Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
РЕВЕРАНС ДЛЯ ДОНЕЦЬКА

Кілька несподіваних результатів зафіксовано у 21-му турі футбольного чемпіонату України з-поміж команд вищої ліги.

Не встигли втішитися прихильники київського «Динамо» чемпіонському гандикапу величиною в чотири очки, як відставання донецького «Шахтаря» знову скоротилося до двох пунктів. Посприяли цьому земляки гірників — футболісти «Металурга», які зіграли в Києві внічию, хоча могли вивезти зі столиці повноцінні три очки.
Наставники «Динамо» намагалися переконати своїх підопічних у тому, що друга донецька команда є серйозним опонентом, але футболісти мали й інші джерела інформації: приміром, дивилися в турнірну таблицю і бачили, що початок весняної частини чемпіонату «металурги» провалили, програвши три матчі поспіль. Та вже в останньому перед візитом до Києва матчі з «Карпатами» донеччани виглядали гідно і спромоглися завершити зустріч нетипово результативною, як для чемпіонату України, нічиєю 3:3.
У центральному поєдинку
21-го туру «Металург» передовсім намагався дисципліновано зіграти в захисті. Втім, колективи під керівництвом голландця Ко Адріансе ніколи не вирізнялися надмірною зосередженістю на обороні, тому за першої-ліпшої нагоди контратакували. Та коли б перший тайм завершився з мінімальною перевагою киян, такому розгортанню подій не бракувало б логіки.
А от після перерви забивати мали гості: Прийомов пробивав метрів із десяти — Шовковський дивом «потягнув» м'яч, Окодува у своїй силовій манері «протиснув» динамівських захисників і навіть переграв голкіпера — стійка врятувала господарів. Після дев'яноста хвилин гри (стартовий рахунок 0:0 так і не було змінено) нарікати на неприхильність фортуни могли донеччани. І все ж Ко Адріансе на післяматчевій прес-конференції віддав належне суперникові: «Гадаю, «Динамо» мало більше шансів забити гол. Вони більше атакували і були агресивнішими, але в них не було достатнього простору в атаці для завершення комбінацій небезпечнішими ударами. З іншого боку, наші дії іноді були небезпечними.
Згадайте хоча б моменти у Зезе (наприкінці першого тайму цей легіонер пробивав зі штрафного в «дев'ятку».— А. Ш.) і Окодуви. У нас було значно більше місця на чужій половині поля, тому в другому таймі ми мали шанси серйозніші, ніж у господарів».
Із подарунка земляків «Шахтар» скористався, перегравши, хай і не надто переконливо, полтавську «Ворсклу» (2:1). Несподіваний результат зафіксовано в Алчевську, де аутсайдер «Сталь» здобула вольову перемогу над одним із претендентів на бронзові нагороди дніпропетровським «Дніпром» — 3:1. Решта матчів завершилася так: «Чорноморець» — «Металіст» — 1:3, «Карпати» — «Іллічівець» — 1:0, ФК «Харків» — «Таврія» — 1:1, «Металург» (Запоріжжя) — «Зоря» — 1:0, «Кривбас» — «Арсенал» — 1:0.
У турнірній таблиці «Динамо» і «Шахтар» знову розділяють два очки (53 — у киян, 51 — у донеччан). У боротьбі за третє місце перед тепер веде «Металіст», у якого стало 33 очки (до того ж, у запасі потенційні три очки за незіграний матч із «Карпатами»); 32 пункти у «Дніпра», 31 — у «Таврії». В «зоні вильоту» помінялися місцями «Зоря» (15 очок) і «Сталь» (16), трохи вище розташувались «Іллічівець» (18) і «Ворскла» (19).

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ГРЕКОВ ТРИЧІ ЧЕМПІОН!
  • «БАРСЕЛОНА» ГАЛЬМУЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».