Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ЗВІР ЗІ СХОДУ» — ВЖЕ НЕ ЧЕМПІОН
Поєдинок за титул чемпіона світу за версією WBA у надважкій вазі між росіянином Миколою Валуєвим, відомим за прізвиськом «Звір зі Сходу», з Русланом Чагаєвим з Узбекистану шанувальники боксу чекали з нетерпінням.
Зокрема, Віталій Кличко заявив, що для російського велетня цей поєдинок стане вирішальним: у разі перемоги Валуєву буде важко ухилитися від боїв із серйозними суперниками. «Микола найчастіше зустрічається і перемагає слабких суперників. Це розуміє і його промоутер Вільфрід Зауерланд.

Якщо Микола вийде у ринг проти такого боксера, як Володимир чи Віталій Кличко, є великий ризик, що ця машина зламається. Якщо Валуєв переможе Чагаєва, а я тримаю за Миколу кулаки, а Володимир — Брюстера, то наша команда готова сісти за стіл переговорів. Коли у Володимира не складуться перемови з представниками Валуєва, то в ринг проти Валуєва зможу вийти я»,— зазначив Кличко-старший.
Бій з Чагаєвим був цікавим ще й з іншого погляду — узбецький боксер не зазнав жодної поразки у своїй професійній кар’єрі (22 перемоги та одна нічия). А, отже, в нього не було страху перед суперником. Сам Чагаєв до початку поєдинку тримався впевнено: «Я зробив все для того, щоб провести титульний бій,— заявив боксер із Узбекистану.— Тепер моя мета — чемпіонство. Мені до снаги перемогти Валуєва. Я маю шанс і ним скористаюсь».
Перші чотири раунди двобій проходив у рівній боротьбі, в якій Чагаєв виглядав влучнішим. Валуєв йшов уперед, однак мало діяв правою рукою, здебільшого, проводячи джеби. Чагаєв, який боксує в лівій стійці, намагався діяти на контратаках і кілька разів неприємно діставав росіянина ударами ліворуч. У п’ятому раунді Чагаєв мав невелику перевагу, а в шостому росіянин спробував збільшити темп і мав деякий успіх, але наприкінці раунду пропустив кілька відчутних ударів. Сьомий раунд мало чим відрізнявся від попередніх, а от у восьмому Валуєв діяв різноманітніше і провів кілька влучних ударів, маючи невелику перевагу. Дев’ятий відрізок двобою пройшов у рівній боротьбі, а в десятому суперники почали вести більш відкритий бій, обмінюючись ударами. Останні раунди цього двобою проходили у в’язкій і рівній боротьбі, по закінченні яких думки суддів розділились: один порахував, що була нічия (114–114), тоді як двоє інших віддали перевагу Чагаєву (117–111 і 115–113).

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • ЖИРОНІ — ТРОФЕЙ, МАРІУПОЛЮ — ЧЕСТЬ!
  • ВАЖКІ ПЕРЕМОГИ ЛІДЕРІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».