Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПІРАМІДИ БУДУВАЛИ ІЗ СЕРЕДИНИ

Традиційно єгиптологи вважають, що гранітні й вапнякові блоки піднімали за допомогою системи зовнішніх пандусів. Однак така технологія потребує колосальної кількості будівельного матеріалу порівняно з обсягом самої піраміди. Уден вважає, що так зводили лише нижню, 43-метрову частину (загальна висота піраміди Хеопса — 146 метрів). Для встановлення інших брил будівельники скористалися системою внутрішніх пандусів, розміщених спіралеподібно. Для цього єгиптяни розбирали зовнішні пандуси і переносили їх усередину.
Архітектор упевнений, що виявлені в 1986 році порожнини в товщі піраміди Хеопса — це тунелі, на які поступово перетворювалися пандуси. «Моя модель — не остаточний доказ, а гіпотеза»,— говорить Уден.


ЮВІЛЕЙ «ЗОРЯНИХ ВІЙН»
Американська кіноакадемія відзначить тридцятиріччя від дня виходу на екран першої серії класичної трилогії «Зоряні війни» на спеціальній церемонії, що відбудеться в комплексі «Samuel Goldwyn Theater» 23 квітня.
Після демонстрації фільму режисер Джордж Лукас, продюсер Гарі Курц, творці спецефектів Джон Дікстра та Річард Едлунд відповідатимуть на запитання глядачів, зазначено в офіційному прес-релізі.
Нагадаємо, що раніше поштова служба США також приєдналася до вшановування ювілярів. Під час масштабної акції, влаштованої разом з компанією «Lucasfilm Ltd.» у більш ніж двохстах містах США встановили шухляди для кореспонденції у вигляді знаменитого дроїда R2D2.
Фільм «Зоряні війни. Нова надія», що вийшов навесні 1977 року, за вартості виробництва 11 мільйонів доларів зібрав у світовому прокаті понад 770 мільйонів і став одним із найуспішніших комерційних проектів в історії кінематографа.

СІМНАДЦЯТЬ ДНІВ З ЖИТТЯ ПРЕМ'ЄРА
Після тріумфу фільму «Королева», присвяченого Єлизаветі II, у Великій Британії зніматимуть нову картину про іншу жінку, яка перебувала на вершині влади — Маргарет Тетчер. Фільм розповідатиме про війну на Фолклендах, повідомляє Укрінформ з посиланням на АР.
Майбутній фільм — про сімнадцять днів, під час яких Маргарет Тетчер поставила на карту не тільки своє прем'єрство, але й майбутні позиції Великої Британії у світі. Повідомляють, що творчий колектив розпочав консультації з баронесою Тетчер з приводу головних епізодів сценарію.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».