Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПРОТЕСТУВАЛЬНИКІВ ПОНЕСУТЬ НА РУКАХ
Триває політична криза в Киргизії. Місцеві опозиціонери передали представникам влади свій проект конституції держави — повідомили в штабі об’єднаного фронту «За гідне майбутнє Киргизстану».

Перехідними положеннями основного закону країни передбачено відставку президента Курманбека Бакієва і призначення дострокових виборів глави держави. Доти республікою має керувати сформований коаліційний уряд. Представники опозиції очікують на реакцію влади. Тим часом робоча група, утворена з ініціативи влади й очолювана прем’єром Алмазом Атамбаєвим, визначилася зі своїм варіантом конституційної реформи і також має намір передати його президентові.
Тим часом 30 учасників масового голодування в Бішкеку припинили акцію. Як повідомив один з її учасників Бекназар Урумов, учора вранці, на шостий день акції, лідери опозиції звернулися до тих своїх прихильників, які за станом здоров’я важко переносили відмову від їжі, з проханням припинити голодування. «Тридцять чоловік завершили акцію, але більшість мають намір стояти до кінця»,— заявив Урумов.
Як передає кореспондент РІА «Новини», вчора більшість учасників голодування вже майже не вставали зі своїх лежанок. У восьми білих юртах, у яких розмістилися голодувальники, є і жінки з маленькими дітьми. Вони приходять підтримати своїх чоловіків, що беруть участь у політичній акції. Вік протестувальників — від 19 до 65 років.
Сьогодні всі учасники акції планують вирушити на центральну площу Бішкека, де почнеться масовий безстроковий мітинг Об’єднаного фронту і руху «За реформи». «Колону очолять голодувальники. Тих, хто не зможе йти сам, ми понесемо на руках»,— сказав пан Урумов.
Вимоги опозиціонерів залишаються незмінними — негайна відставка президента й оголошення дострокових виборів глави держави.
також у паперовій версії читайте:
  • КАТАННЯ ЯЄЦЬ — ТРАДИЦІЯ БІЛОГО ДОМУ
  • ІРАН МАЄ ЩЕ ОДНЕ СВЯТО. А СВІТ — КЛОПІТ
  • ПОПРАВКА ДЖЕКСОНА-ВЕНІКА ДЛЯ РОСІЇ ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЧИННОЮ
  • ЗВІЛЬНЕНИЙ БУХГАЛТЕР ВЧИНИВ «СКОРОЧЕННЯ ШТАТІВ» З РУШНИЦІ
  • В ІНДІЙСЬКОМУ ОКЕАНІ — ВИВЕРЖЕННЯ СТОЛІТТЯ
  • ПЕРЕРОЗПОДІЛ ГЛОБАЛЬНОГО ГАЗОВОГО РИНКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».