Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПАЛЬНЕ ДОРОЖЧАЄ «ПОЗА ПОЛІТИКОЮ»
Бензин марки А-95 подолав цінову планку в чотири гривні за літр. Однак із політичною кризою це не пов'язано, переконують експерти. Про можливість подорожчання пального вони повідомляли заздалегідь.
На початку лютого тонна бензину в Європі коштувала 550 доларів. Тепер сягнула семисот. Через високі ціни Росія навіть вдалася до зменшення вивізного мита, тож подорожчання, переконані фахівці, економічно обґрунтоване.

Дефіциту пального немає, стверджують вони, а деяких видів навіть забагато. Отже, інтервенції зі Стабілізаційного фонду на ситуацію навряд чи вплинуть.
Леонід Косянчук, директор Департаменту з питань нафти, газу та нафтопереробки Мінпаливенерго, розповів журналістам: «Я нині не бачу жодних причин відкривати Стабілізаційний фонд. Тому що ресурсне наповнення ринку є, навіть десь профіцитним із деяких видів продуктів. Не бачу жодної проблеми ні з наповненням ринку, ні з ціноутворенням».
За прогнозами експертів, максимальне підвищення сягне 20 відсотків, але це — не катастрофа для ринку. Подорожчання вкладається в рамки Меморандуму між власниками НПЗ, трейдерами й Кабміном.

КИЇВ: КОАЛІЦІЯ ПОПЕРЕДЖАЄ ПРО ЧАС «Ч»
Учора на Майдані Незалежності в Києві відбувся мітинг на підтримку коаліції та проти указу Президента про розпуск парламенту. На заході були присутні до десяти тисяч осіб — повідомили УНІАН у Центрі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві.
Водночас, за даними сайту Партії регіонів, у мітингу на Майдані беруть участь близько 40 тисяч прихильників коаліції. Через скупчення учасників акції на Хрещатику й прилеглих вулицях спинився рух автотранспорту.

Лідер КПУ Петро Симоненко зі сцени закликав громадян 11 квітня провести по всій країні попереджувальний «страйк із зупиненням підприємств і транспорту».
Як передає кореспондент УНІАН, він також закликав організувати в усіх регіонах України акції біля всіх держадміністрацій з протестом проти указу Президента про розпуск Верховної Ради.
За словами Симоненка, необхідна відставка міністра оборони Анатолія Гриценка через те, що той має намір виконувати вказівки Президента, тоді як «Президент приймає незаконні рішення».
Керманич комуністів закликав рішуче боротися за своє майбутнє. «Настав час «Ч» — час випробувань для кожного з нас, час випробувань для України, для українських чоловіків»,— зазначив він.
На Майдані виступив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз, який розповів про правові аспекти указу Президента про розпуск парламенту, про незаконність, на його думку, цього документа.
Після цього учасники акції попрямували до Секретаріату Президента вимагати скасування указу про розпуск ВР.
Вони зупинилися між будинками на вулиці Банковій, в яких розташовано комітети Верховної Ради, перед ними опинилося близько сотні активістів партії «Пора». Прихильники коаліції вигукували: «В єдності країни — майбутнє України!». У свою чергу, «пористи», перехоплюючи цей вигук, відповідали: «Ми — за єдину Україну!».
На момент підготовки номера газети до друку до будівлі Секретаріату Президента зайшли жінки-делегати від проурядової парламентської більшості. Серед них — народні депутати від Партії регіонів Тетяна Засуха, Людмила Кириченко, Тетяна Бахтеєва, Тамара Єгоренко. Нардепи прийшли на прийом до Президента Віктора Ющенка для того, аби переконати його відкликати свій указ про розпуск парламенту.
Жінок було делеговано під час імпровізованих зборів прихильників проурядової більшості та народних обранців, що відбулися на вулиці Лютеранській.
також у паперовій версії читайте:
  • ОПОЗИЦІЙНІ СИЛИ ПРИЗУПИНЯЮТЬ МАСОВІ АКЦІЇ ЧЕРЕЗ ВЕЛИКДЕНЬ
  • ДОНЕЦЬК МІТИНГУЄ. А ВІТРЕНКО — ЗА ПЕРЕВИБОРИ
  • У РЕГІОНАХ «СТРУШУЮТЬ ПОРОХ» ІЗ ВИБОРЧИХ УРН
  • ЗА ЖКП ПЛАТИТИ НЕ ПОСПІШАЄМО
  • ЯЛТА: ЧАС ПОДУМАТИ ПРО ДУШУ. І ПРО КУРОРТНИЙ СЕЗОН

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».