Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
РОЗВОДИТИ БУЙВОЛІВ НАВЧИВ ХАН БАТИЙ

Розповідають, що буйволи потрапили в гірський край ще за часів хана Батия в ХІІІ ст. Вони поїли його військо молоком, їх також використовували як робочу силу. Походять буйволи з Кампучії, В'єтнаму, Індії й Північної Африки. На Закарпатті вони — більше екзотика, ніж традиційна свійська худоба. Якщо десятки років тому поголів'я буйволів в області сягало кількох сотень тварин, то нині їх лише 43 (ще 17 буйволів утримують жителі села Велятин сусіднього Хустського району).


В ЄВРОПІ ЗНИКНЕ КОРІННЕ НАСЕЛЕННЯ
Це може статися вже у ХХІ ст. Такого висновку дійшли провідні спеціалісти-демографи Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), автори нещодавно оприлюдненої доповіді «Прагнучи зростання», повідомляє кореспондент Укрінформу.
Невтішний для Старого світу висновок ґрунтується на показнику кількості дітей, народжених однією жінкою-матір'ю впродовж її життя (ПКД). Зазвичай лише для збереження кількості населення певної країни ПКД має дорівнювати як мінімум 2,1 одиниці й тільки за збільшення його до 2,8 забезпечується незначний приріст населення за більш-менш сприятливих умов життя 65–70% громадян країни.
Утім, переважна більшість високорозвинутих країн сучасної Європи, на жаль, показником кількості дітей, народжених однією матір'ю, що дорівнював би 2,1 одиниці, похвалитися не може. Приміром, у Німеччині, Нідерландах, Австрії, Італії та Іспанії ПКД не перевищує 1,2. У Франції, Швеції та Ірландії — 1,6. У Греції та Португалії ледь сягає 1,8 одиниць.
Це, за обережними оцінками демографів ОЕСР, означає, що за 25 років чисельність корінного населення Європи зменшиться на чверть від його кількості на початку століття.
Пришвидшення темпів старіння населення Європи, категорична відмова приєднатися до пропозицій урядів європейських країн щодо підвищення пенсійного віку для жінок до 60, а для чоловіків — до 65 років, небажання мати та виховувати більше однієї дитини — всі ці прояви національного і особистого егоїзму так чи інакше призводять до масштабної міграції в Європу «дешевої робочої сили» з країн Північної Африки, Близького Сходу й Азії.
Нові «французи», «італійці», «іспанці», «англійці» та «німці» є вихідцями переважно з мусульманських країн. Отже, сприймаються представниками європейської цивілізації — католиками й протестантами — як «чужинці у квадраті». Що зовсім не заважає туркам, алжирцям, тунісцям, марокканцям, іракцям та індійцям за три— п'ять років ставати громадянами своєї нової батьківщини і почуватися тут як удома.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ
  • МАНДРИ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».