТИТУЦІЮ»
  • ЧИ ПОЧНЕТЬСЯ «МАЙДАН-2»?
  • ВЕРХОВНА РАДА ВТРАТИЛА ОПОЗИЦІЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».