Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ОДИН ГОЛ НА ВЕСЬ КВАРТЕТ
У тижневому циклі між поєдинками 22-го і 23-го турів футбольного чемпіонату серед команд вищої ліги знайшлося місце для перших півфінальних зустрічей Кубка України. На цій стадії турніру залишилися найкращі кубкові бійці, які й в національній першості доводять свою силу — «Динамо» і «Шахтар» традиційно ведуть боротьбу за чемпіонство, «Металіст» є найреальнішим претендентом на бронзові нагороди, а «Таврія» ще сподівається поборотися з «Дніпром» за четверту позицію.

Цілком можливо, що сімферопольцям для здобуття путівки до Кубка УЄФА не знадобиться випереджати дніпропетровців — може вистачити «просто» виходу до фіналу Кубка України. Якщо наприкінці травня на поле стадіону Національного спорткомплексу «Олімпійський» вийдуть гравці «Таврії» й «Динамо», то підопічні Михайла Фоменка матимуть статус українських представників на міжнародній арені.
Перший крок до реалізації мети колектив із Сімферополя зробив у Донецьку. Минулої суботи команді Мірчі Луческу довелося докласти максимум зусиль, щоб виграти в столиці Криму матч чемпіонату — у другому таймі «Таврія» зрівняла рахунок, а переможні м’ячі гірники забивали «на прапорці», коли вдатися до шахових аналогій. На домашній арені для «Шахтаря» все могло скластися набагато легше. Протягом першої десятихвилинки один Брандао мав як мінімум три слушні нагоди, але бездоганно на останньому рубежі діяв голкіпер гостей Саша Тодич, до того ж, заважав «егоїзм Брандао» (так про дії бразильця на післяматчевій прес-конференції сказав головний тренер донеччан Мірча Луческу). «Якщо я правильно порахував, то в першому таймі наші футболісти створили близько семи голевих моментів»,— стверджує румунський наставник гірників.
У другому таймі характер гри не змінився, але зручних для взяття воріт епізодів у форвардів «Шахтаря» поменшало. «Команда суперника відійшла назад,— пояснює Мірча Луческу.— Ми стали поспішати, нервувати. У такій ситуації, звісно, не все виходить, навіть попри те, що «Шахтар» мав перевагу. Нам залишається переграти опонентів у Сімферополі, нічого іншого, крім виїзного матчу, ми не маємо. «Таврія» — агресивна команда, котра грає у футбол за рахунок довгих передач, а попереду нав’язують боротьбу двоє нападників. Ця тактика доречно підібрана для гравців, які зараз виступають у кримському колективі».
«Зазначу: якщо «Шахтареві» було важко проти нас грати, то нам проти гірників і поготів,— сказав після матчу головний тренер «Таврії» Михайло Фоменко.— У нас мало досвіду виступів на такому рівні, у суперника його більше. Нічого надприродного не сталося — звичайна кубкова гра».
Коли в Донецьку домінування одного з колективів було очевидним, то в Харкові відзначитися могли і господарі, й гості, які є чинними володарями Кубка України. На 17-й хвилині польський легіонер «Металіста» Ганчаржик навісив, після рикошету головою пробивав Діденко — стійка. Згодом динамівці навіть забили, коли Гіоане опинився в штрафному майданчику, сам пробивати не став, віддав передачу — гол Гусєва було скасовано через офсайд. На 23-й хвилині відповів «Металіст». Майстерна «стіночка» Бордіян — Девіч — Бордіян дала змогу молдавському хавбеку пробити зі зручної позиції в межах штрафного майданчика — динамівців знову врятувала штанга. У складі «Динамо» активно діяв Гусєв. Штрафному в його виконанні для того, щоб стати голом, забракло кількох сантиметрів: поперечка воріт зіграла за харків’ян.
По перерві гра не зазнала суттєвих змін, команди відповідали атакою на атаку. Динамівцям пощастило тоді, коли здавалося, що у харківському протистоянні забитих м’ячів не буде. На 77-й хвилині Олег Гусєв таки відзначився: нехай не голом, а результативною передачею. Правий півзахисник промчав своїм флангом, від лінії воріт навісив на дальню стійку, де м’яч зустріла голова Артема Мілевського — форварду потрібно було влучити у ворота з двох метрів.
Напівмоментів не бракувало після відкриття рахунку, але цифри на табло не змінилися.
«Кубок є Кубок, ми налаштовувалися на важку гру,— сказав наставник киян Анатолій Дем’яненко.— «Металіст» заслужено іде на третьому місці в чемпіонаті. Це добра команда. Результатом задоволені, забити м’яч на виїзді у двоматчевому протистоянні вкрай важливо».
Головний тренер «Металіста» Мирон Маркевич нарікав на брак виконавської майстерності у своїх молодих підопічних: «Потрібно забивати в моментах, які маєш. На жаль, нам цього зробити не вдалося. Натомість у динамівців була нагода — вони її реалізували».
Матчі-відповіді півфіналів Кубка України відбудуться 9 травня.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • «ІНТЕР» — ЩЕ НЕ ЧЕМПІОН
  • ТРІУМФАТОР «ПІВНІЧНОГО ПЕКЛА»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».