Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НОВОБОГДАНІВКА РОЗЗБРОЮЄТЬСЯ У БУДЕНЬ Й СВЯТА
Навіть у свята на складах боєприпасів 275-ї артилерійської бази селища Новобогданівка триває робота. Тут працює зведений піротехнічний загін у складі 280 фахівців із 19 регіонів країни й АР Крим.

Як розповів заступник начальника ГУ МНС України в Запорізькій області Фелікс Юдицький, роботи на артскладах спеціалісти проводитимуть у п’ять етапів — до 29 грудня.
Перший етап триватиме до 29 квітня. Він завершиться знищенням зібраних реактивних боєприпасів до систем залпового вогню, порохових зарядів боєприпасів спеціального призначення, боєприпасів, що знаходяться у кінцевому спорядженні та очищення найнебезпечніших ділянок технічної території артбази.
За словами пана Юдицького, додаткові заходи безпеки передбачено через настання весняно-літнього пожежонебезпечного періоду для запобігання загорянь вибухових предметів і речовин. Для цього на цілодобовому чергуванні перебувають чотири пожежних розрахунки.
Міністерство охорони здоров’я постійно проводить моніторинг стану довкілля у Мелітопольському районі. За результатами хімічних аналізів останньої перевірки, фахівці запевняють, що забруднення ґрунтів і підземних вод важкими металами внаслідок утилізації боєприпасів не спостерігається, екологічна ситуація занепокоєння не викликає.

УЖГОРОД: ТУТ СТВОРИЛИ УНІКАЛЬНЕ «НАМИСТО»
В Ужгороді вийшов перший номер журналу «Мірікля» («Намисто»), адресований передовсім ромським жінкам. Це — єдине подібне видання не лише в Україні, а й на теренах СНД. Тож географія публікацій не обмежується Закарпаттям.

«Мірікля» береться змінити усталене негативне уявлення про ромську жінку як про ворожку й шахрайку. Видання обговорює проблему освіти для циганів, подає твори поетів, матеріали на теми фольклору, історії й культури. Цікавими є публікації про поетесу Папушу-Броніславу Зелінську, 94-річну ромку із закарпатського села Тарнівці Емму Наці. Корисні поради лікаря молодим матерям, кулінарні рецепти, рекомендації, де можна набути професію швачки.
До речі, ще не так давно в Ужгороді виходила єдина в Україні газета «Романі яг» («Циганська ватра»). Через фінансові проблеми двотижневик припинив існування. Тепер його справу продовжить «Мірікля».
Нині на Закарпатті живуть понад 12 тисяч ромів. Вони мають кілька культурно-освітніх товариств, чимало самодіяльних художніх колективів, ідеться й про створення обласного державного театру. Діють кілька шкіл і дитсадків. За сприяння місцевої влади щороку проводяться обласні фестивалі циганського народного мистецтва.
також у паперовій версії читайте:
  • МВС ПРОСИТЬ НЕ ДЕЗІНФОРМУВАТИ ЩОДО КІЛЬКОСТІ УЧАСНИКІВ АКЦІЙ
  • ПРЕЗИДЕНТ КЛИЧЕ НА ВИБОРИ. ПРЕМ’ЄР — ДО СТОЛУ
  • ДЛЯ РЕФОРМИ ЖКГ Є ВСЕ. КРІМ МОТИВАЦІЇ?
  • ЦЕРКВУ ПОГРАБУВАЛИ ПІСЛЯ ТЕЛЕВІЗІЙНИХ ЗЙОМОК
  • ЯК НЕ ПОТРАПИТИ ПІД МОТОЦИКЛ, КУПАЮЧИСЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».